Москва: Тръс написала SMS "извършено е" на Блинкен след взрива на Северен поток

Сергей Наришкин имал "косвено потвърждение"
6 ное 2022 22:40, Нели Христова
245
Москва: Тръс написала SMS "извършено е" на Блинкен след взрива на Северен поток
Снимка: БГНЕС

Русия има косвени основания да смята, че есемес съобщението „извършено е“ на тогавашния британски премиер Лиз Тръс до държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен, се отнася до бомбардировката на „Северен поток“. Това заяви директорът на Службата за външно разузнаване (СВР) Сергей Наришкин. „Е, имам само косвено потвърждение, че всичко това (SMS съобщението) дава основания“, каза Наришкин по телевизия „Русия-1“ в интервю за предаването „Москва. Кремъл. Путин“, отговаряйки на въпроси на журналист Павел Зарубин.

В същото време Наришкин отбеляза, че гражданите на Русия трябва да бъдат бдителни, а Службата за външно разузнаване трябва да продължи да предотвратява външни заплахи. „Ние трябва да бъдем бдителни, а специалните служби, включително Службата за външно разузнаване, трябва да продължат да идентифицират и предотвратяват всякакви заплахи, външни заплахи срещу нашата държава и нашите граждани“, подчерта шефът на Службата за външно разузнаване в отговор на въпроса какво руската страна може да очаква от западните партньори.

По-рано говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че очаква отговора на Лондон относно информацията в медиите, според която Тръс е изпратил съобщение „извършено е“ ("it’s done") на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен след саботажа на „Северен поток“. Захарова подчерта, че милиони хора по света очакват официален отговор на този въпрос, които имат право да знаят какво се е случило със световната енергийна сигурност и каква е ролята на англосаксонците в терористичната атака.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До хахахае кои са тези милион начина. Аз се сещам само за един, да си говориш наум сам на себе си, без никой да те гледа
89
5
 
5
 
! Отговори
ИзТръсКан преди 1 година
Тръс е жена. Но някой с обща култура колкото известно пернато домашно животно също от женски род няма как да го знае това. Няма страшно - самата Тръс също не се слави като особено умна, така че спокойно, ***, продължавай да списваш, колкото и да не ти приляга.
88
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малка подробност - съобщението за СМС-а не дойде от Москва, а от Ким Шмиц - по-известен като Kim Dotcom, германски блогър и предприемач. Най-вероятно данните са дошли от телефона на Тръс, хакнат(вероятно) от китайски хакери.
87
2
 
15
 
! Отговори
ТЪп преди 1 година
Германия с такива съюзници няма нужда от врагове.
86
0
 
4
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
До Петров 100. Ти си тр*ол.
85
2
 
16
 
! Отговори
Данчо преди 1 година
До Петров 100. За целия свят не знам, ама я ми кажи какво се създаде с американски пари в България, че не се сещам. Ама с български пари, знам че се финансират едни самолети, дето едва ли ще ги получим. А и американските бази в България ги ползват без пари. За злато и въглища няма да говоря.
84
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До хаха 102. Само дето го плащаме по-скъпо.
83
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Петров 100. Русия не може да бъде в ъгъла, приятелю, даже само поради простата причина, че няма такива ъгли, които да я поберат.
82
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога не е блестяла с ум.
81
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако те си пишат СМС-и с Путин, не означава, че лидерите от другите държави използват същите канали за комуникация. Има доста по-сигурни и секретни начини. Когато Кремъл каже нещо значи е обратоното - "не са нападали Украйна, всичко върви по план, мобилизацията приключи и тн"
80
2
 
17
 
! Отговори
хаха преди 1 година
Европейските лидери се похвалиха, че намаляват зависимостта си от руския газ, след като Владимир Путин нахлу в Украйна. Но това е само част от истината. Докато доставките на природен газ, доставен по тръбопроводи, намаляха драстично тази година, вносът на втечнен природен газ (LNG) от Русия в ЕС се е увеличил с 46 процента на годишна база през първите девет месеца на 2022 г., според данни на Европейската комисия.
79
11
 
3
 
! Отговори
ади бе преди 1 година
верно? щом го казват от Москва, 100% е верно !
78
29
 
8
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Русия е в ъгъла и вече лъже отчаяно. Но разбира се никой не й вярва. Руските пари са кървави пари и съсипаха България. А с американските пари се създадоха много важни и ценни неща по целия свят.
77
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А у фейсо провериха ли? Там сигурно тогавашния британски премиер Лиз Тръс е описала в детаили до държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен какво точно са направили? Муахаххааа, СМС пратил. Тея ра6исти ще ме уморят. Благодарение на умопомрачителното количесто старо оръжие и огромния брой моглизирани успяват да удържат тая една педя земя, дето ги мъчи поччти година стана вече.
76
21
 
4
 
! Отговори
Сова преди 1 година
Ами *** постановка за *** зрители.Русия вече е по пързалката!Който се чувства свързан с Русия по добре да се ориентира и да емигрира нататък че скоро няма да може. Сега е момента хем има много свободни места за руснаци. Или ново руснаци.
75
19
 
6
 
! Отговори
хахаха преди 1 година
леле колко са елементарни тия от кремъл :) Тръс написала смс . алооо , има милион начини да се каже или напише нещо тайно бе таваришчи :)
74
7
 
16
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
И какво като "е извършено"? Няма значение. Никой няма да бъде разследван, подведен под отговорност и съден. Тероризъм върху жизненоважна инфраструктура е разрешен ако е в името на евроатлантическите ценности?
73
14
 
5
 
! Отговори
Наришкин преди 1 година
Да се научи на шпионство защото провала в Украйна е до голяма степен негова вина! И това, че никой не казва истината на царя!
72
22
 
9
 
! Отговори
АХАХАХАХАХАХАХАХАХХА преди 1 година
Де се е чуло и видяло нещо по-просто от руснак. Ня-***. Добре, че са тия СМС-и, дето ги следят, та да имат хората къде да си комуникират топ секретните операции и тяхното развитие. Скоро може и писмо на хартия да прихванат, на което пише "Ние сме гнилият Запад, но само братушките са се усетили, защото са най-умни. Дано другите не ни разконспирират"
71
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи Москва твърди, че четат СМС-ите на премиера на Великобритания. Която пък праща СМС-и вместо да ползва криптирана комуникация. И след като и четат СМС-ите, най-интересният СМС който са намерили е този който може да означава 1 милион неща без да има контекст. Обаче за едната мозъчна клетка на русофилите, това е достатъчен аргумент.