Експерт: Русия променя подхода във войната, поставя по-решителни цели

Думите на Зеленски са пропаганда, която да му носи военна помощ
21 окт 2022 22:20, Анисия Иванова
175

Войната и балансовият акт на България, имаме ли категорична позиция?

"Това дали ще се гласува предоставяне на оръжие за Украйна от българската армия, не е въпросът, който трябва да тревожи в момента българското общество. Добре е, че НС има председател най-после, може би това беше необходимият акт, за да започне да работи. По-скоро няма да се стигне до гласуване на подобно предложение за решение", заяви експертът по сигурност Славчо Велков в студиото на "Денят ON AIR".

Според него мястото на България не е в този конфликт, но има войнолюбци и това са хора, които не са помирисвали война или не са били войници.

"Президентът Зеленски говореше всеки ден, че до края на септември ще бъдат освободени всички окупирани територии", каза той и цитира Николай Хайтов: "Едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто - да го направиш. Това е част от пропагандната война и един осъзнат стремеж на президента Зеленски да говори неща, които биха му донесли продължаване на тази колосална финансова икономическа и военна помощ", посочи гостът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му, ако Украйна не се ползваше с изключително мощната подкрепа на колективния Запад и на САЩ, тя едва ли би могла да издържи в такъв военен конфликт 2-3 дни.

"Те са наясно, че една политика на нов президент републиканец би променила отношението на САЩ към конфликта, особено след събитията около Кримския мост. Това е една изключително добре замислена и изпълнена терористична операция на много високо ниво, особено в частта оперативна маскировка на придвижването на взривните устройства и загубването на следите им в различни държави. Така се появи и онази история, за това, че България е участвала", уточни Славчо Велков.

Неговото мнение е, че това е част от информационно-психологическия подход.

"За да бъде взривен обектът в момент, когато над него има влак с цистерни с гориво, това означава, че има достатъчно информационно осигуряване къде се намира в този момент. Не изключваме възможността на използване на мощни сателитни връзки, сървъри. Украинските сървъри от доста време вече се намират в чужди ръце, там може всеки да им повлияе, както иска. Това е и кибервойна", категоричен е гостът.

Той смята, че взривяването на Кримския мост е променило някои параметри на средата за сигурност, включително визията за водене на военната операция от страна на Русия и способите за водене, които не са щадящи.

"Обявяването на мобилизация в Русия и особено с обявяването на военно положение в новоприсъединилите се области означава, че Русия променя подхода и си поставя по-решителни цели. Дори се промени физическото командване на операцията. Вероятно този конфликт тази зима няма да приключи", прогнозира Славчо Велков.

Според него заплахата за държавата ни е реална, а не  виртуална и всеки, който си дава сметка за това, което се случва, би трябвало да вземе такива решения, че да я предотвратява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В момента се извършва революция от планетарен мащаб. Икономиката на западна Европа е в разруха, населението затъва в бедност и нищета. Всичко води натам, че Европейският съюз, в този му сегашен вид, ще бъде разрушен, населението ще бъде хвърлено в хаос и разруха, а после ще започнат тези процеси които бяха 20те години на миналия век и Европейския континент може да се взриви от вътре. В този смисъл интересите на европйеците и на Русия не съвпадат.
25
23
 
7
 
! Отговори
Кремълски цинизъм преди 1 година
Не Украйна е заплахата, а Путинова Русия! Не Украйна е нахлула в независима държава, а престъпниците от Кремъл! Русия и сега граничи с НАТО, но никой не си е помислял да я напада! Агресорът се казва Русия! И това е война срещу целият цивилизован свят! И прочете ли някой, за някаква си "Специална военна операция", това е някой двзинформатор из заграницей!
24
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само да не стане като с РУСКО ЯПОНСКАТА ТА ВОЙНА!Големи цели и накрая олеле майко,взеха и Сахалин.
23
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След енергосистемата слева удар по централната банка и банковите институции и монетния двор - парализа на банковата система, след това по центровете за управление на железниците - парализ на железопътната система, и всичко останало както се следва. Нормален планиран работен военен процес. Систематично, без да се бърза.
22
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А може ирански дрон натъпкан с як взрив да се е блъснал точно я в туй автомобилно платно най-отвън на Кримския железопътен мост,като най удобно за сблъскване,че да гръмне яко без да навреди пряко на железопътния мост който е далечко и нависочко за разстояние,че по радиуса на взрива,взривната вълна до най-близкия вагон по сечението на мястото на взрива перпендикулярно на два клона на моста,който са успоредни,но на различни нива в мястото на взрива,я в някой камион повреден,че да се блъсне в него
21
10
 
