Русия обвини Запада, че е откраднал златните и валутните ѝ резерви

Това е станало със санкциите, наложени след инвазията в Украйна
24 окт 2022 22:20, Елка Василева
303
Русия обвини Запада, че е откраднал златните и валутните ѝ резерви
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл обвини днес западните държави, че "на практика са откраднали" руските златни и валутни резерви със санкциите, наложени след началото на инвазията в Украйна на 24 февруари, съобщи Ройтерс.

Още по темата
В разговор с журналисти Дмитрий Песков - прессекретарят на руския президент Владимир Путин, беше попитан за предложението на Европейския съюз да се дадат замразени руски активи на Украйна.

"На практика значителна част от нашите резерви бяха откраднати от някои конкретни западни държави", отговори той.

Безпрецедентните санкции, наложени на Русия, замразиха около половината от нейните златни и валутни резерви, които преди началото на войната се равняваха на близо 640 милиарда. Миналата седмица председателят на Европейския съвет Шарл Мишел предложи ЕС да обмисли прехвърляне на част от замразените активи към Украйна, отбелязва Ройтерс.

Песков определи действията на Запада като незаконно посегателство върху чужда собственост, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
9
 
15
 
! Отговори
Динев преди 1 година
Крадеца вика крадеца,руснаците как обраха Българския валутен и златен резерв през 1945 год,като репарации заради оста,и само него ли,уж вражески страни а я ги виж ,обичат руските бомжи американски долари и евро там западни банки си къткали парите ,нека половината Русия да е пуста и безлюдна
157
3
 
14
 
! Отговори
Дончо преди 1 година
За руското злато не знам, но нашето е безвъзвратно изгубено. Няма как да си го вземем обратно.
156
2
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Истината за Торта с която ние Белазките - Пелазките - Българите - Белите Хора покриваме земята е ИсТория, останалото е фалшификат. Ние Белите Хора - играейки в кръх Хоро и пеейки заедно в Хор, творците на Земята ни помнят всичките и Индианците в Америка и Индийците в Индия, само измислената История от Данайците (гърците) и напридошлите Кумани от Жълтата река на Китай промениха цялостно историята на ТОРТА с която са покрити БАЛКАНИТЕ!
155
13
 
14
 
! Отговори
Хитър Петър преди 1 година
А анексирането на чужди територии, убиването на деца и цивилни хора и разрушаването на цели градове е абсолютно законно! Песков като ги говори тия работи дали си вярва а? Руски бандити! Терористи!
154
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахах
153
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 5; приятел нали точно това искат сащ ,но еврогейците ще го разберат като завали снега )
152
2
 
3
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Америка това е съвременния Внук на Българите - Белите Хора - Бялото Братство... Беинка Дуно - по големия син на Васил Левски, Раковски - правмук на Паисий Хилендарски и батко на Левски и на Ботев, под егидата им Граф Сен Жермен всичките пра. пра внуци на близнаците Петър и Павел - синове на Исус и майка Диана, родени в Тракия!
151
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още Бисмарк е знаел, че руснаците винаги идват със сметката. Тези нашите модерни разнополови не четат ли история?
150
8
 
14
 
! Отговори
не, товарищ преди 1 година
Не ги е откраднал Запада. Просто са на отговорно пазене за изплащане на репарациите към Украйна. И от к*ъв зор, вие си ги изнесохте при Запада, а?
149
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия само обвинява!! Обвинява и после готви мръсните бомби.
148
9
 
13
 
! Отговори
Мужик преди 1 година
Каквото повикало, това се обадило!
147
8
 
3
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
В света имало четири държави, които са запазили имената си до днес - Китай, Египед, Индия и България. Индия сме я правили ние, така че тя отпадала, Коя е най-старата от трите? Египедската история започва от 3200г, пр, Хр, Месопотамия от 3500г пр,Хр. а през 3112г.пр, Хр, българската държава съществува най-малко 1000г преди това, Ами ние вече спокойно можем да претендираме за най-старата държава в света, която си носи името и до днес - България!
146
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е за учудване: вроденият нагон на бившите колонизаторси държави и на потомците на бившите английски каторжници , които сега се именуват САЩ, е да убиват, включително помежду си и да изтръгват подземните и надземни богатства. За заплахите: стигне ли се до ядрена война, със света е свършено. Тези, които останат живи, ще бъдат радиационно облъчени и ще се проклинят,че са живи. Това ли искате? Да идва по-бързо президент Тръмп, а този човекомразец го изпратете в хоспис.
145
11
 
22
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Вие рушите чужда собственост и убивате невинни хора, другарю!!!
144
15
 
5
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
След като СССР падна по Българското Черноморие се заселиха над 1 000 000 руски генерали и полковници! 500 000 руски имота по нашето черноморие със собственици предимно руски генерали и полковници, средно по двама жители на имот = 1 000 000. Ще минат 10 години да се успокои положението и ще измислят "референдум"! Те са търпеливи умеят да чакат! Куманите от жълтата река на Китай напридошли след 12 век по нашите земи не си играят Те правиха Турция и Румъния. Комунизма в Русия! Социализма в България
143
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютно прав е. Я вземи нещо американско по този начин, да възстановяваш Ирак или Либия напр. Веднага ще ти спретнат война, същите тия западни демокраДци и миротворци.
142
6
 
10
 
! Отговори
Запада откраднал.... преди 1 година
а кой им открадна акъла, че не могат НИЧЕВО да сделат каскетите?
141
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На практика значителна част от руските резерви бяха откраднати от някои конкретни западни държави. Дмитрий Песков определи действията на Запада като незаконно посегателство върху чужда собственост
140
10
 
12
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
СССР влезе на Българска земя 1944г Иззеха на Българските селяни земите и ги натикаха в Колхозите - ТКЗСетата. През 1962г изнесоха от България 26 тона злато в Москва събирано от по време на третото Българско Царство и си позлатиха Московските Дворци. Къде остана златото на Първата в Света Златна Варненска Цивилизация от V хилядолетие от преди новата ера?
139
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПИсков и да писка и да не писка, това е положението. Руските пари отиват за частично възстановяване на разрушенията от руската агресия.