Експерт: Русия променя подхода във войната, поставя по-решителни цели

Думите на Зеленски са пропаганда, която да му носи военна помощ
21 окт 2022 22:20, Анисия Иванова
175

Войната и балансовият акт на България, имаме ли категорична позиция?

"Това дали ще се гласува предоставяне на оръжие за Украйна от българската армия, не е въпросът, който трябва да тревожи в момента българското общество. Добре е, че НС има председател най-после, може би това беше необходимият акт, за да започне да работи. По-скоро няма да се стигне до гласуване на подобно предложение за решение", заяви експертът по сигурност Славчо Велков в студиото на "Денят ON AIR".

Според него мястото на България не е в този конфликт, но има войнолюбци и това са хора, които не са помирисвали война или не са били войници.

"Президентът Зеленски говореше всеки ден, че до края на септември ще бъдат освободени всички окупирани територии", каза той и цитира Николай Хайтов: "Едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто - да го направиш. Това е част от пропагандната война и един осъзнат стремеж на президента Зеленски да говори неща, които биха му донесли продължаване на тази колосална финансова икономическа и военна помощ", посочи гостът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му, ако Украйна не се ползваше с изключително мощната подкрепа на колективния Запад и на САЩ, тя едва ли би могла да издържи в такъв военен конфликт 2-3 дни.

"Те са наясно, че една политика на нов президент републиканец би променила отношението на САЩ към конфликта, особено след събитията около Кримския мост. Това е една изключително добре замислена и изпълнена терористична операция на много високо ниво, особено в частта оперативна маскировка на придвижването на взривните устройства и загубването на следите им в различни държави. Така се появи и онази история, за това, че България е участвала", уточни Славчо Велков.

Неговото мнение е, че това е част от информационно-психологическия подход.

"За да бъде взривен обектът в момент, когато над него има влак с цистерни с гориво, това означава, че има достатъчно информационно осигуряване къде се намира в този момент. Не изключваме възможността на използване на мощни сателитни връзки, сървъри. Украинските сървъри от доста време вече се намират в чужди ръце, там може всеки да им повлияе, както иска. Това е и кибервойна", категоричен е гостът.

Той смята, че взривяването на Кримския мост е променило някои параметри на средата за сигурност, включително визията за водене на военната операция от страна на Русия и способите за водене, които не са щадящи.

"Обявяването на мобилизация в Русия и особено с обявяването на военно положение в новоприсъединилите се области означава, че Русия променя подхода и си поставя по-решителни цели. Дори се промени физическото командване на операцията. Вероятно този конфликт тази зима няма да приключи", прогнозира Славчо Велков.

Според него заплахата за държавата ни е реална, а не  виртуална и всеки, който си дава сметка за това, което се случва, би трябвало да вземе такива решения, че да я предотвратява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
11
 
18
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Свят широк експерти всякакви ... експерти като тоя в началото на войната прогнозираха че кремълският военнопрестъпник за три ще превземе Киев и ще си назначи марионетно правителство, а сега нарича взрива на кримският мост който свързва путинова раша с незаконно анексирания Крим - "терористична операция" в унисон с кремълските концепции ... интересно как би нарекъл обстрела на жилищни райони в украинските градове и жертвите сред цивилното население, както и мародерите нахлули в Украйна ... !!!
45
9
 
