Русия обвини Запада, че е откраднал златните и валутните ѝ резерви

Това е станало със санкциите, наложени след инвазията в Украйна
24 окт 2022 22:20, Елка Василева
303
Русия обвини Запада, че е откраднал златните и валутните ѝ резерви
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл обвини днес западните държави, че "на практика са откраднали" руските златни и валутни резерви със санкциите, наложени след началото на инвазията в Украйна на 24 февруари, съобщи Ройтерс.

Още по темата
В разговор с журналисти Дмитрий Песков - прессекретарят на руския президент Владимир Путин, беше попитан за предложението на Европейския съюз да се дадат замразени руски активи на Украйна.

"На практика значителна част от нашите резерви бяха откраднати от някои конкретни западни държави", отговори той.

Безпрецедентните санкции, наложени на Русия, замразиха около половината от нейните златни и валутни резерви, които преди началото на войната се равняваха на близо 640 милиарда. Миналата седмица председателят на Европейския съвет Шарл Мишел предложи ЕС да обмисли прехвърляне на част от замразените активи към Украйна, отбелязва Ройтерс.

Песков определи действията на Запада като незаконно посегателство върху чужда собственост, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
4
 
5
 
! Отговори
Плесков преди 1 година
ПъК ЗлиЯ ЗаПаД Ни ВзЕ ПаРиТе и СеГа нИ е По-ТрУдно Да УбиВамЕ ЦиВиЛнИ! Бахахахаххаах
177
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ясно, нали репарации ще трябва да плащате след войната.
176
12
 
3
 
! Отговори
джо преди 1 година
Русия ще си пазарува за тези пари, каквото и да си приказват ЕС и САЩ. Лошо за Украйна, цената и просто пада и накпая Русия ще си купи повече.
175
4
 
16
 
! Отговори
аз пък преди 1 година
обвинявам Русия че открадна златния резерв на царство България 1944, около 20 тона. Който не знае, Българския лев е имал златно покритие ( влщбените в руската душа 100% не знаят)
174
5
 
10
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
А Русия открадна цялмата световна икономика с в исоките цени.
173
11
 
15
 
! Отговори
Жико преди 1 година
От векове запада пиратства в името на крале, царе и т.н. Империя се става с кражби, не с работа.
172
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Последното изречение е особенно интересно-"незаконно посегателство върху чужда собственост". Това го казват хората,които незаконно са на чужда територия и провеждат незаконни референдуми,като заграбват незаконно земя чужда собственост,даже незаконно заграбиха и пералните и тоалетните чинии. Руската наглост и простотия край няма,отвратителен народ отвратителни хора
171
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западните банки просто правят услуга на Русия като и пазят парите , че да може накрая да си плати дължимото за военните престъпления. Трябва да благодарите а не да ревете ! Пффф !
170
5
 
7
 
! Отговори
Диана преди 1 година
Ако Западът прехвърли руски активи към Украйана, не само Русия, а и много други държави в ече никога няма да влагат активите си там - това е въпрос на доверие, а доверието се базира на принципи и доказателства...От друга страна, неспособността на Русия да промени тази ситуация по отношение на себе си недвусмислено доказва слабостта на руската политика и политици...Путин отдавна трябваше да не е президент на Русия!
169
9
 
14
 
! Отговори
Аудитория преди 1 година
До Анонимен 219 Когато един престъпник върши престъпления, и трябва да плаща за тях това не само не е "незаконно", ами гарантира, че жертвата ще бъде обезщетена. Просто престъпниците в Кремъл правят такива изказвания за употреба сред най-малограмотните си "поданици", които нямат никаква представа какво значи "законност".
168
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Русия за оцветяването на облеклото й една педя под кръста, никой не й е виновен. Изцапаното е отвътре.
167
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия обвини Запада... това не е обвинение, а факт. Запада си плю в лицето - всичките "свещени" основи на своето общество, като свещената частна собственост, законност, свобода на словото, свободен достъп до информация, равноправно отношение и т.н. ... които повтаряха до прегракване толкова години ги потъпкаха нагло. Вместо всичко това имаме грабеж на частна собственост, всекидневни лъжи, цензура и т.н. ... Карикатура на "демокрацията" ни въведоха и нямат срам, продължават с лъжи и инсинуации.
166
13
 
11
 
! Отговори
Асен преди 1 година
Песков,май не си чувал нашата поговорка:"който сее ветрове,жъне бури." Или:"за зло куче зъл прът"Това сте вие,едни бесни ***! Марш от Украйна, антихристи!
165
9
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Песков, ама да сте си стоели мирни, защо започнахте войната?!
164
10
 
8
 
! Отговори
Невежество преди 1 година
Блокирани, не е като откраднати.....
163
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия прибира златото на победените държави след края на Втората световна Воина.В това число от България.Дори откритото от Шлиман злато на Троя още е в Русия.Картини на велики художници още се мотаят по селски тавани из цяла Русия.Но нямат право присвоилите ги да ги продават.Запада присвои Парите на Садам и на Кадафито.А те са трилиони пръснати из разни фондове и докато не станат нормални държави няма да им се върнат.Явно Русия ще бъде третирана като тях.*** и лицемерен Свят
162
1
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Та Бели Братя по Света - Белазки - Българи ние сме най-малките по численост в света. Дадохме на Света всичко и Религии и Култура, Творци на всички Държави, Творци на Армии, Творци на най - различни видове СЦекцуви, Творци на най - различни видове Технологии. Кажете Наши Бели Братя в Русия, Румъния, Турция но и в България как е? Добре ли е под Куманско - ЦЦЦингуманско - Комун Владичество?
161
4
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
До 2009 Дончо.. Прав си! Ами как да го вземем от Куманите от Москва! То с Коне на двуколни Каручки на колела ходехме до Китай. То научихме ги да правят от желазната руда желязо. Сега в китайската енциклопедия пише, че те са измислили КОЛЕЛОТО. Сега в китайската енциклопедия пише, че те са направили желязото. Ние Белазките - Белите Хора - Българите измислихме Кмпутера, Телефона - след 100 години па ако не и сега в Китайската Енциклопедия Жа. Ке. Ще пише, че те са ги Измисли!
160
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западът затова е богат, краде от всички останали.
159
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Хитър Петър 207. А не така. Не са терористи тези дето избиват децата в Сирия, в Йемен, нито тези които бомбандираха Югославия. Разделянето на държави и завладяването им с цветни революции не е тероризъм, а законно право на американците.