Русия гради отбранителни линии в Курска област

В Белгородска също се готвят срещу атаки
23 окт 2022 17:33, Йоана Цонева
37
Русия гради отбранителни линии в Курска област
Снимка: БГНЕС

Русия е изградила и поддържа две отбранителни линии в Курска област, съобщи губернаторът Роман Старовойт. За прокарването на тези линии съобщава и държавната агенция ТАСС.

Според него друга линия е в процес на изграждане и ще бъде готова до 5 ноември. Старовойт отбеляза, че работата е извършена съвместно с Министерството на отбраната и Граничното управление на Курска област.

"Ние сме готови да отблъснем всяко едно посегателство върху наша територия", пишe Старовойт.

По-рано губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков съобщи за изграждането на отбранителни съоръжения в друг граничен регион - Белгородска област. Гладков публикува и снимки на разположени противотанкови съоръжения.

В Белгородска и Курска област са в сила ниво на терористична заплаха код "жълто" (високо).

Още по темата
Възможно е група наемници от Вагнеровата чета да са участвали в изграждането на отбранителните съоръжения в Белгородска област, пише руската редакция на BBC, което се позовава на съобщение на канала "Сива зона" в Telegram, който според създателите си е свързан с "Вагнер".

На 20 октомври този канал публикува изявление, приписвано на ръководителя на "Вагнер" Евгений Пригожин, според когото Частната военна компания се занимава не само с изграждането на отбраната, но и със създаването на народното опълчение в Белгородска област.

По-рано този канал в Telegram и информационната агенция РИА ФАН публикуваха съобщения за изграждането на отбранителна линия в украинската Луганска област, която се контролира от руските войски.

В дневния си доклад Британското разузнаване съобщи за изграждането на отбранителни съоръжения - така наречената "линия Вагнер" в Луганска област. Русия инвестира значителни средства в подготовката на отбранителни линии зад съществуващата фронтова линия, с цел да спре бързо украинско контранастъпление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я ИМ ПРАТЕТЕ ПЕНЕВАТА ЧЕТА ДА ГИ СЪКРУШИ !!!
25
5
 
4
 
! Отговори
Наму преди 1 година
До АнонименЗащо коментираш неща които не са ти ясни? Като си глупав стой в ъгъла и мълчи!
24
11
 
29
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 година
Украйна ще освободи земите си,а няма да нахлува в руска територия.
23
15
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аггонията на империята много скоро ще приключи печат се на бавен огън .
22
18
 
20
 
! Отговори
Загубили са ... преди 1 година
15% от територията си, 50% от тока,повече от половината си икономика ... Как точно Украйна печели тази война?
21
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Резултата накрая се гледа бе хора как не го разбрахте.Кой как играл и кой колко водил няма значение.Важен е крайният резултат.Не се научихте това да гледате ами станахте военни специалисти всичките.Резултата е ясен победа за Русия как и с колко няма значение.
20
6
 
18
 
! Отговори
До 22 преди 1 година
Да, добре ги изтощиха с 30 милиона умрели. Добре че бяха съюзниците, в момента щеше да се говори на немски из цяла Европа!
19
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха-ха ! Разбраха че украинците са луди и взеха да се заграждат .
18
32
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те така изтощиха и германците.А германците не са като украинците при всичко се прави разчетено и дисциплинирано.Бавно и методично ги смилаха докато накрая стигнаха Берлин.Най вероятно и тук така ще стане.Разбира се Путин не е като Сталин и може да им разреши почетен мир на украинците.
17
23
 
19
 
! Отговори
Какво следва преди 1 година
Украинците се запасяват със свещи и газени лампи. А идва и зима. Само Зеленски все така бодро обещава големи успехи.
16
27
 
11
 
! Отговори
Кога ще свърши преди 1 година
При тия загуби (поне по 200 на ден) до една година от украинската армия няма да е останало почти нищо. Тогава ще свърши. Това разбира се е т.н. горна граница. Колкото по-рано украинците започнат да преговарят за мир, толкова по-малко ще загубят.
15
10
 
24
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 1 година
И това ли влиза в плана на Путин, да воюва на руска територия и да спре врага пред Москва?
14
15
 
15
 
! Отговори
5859 преди 1 година
Правят се на умряла лисица. Тези, които се отбраняват и са се укрепили дават три пъти по-малко жертви от атакуващия. Ще чакат Украйна да фалира.
13
13
 
25
 
! Отговори
Путин е насран педал преди 1 година
И сгази лука.
12
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе нищо не разбирате от военна стратегия... Ааа *** ха... Начи на руснаците стратегията е да направят контраотстъпление и после стратегическо отстъпление и да се приберат в Сибир... Там да чакат украинците да тръгнат да ги нападат.. А в Сибир са събрани всички стратегически сили за решаващ удар срещу Украйна и решителна последна денацификация на Украйна... Само дето за целта първо трябва да отстъпят на украинците стратегически Москва и Петербург, ама нищо де... После при битката за Сибир вече...
11
6
 
13
 
! Отговори
До "В началото преди 1 година
До Анонимен Колега, бях и аз в това положение - никой не ми вяпваше, че нИпабИдимая е бостанско плашило. Силни са по парадите - в пряк и преносен смисъл.
10
0
 
1
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 1 година
Верно бе е !
9
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В началото на войната писах, че Русия няма ресурс да спечели тая война, а някой хора ме мислиха за луд, е сега какво стана.
8
14
 
31
 
! Отговори
ЩоТакаБеМиме преди 1 година
Киев за три дня.... После Полша, Литва, Латвия, Естония... През февруари късакът и за Лисабон говореше. А сега ги копайте у вас окопите, та да ви дойде акъл в празните манерки.
7
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Леле леле, от Киев за 3 дена, до отбранителни линии на руска територия. Явно военната операция върви по план.