Заради атаката в Севастопол: Русия се отказа от зърнената сделка

Украйна твърди, че взривовете са в следствия на човешка грешка
29 окт 2022 20:57, Нели Христова
127
Заради атаката в Севастопол: Русия се отказа от зърнената сделка
Снимка: БГНЕС

Русия се оттегля от сключеното с Украйна споразумение за отваряне на украинските черноморски пристанища за износ на зърно, съобщи Министерство на отбраната.

"Заради терористичния акт на 29 октомври, извършен от режима в Киев с участието на британски специалисти срещу кораби на Черноморския флот и граждански кораби, участващи в осигуряването на сигурността на "зърнения коридор", руската страна спира участието си в изпълнението на споразумението за износ на селскостопански продукти от украинските пристанища", се казва в изявлението на руското МО.

Документът бе подписан в края на юли в Истанбул след двумесечни преговори, водени от ООН и Турция, като трябваше да облекчи и руските доставки на зърно и торове въпреки строгите западни санкции срещу Москва.

По-рано днес военното министерство в Москва заяви, че украински военни са извършили тази нощ "терористична атака" срещу кораби на руския Черноморски флот и граждански плавателни съдове в Севастопол, като са били обучени от специалисти от британските военноморски сили.

Според ведомството същите британски специалисти били замесени и в "планирането, подсигуряването и осъществяването на терористичния акт в Балтийско море от 26 септември т. г., когато бяха взривени газопроводите Северен поток и Северен поток-2".

Лондон категорично отхвърли твърденията на Москва.

"За да отклони вниманието от катастрофалното справяне с незаконното нашествие в Украйна, руското министерство на отбраната прибягва до прокарването на неверни твърдения от епичен мащаб", заяви говорител на министерството на отбраната в Лондон. Той добави, че "тази поредна измислена история говори повече за споровете вътре в руското правителство, отколкото за Запада".

Според Министерството на отбраната на Русия в атаката в Севастополския залив са участвали девет безпилотни летателни апарата и седем автономни морски безпилотника. Според него руските кораби са ги унищожили.

При нападението са получили "незначителни повреди" руският миночистач "Иван Голубец" и заграждения в залива Южная. Атакуваните кораби от Черноморския флот участват в мерките за сигурност на зърнения коридор в рамките на международната инициатива за извозване на селскостопанска продукция от украинските пристанища, заяви военното министерство на Русия.

Според Антон Герашченко, съветник на украинския вътрешен министър, в Севастополския залив на окупирания от Москва полуостров Крим са експлодирали днес четири военни кораба на Русия, включително една фрегата и един десантен кораб. Това съобщиха онлайн изданието "Хвиля" и други украински медии, като се позоваха на пост на Герашченко в "Телеграм".

Причина за експлозиите според украинския служител е било невнимателно боравене с взривни вещества. "Руснаците са в такъв шок, че още не знаят как да докладват за това на Путин!", пише той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази война показа, че крим не представлява т.нар. "непотопяемсамолетоносач", както и че Севастопол е безопасно място за ЧФ на Русия нито пък, че Украйна приближава НАТО до руската граница! Всички тези претексти се оказаха кухи прикрития за руските империалистически домогвания! Домогвания има, но готовност за мащабна война, каквато шайката на Путин се опитва да предизвика от няколко години, няма! Ще трябва да разберат, че младите руснаци не споделят техните разбирания!
74
9
 
3
 
! Отговори
Тюрма за ПУТИН преди 1 година
нАркомани на власт в Москва не зпаомнили что диверсионно терористичние спец служби от США СЛЕДЯТ ВСЕ в том числе с помои оружия в тела Путин<ЛАвров,Песков,Захарова,Мишустин и все генерали ..посмотрите на видео микро имланти в тела терористи от МОсква и Кремл..Следят и каждому с помощи спец соурожения в руские лични и банковские карточки,телефончики.Следят каждой танк,самолет,подлодка,корабл.Болгарские разведчики уведомили ети терористи на 19 мая 2000 года от Пловдив..
73
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Оня: Нещо не става ясно.Тези военни кораби от кого пазят зърнения износ на Украйна? - ___ - А бе, подразбира се: въздържат се да не торпилират бълкерите със зърно, което се приема от руските фашисти за голямо благоволение!
72
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БидонЯ бил в потрЕс, сега цял следобед ще трябва да души малки деца че да се успокои.
71
6
 