23
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Мостовете са изгорени, Русия няма път назад, няма и какво да губи. Така, че горко на украинците, станали курбан на англосаксонците и по-точно на американците. Няма как Европа да храни 30 милиона украинци безкрайно. Скоро сервитьора ще дойде със сметката!
20
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като цяло след три месеца атаки украинската армия се изчерпа, мобилизацията няма време да компенсира загубите, моралът пада, броят на боеспособната техника намалява, доставките от Запада не компенсират за загубите, а след няколко седмици се очаква руска офанзива.
19
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Резултата от рояците Герани и въздушните удари е, че С-300 свършиха и Украйна е без ПВО.
18
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българските власти не опровергаха информацията че камиона е минал през България . Което означава че е минал през България . Друг е въпроса дали е товарил при Гергов . А за тока - Украинската индустрия не работи и 30 % от тока остава . Украйна го продава за оръжие . Идеята на руснаците е да унищожат тези 30 % от мощностите за да не може Украйна да изнася ток а не че искали да студуват украинците .
17
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продължаващата ракетна и авиационна подготовка показва, че този път руското командване планира да се възползва напълно от възможността да нанесе удари по цялата дълбочина на Украйна, чак до западната граница.
16
3
 
4
 
! Отговори
ууу преди 1 година
До ШибиРиби Можеш да се гръмнеш щом не ти харесва истината.
15
16
 
8
 
! Отговори
Поляк преди 1 година
До 11.В грешка си колега. Първо Поляците не са в източна европа:) там си ти:) Второ-поляците, както и западна Европа, а и Нато за разлика от източна, са доста ама доста по-въоръжени.Така че мисли за братушките и за себе си
14
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спасявайки живота на своите войници, Русия вече няма да мисли как украинците ще живеят без ток, вода и транспорт. С нарастването на ресурсната недостатъчност киевският режим ще насочва основно оскъдните ресурси (включително храна) към своите сили за сигурност, оставяйки населението на произвола на съдбата.
13
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БМВ, Мерцедес, перални машини, прахосмукачки - вече не са конкурентно способни при тези цени на енергията и разходите за производство.
12
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ не могат да си позволят еднозначна руска победа в Украйна. Подобна победа не само ще демонстрира на целия свят безпомощността на Вашингтон (чрез значително намаляване на броя на страните, които все още се страхуват от американските викове), тя ще постави под въпрос смисъла на цялата американска стратегия, която се прилага през последните години, десетилетия, а оттам и властта на сегашния американски елит.
11
24
 
4
 
! Отговори
Кори преди 1 година
"Експерте" ,единстевинят подход в този сезон за руснаците е ако могат да се наврат по-дълбоко в окопите и за заспят зимен сън, защото в снеговете снабдяване за тях няма да има! "Подход" имали ...!
10
1
 
5
 
! Отговори
Не едно животно преди 1 година
Дааа Бог да я Пази :) Много жалко за хората обаче
9
20
 
10
 
! Отговори
.... преди 1 година
Ицко, обичай си я Империята, но нека си стои в блатата, а не да пуска ордите си да изравняват цели градове, и да сеят смърт където минат ! И все някакви "фашисти", нацисти,американци... и извънземни да са им виновни за техните престъпления!
8
15
 
32
 
! Отговори
:-) :-) :-) :-) :-) преди 1 година
За мен Русия е свещенна империя.Никой не трябва да застава на пътя и ако иска физически да оцелее. Без Русия няма цивилизация. Винаги съм обичал Русия и тя има специално място в сърцето ми. Бог да пази Великата Руска Империя.
7
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виждаме колко е решителна блатненкая ,горе-долу ,нейната мощ е правопропорционална на обективността на този велик "експерт",дамм...