6
 
! Отговори
Вова преди 1 година
Ех Славчо четрихиляднико!Блянувани сънища!
44
11
 
7
 
! Отговори
Те издържаха преди 1 година
Въпреки някакъв одъртял военен експерт, до няколко месеца откъсват Херсон от Запорожие, оттам ще ги сринат и с методични действия! При въоръжение от САЩ ще ги бият и в Крим, Русия е колос срещу слабаци!
43
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоя е експорт, колкото аз съм астронавт.... поредния червен фосил, с две гънки мозък!
42
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво значи заплаха за страната ни клоун? Правилно е да се каже заплаха ЗА НАТО. Ако някой нападне член на НАТО,ще трябва да се бие с над 30 страни в пряк сблъсък, а не а даване на малко старо оръжие на Украйна. Ще се сблъскат с най модерната и координирана ВВС войска на тази планета. Някой хора си живеят във филма руски, че Нато е детски филм. Не НАТО е сериозна и силна организация. Питайте Сърбия ,която загуби войната за 10на дни. Това ще го сполети всеки ,който си мисли, че нещо повече.
41
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 48...И защо мислиш че Путин не обяви война на Украйна.А обяви ,,специална операция"...Аз смятам , че го е изстрах от някого.Или от нещо...Ти как мислиш
40
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 46....Учим се от Украйна на родолюбие.
39
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия няма нужда да мобилизира хора за да унищожи украинската армия, още повече от такава малка бройка 300 хиляди. Русия разполага с достатъчно армия и техника с които да унищожи украинската армия за часове ако използва редовната си армия. Целта на мобилизацията е друга.
38
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 44...аз мисля така.По добре чинии на Запада, отколкото ботуша на солдата.
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В лицето на Украйна (и нейните власти, и нейните елити, и - уви - значителна част от нейното общество) светът си има работа с държавно-териториално образувание, обсебено от война, разрушение, омраза и смърт и като такова доброволно и съзнателно предприемащо всички необходими решения и действия за това.
36
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 41...Ако Запада не бе ни приел 2004 година.Сега от нас българите Путин щеше да направи скандинавски славяни...
35
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако някой мисли, че мястото на България е в извратения Европейски съюз, да заминава да мие rъзовете на оядените арогантни извратеняци на запад.
34
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 40...нещо губиш ориентация....Путин започна войната .Като хвърли тъ,по обяснение за нахлуването.Че решава да се поразходи с една 200 хилядна армия из украинските земи.И до сега има тъ,пунгели които му вярват
33
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Енергийната криза и инфлацията вече влияят на трудовия пазар в Европа. Редица компаниите вече обявиха съкращения на персонал или поне намерения да намалят работната си ръка в опит да спестят разходи. Инфлацията в Европа, която достигна невиждани от десетилетия върхове, съчетана с негативните ефекти на войната в Украйна, вече започна да се отразява на трудовия пазар. Според експерти засега е видим само върхът на айдберга, а проблемът ще се задълбочава с напредването на есента и най-вече през зимата.
32
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако западът не беше подкрепил укронацистите от бившата УССР сега нямаше да има криза, нямаше да има инфлация, нямаше да има студ, нямаше да има обедняване, ЕС нямаше да се разпадне, войната отдавна щеше да е свършила и в бившата УССР хората щяха да живеят спокойно.
31
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия решава да променя стратегията си на военни действия.Решава да бяга .
30
6
 
7
 
! Отговори
Споко преди 1 година
Джесика. Ейй големи русолюби тука.Май доста американски филми с много сценария сте гледали:)Да ви питам като коупитентни-какво е станало с иранските ракетни инструктори и рус им коулегги на Крим. Поопушили се. Дали е вярно.А?А по моста влакове връят ли? А че 50 млрд $ щатите гласуват да дават на укр за следващата година дали е вярно? А сега като завали и подгизне какво ли следва? Следва наторяване. За това хващаите оръжието и марш.да наторявате
29
2
 
5
 
! Отговори
Стамат преди 1 година
Като напишете "експерт" и изтръпвам !
28
15
 
10
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
Тролликът надмина себе си в гнусната полюция! Пиши ги тия глупости за излъсканите мозъци в Империята на лъжата,където ако някой каже истината за войната, го чакат от 5-15 години затвор! Половината от войската с която Путин нахлу в Украйна, изгърмя! Сега събрал нова порция от 220 хиляди за пушечно месо! Това , че гърмите по цивилни обекти говори само за безсилие! Украинците са жилав народ , и ще изхвърлят варварите от територията си! Целият нормален свят стои зад тях!
27
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не искам да живея в Европейския съюз. Не искам да обеднявам, да студувам, да мириша без топла вода, да гладувам. България трябва незабавно да се изнесе от този умиращ съюз и да се моли да я вземат новообразуващите се евразийски организации. Бъдешето на света е Евразия.