17
 
! Отговори
Тони преди 1 година
Русофобите нямат нито аргументи, нито факти, нито нищо, само една омраза и вражда. Една гола пропаганда е цялата му вяра. Няма смисъл да им искаме доказателства - за тях е важна пропагандата, те имат един отговор на всеки въпрос: Русия е виновна!
70
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Оня То изобщо не е ясно защо Русия е на този свят.
69
6
 
6
 
! Отговори
Оня преди 1 година
Нещо не става ясно.Тези военни кораби от кого пазят зърнения износ на Украйна?
68
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спирането на зърнената сделка е недостатъчно наказание за Украйна. Крайно време е в Кремъл да обявят гладна стачка в знак на въZмущение и справедлив протест срещу потапянето на невинните руZки мирни военни кораби в града герой Севастопол. Само това може да стресне и озапти действията на киевската хунта. Бомбандирането на електроцентралите и безсмислените убийства на цивилни граждани не ги спря, но евентуалната смъpт на Путин и неговата шайка от глад ще ги спре.
67
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а българите са още по-смешни, живеят в най-бедната държава в европа без газ, парно и говорят за русия. наистина смешно?
66
11
 
14
 
! Отговори
Болгарин преди 1 година
Слава на Русия!
65
6
 
20
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Лоши руснаци бе,коварни.Сами били обстрелвали АЕЦ Запорожие,окупирана от войските им в началото,за да окепазят Украйна.Сами си били взривили моста,а сега и корабите,за да не участвали в сделката за износ на зърно,а сега се готвят да покажат снимки на останките от украинските дронове в ООН,за да дискредитират държавите,които ще гласуват,че това не е вярно.Коварни са,много са коварни да стрелят по кораби,които струват колкото десетгодишната реколта на Украйна само и само да я окепазят. Лош Путин.
64
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зелехски каза че Русия цели умешленно гладна смърт на няколко континента. Ясно хора психясат ис получава раздвояване, разчетворяване на личносттаигъза, то при тояглист се е получило РАЗКОНТИНЕНТЯВАНЕ и ади утре ще истропа че Аляска е свещенна украинска земя ли бе майна филибето. тва биоизчдие съвсем изперка
63
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Внуците на Менгеле режат в украинските болници ръце и крака и ги разменят от един на друг украинец, за да не ги изловят по отпечатъците на пръстите. затова както работят на юрош бързашката по улиците на киев ще видите мъже с по две лежи а други с по две дясни ръце, както и крака с различна дължина и номера на обувките. Най забележителни са обаче бивши мъже на които са присадени два четални женски полови органа и сега са дабълРекто и едно Ваго
62
8
 
15
 
! Отговори
Сега Укропитеците преди 1 година
Ще се снимат ли пак с колажи на взривени кораби в центъра на Киев? Преди да умрат от студ.
61
4
 
9
 
! Отговори
До 92 преди 1 година
В името на ФАЩ и Лондон
60
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Избиите се рускоговорящи!, един народ от двете страни на една бразда се самоунищожава! В името на кого и на какво!?
59
11
 
23
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Взривовете наистина са резултат на човешка грешка. Грешка на зеления наркоман да обрече милиони хора на смърт и да позволи на чужди служби да ползват "Украйна" като прикритие да стрелят легално срещу руската армия. Наркоманчето остави хората си на тъмно и на студено. Сега заради неговата "човешка грешка" ще стоят и гладни.
58
19
 
14
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Явно украинските дронове са нанесли доста поражения на рускофашисткия флот,след като се отказват от зърненото споразумение.Крайцерът "Масква" си има другарчета.Както винаги рашките ще го признаят със закъснение.
57
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайно време беше да спрът гъгрясалото зърно .
56
5
 
1
 
! Отговори
Киевско Кино Предлаг преди 1 година
Сега остава в Киев да съчинят Хорорът. Базирано на факта че Моралът, военният морал казва: Убий Краля, Царя, Главнокомандващия, Пълководеца, Накрая, когато изтрепаш войската му и на 1000 пленени войници оставиш само един с единтестес и само по един с едно око. Като, както казва киевският сценарий: станалите без ръце и крака чиито порезни рани дезинфекционно са третирани с нагорещено до червено желязо да бъдат фор фрее изпратени в двора на пълководците им за обратно зашиване и рехабилитация