Румен Христов: Защитавайки Украйна, защитаваме себе си

Според него няма да бъдем въвлечени в конфликта при предоставяне на оръжие
26 окт 2022 22:15, Петя Славова
229

 Путин и Русия са агресори, а Украйна трябва да бъде подпомогната с оръжие. Това заяви лидерът на СДС Румен Христов.  Той коментира и срещата на представители на най-голямата парламентарна група с президента Радев, където се сблъскаха позиции по темата с оръжието за Украйна.

"Радев си защитава позицията, репликите му бяха малко по-интересни. И другите държави имат подобен проблем, но какво - да оставим агресора без съпротива?! Следващите сме тези, които сме най-близко. Защитавайки Украйна и украинския народ, ние защитаваме и себе си. Отбранителната способност на Българската армия не е достатъчна да опази България. Членството ни в НАТО е много важно, това е най-сигурната защита", подчерта Христов в предаването "Денят ON AIR".

"Ние и колегите от "Демократична България" бяхме последователни. Съвсем нормално е да реализираме това (бел. ред. - България да изпрати оръжие на Украйна) в 48-ия парламент и ще съберем необходимото мнозинство", отбеляза той.

Депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС призна, че българско оръжие не стига пряко до Украйна, но такова има.

"Бяхме обявени за неприятелска страна. Дали ще продължим да се спотайваме, ние няма да бъдем заобичани от Путин. Въпросът е да не бъдем разлюбени от нашите партньори в НАТО. Залагам на партньорите, а не на враговете. Винаги има съмнение, че България е най-слабата брънка в НАТО", изтъкна Христов пред Bulgaria ON AIR.

Според него няма да бъдем въвлечени в конфликта, ако предоставим оръжие на Украйна.

Христов е на мнение, че е голяма вероятността да отидем на предсрочни избори. По думите му, ако започнат да работят върху един бюджет за 2023 г., желанието за добро впечатление пред гражданите ще бъде голямо и не се знае какъв бюджет ще бъде приет.

"Бедна държава като България ще има затруднения да обслужва дълга, който ще изтегли. Само лихвите за тези години са над 2 млрд. лева. Няма да е лесно, но приоритетите трябва да бъдат зададени от редовно правителство. То трябва да изработи бюджет съобразно политиките, които ще води", категоричен е лидерът на СДС.

От ГЕРБ-СДС се обявиха категорично против повишаването на данъците. Вместо това ще внесат мерки за облекчаване на бизнеса, които нямат отношение към бюджета. Христов допуска, че догодина дефицитът ни ще бъде рекорден - в рамките на 6-6,5%.

"Влизането в Еврозоната е изключително важно и ако изтървем 1 януари 2024 г., не се знае следващото разглеждане кога ще се случи. По отношение на инфлацията ще има разбиране, защото има и други фактори. Няма да ни бъде простено, ако надскачаме допустимия 3% дефицит", алармира гостът.

От ГЕРБ-СДС не са приключили с разговорите за правителство с колегите им от другите партии. Даваме си сметка, че в тази тежка ситуация ще натрупаме негативи, ако поемем отговорността. От друга страна, трябва да проявиш държавнически подход и да понесеш несгодите, коментира Христов.

По думите му правителство на малцинството е крайният вариант. А по отношение на "Продължаваме промяната" са изкопани ровове, които трудно биха били прескочени, отчете гостът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия ще превърне САЩ и ЕС в пустини от разтопен бетон буквално за минути ако НАТО застраши националната и сигурност.
24
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мафиотите винаги са богати. Швейцария е мафиотска държава която живее от пране на пари на престъпниците и на мафиите по целия целия свят.
23
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сатанистите искат да подпалят световна война,за да съкратят населението и да въведат фашизма.Ще се пробват да докарат ядрена война,защото така най-много хора ще измрат,а и така ще могат да ви убедят да си дадете цялото имущество доброволно преди да ви отведат в трудов лагер.Зелето ги изнудва да му дават пари и оръжия като ги заплашва как ще издаде как точно ковид се е появил и какво е целял.Ковид е бил лабораторно създаден с цел съкращаване на населението.
22
7
 
17
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Швейцария не участва в ПСВ и ВСВ, како и в момента е неутрална държава в конфликат в Украйна и за това е най-богата страна в Европа. И не е член нито на НАТО нито на ЕС ! Айде ся правете си изводите !
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То хубаво защитаваме себе си, ама с какво?!, ами ако стане нещо и русите стигнат до тук, тогава какво?!
20
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилно да се отървем от съветското оръжие за да получим по ново натовско А за Путин Джуджето ще изпратим употребявани памперси да има реципрочност
19
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дърт пенсионер иска да вкара държавата ни във войната и да обрече младите на смърт!!!Да си ходи в Украйна!Укрите са нарушавали Минските споразумения и сами са си виновни.Ние вина нямаме и не сме длъжни да взимаме страна в техния конфликт.Това как ние сме щели да бъдем следващите са лъжи!
18
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 29 - ако можеше да им пратим яките мъжкари като теб направо? Юнаците с големи топки? Заминавай да помагаш на Украйна, геройче?
17
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Празни приказки идващи от една празна кратуна,същата като на авера му Кюлчан.Вашите партиики са обречени на изчезване,а победата ви е пирова,импотентни сте.
16
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички дават оръжие за трепанье на рaшките без да са плашункат, само нашта русофилска държава сме базгръбначни!
15
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са приказки за детската градина. Но е много вероятно и децата да му се смеят.
14
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не само да защитаваме Украйна! Ако всеки съвестен гражданин на планетата хвърли по един камък по Русия, войната ще приключи!
13
2
 
22
 
! Отговори
Край преди 1 година
Този е риба прилепало. Залепен за ББорисов и се храни с огризките от плячката му.
12
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо не спирате бе!!! Защо само оръжие, оръжие, оръжие от микроскопичните запаси на България? За какво им е на Украйна, към които текат милиарди непрекъснато? Защо това изглежда най-важната тема? Все едно най-важното като се гаси пожар е Мимето да дотича с лейката? То ще е само защото са замислили да изклатят мимето накрая! Няма за какво друго да я викат толкова!
11
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин го е страх явно много. Затова скача на Украйна. Ако беше мъж щеше да нападне Турция... Все пак там са най-близките ядрени ракети.
10
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин може да обви война на НАТО и да победи... Все пак "самая могучая" не би трябвало да има проблеми... А то само лае... Куче, което лае не хапе. Болшевиките ги е страх.
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сина му ще е в сащ как кьде ще е при племенника и жената на баце кюлчан
8
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
защитавайки Украйна защитаваме вашите хонорари от американското посолство!
7
28
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво! Ей това трябва да го проумеем всички!
6
31
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин като е толкова смел защо не нападне НАТО-вска държава?...