Зеленски: Над 400 руски военни престъпления са разкрити в Херсонска област

Всички усещаме, че победата ни наближава, каза той
14 ное 2022 07:20, Анисия Иванова
126
Зеленски: Над 400 руски военни престъпления са разкрити в Херсонска област
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че следователите са разкрили над 400 руски военни престъпления и са намерили тела на военнослужещи и цивилни в освободените от руската окупация райони на Херсонска област, съобщиха световните агенции.

"Следователите вече са документирали повече от 400 руски военни престъпления. Открити са тела на загинали цивилни и военнослужещи", заяви Зеленски във вечерното си видеообръщение, цитирано от Ройтерс. "Стабилизация и възстановяване на законността" са постигнати в 226 населени места с повече от 100 000 жители, отбеляза той.

Продължават арестите на руски войници и наемници, добави президентът.

Още по темата

Зеленски заяви, че сраженията в Донецката област в Източна Украйна са толкова интензивни, колкото и през последните дни, като руските атаки не са спирали. Украинската отбрана е на най-високо равнище и няма да ги пропусне, обеща той.

"Всички ние усещаме, че победата ни наближава", каза Зеленски във видеопосланието си, цитирано от ДПА. "Винаги има хора, които се борят и работят за нашата победа", подчерта той, като благодари на войниците, лекарите и дипломатите за денонощната им работа в Украйна, откакто Русия започна войната срещу съседката си преди повече от осем месеца и половина.

Миналата седмица украинската армия отбеляза голям успех: След успешни контраатаки руснаците в южната област Херсон се изтеглиха от едноименната регионална столица и други градове на десния или западния бряг на голямата река Днепър. Украинското военно командване в южната част на страната съобщава, че силите на Киев наскоро са си върнали общо 179 населени места.

През последните няколко дни е освободен район с площ около 4500 кв. км на северозапад от р. Днепър, съобщи в неделя украинската агенция УНИАН, позовавайки се на местните военни.

Междувременно руското министерство на отбраната съобщи за малък успех в източноукраинската Донецка област. Руските войници са превзели село Майорск, съобщи говорителят на министерството Игор Конашенков. Засега няма потвърждение от украинска страна, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Евала зеленски нацис на какво се радваш нямате даржава няма парламент нито опозиция тихо мълком я онищожихте сами вземаш решения с янките няма демокрация няма европеиски саяз.Само Хитлер е командвал без опозиция и парламент вие сте ***
85
1
 
1
 
! Отговори
ЕВАЛА ЗЕЛЕНСКИ преди 1 година
ВСИЧКО е ясно, но какво ти дават неразбра никой.. не е натурален продукт нали?
84
1
 
2
 
! Отговори
toti преди 1 година
Едва ли тоя живот ще ти стигне да се въстановите в предишния вид!!!
83
2
 
2
 
! Отговори
ЕВАЛА ЗЕЛЕНСКИ преди 1 година
С помощта на НАТО, направи за смях путиновите пълчища...
82
0
 
4
 
! Отговори
Този артист,свикнал преди 1 година
на ежедневно шоу по ТВ,вече става досаден.Да намерят някакъв говорител на украинското правителство,който да информира,не с ултимативен тон да вменява вина на света,че мечката го е нагризала.А емигриралите украинци да изискват безгрижен живот в 4-5 звездни хотели.Съгласен съм,не им е лесно,но не става да искаш в страната-гостоприемник да живееш безплатно по-добре от средния жител на тази страна.
81
5
 
1
 
! Отговори
ПУТИН...АГРЕСОРЪТ преди 1 година
Нападна вероломно свободна и независима Украйна...Него жалете...бой по канчето
80
4
 
1
 
! Отговори
До 90 преди 1 година
ЩО БЕ Сталин изби 35 000 000 руснаци за да си запази комунистическата власт....
79
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-големият терорист който е живял досега на Земята е Зеленски и фаш. му клика.Той и хунтата му са терористи,които нямат световен аналог.Най-големият терорист на Земята откакто съществува цивилизованият свят!Хитлер и Труман,който подписва заповедта за атомните бомби над Япония,са като невинни деца пред Киевската хунта! Досега бях русофоб, но след като видях какви ги върши тоя наркоман заедно с хунтата си, вече официално се отказвам от русофобията си и много ме е срам, че съм бил русофобкравар.
78
9
 
3
 
! Отговори
Василев преди 1 година
Българите сме с Украйна и украинския героичен народ. Успех в освобождаването на украинските земи и население от руските нашественици и терористи.
77
0
 
5
 
! Отговори
Ганджа преди 1 година
Генерал-Армагедон Сергей Суровикин" безмилостно отмъщава на врага за своите подчинени и тази черта на неговия характер и военен навик отдавна е известна. Това става ясно от архивни видеозаписи.И така, по време на срутването на една от сградите загина част от 42-ра мотострелкова дивизия, ръководена от Суровикин. Генералът публично обеща да унищожи трима бойци за всеки загинал войник от руската армия. Две седмици по-късно той дори надхвърли обещанието си: бяха убити 36 бойци, тоест четири терористи за загинал руски войник, спомня си Олег Палгуев, командир на Централния воене
76
0
 
7
 
! Отговори
Realist преди 1 година
Dnes.bg ,четете ли коментарите ? Ако съм на ваше място и ги чета, никога повече не бих публикувал глупостите на носителя на Оскар за изречени най много лъжи и манипулации .
75
1
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
ами това е воина ще има убити и осакатени от двете страни ти си главниятвиновник за всичко което става в украина съд за тебе и хората от бункера околотебе преговори и мир финансов одит на украина
74
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак евтини пинизи от селските вечеринки на Зеленака
73
1
 
5
 
! Отговори
До 80 преди 1 година
До РФ се разпада Руските фашисти ще те е.6.a.T e.6.a.T докато ти изскочат п.e.д.e.p.a.c.T.k.ите очички и си видиш pa3пpaHият русофобско-кравароробски г.ъ.33 безогледало!
72
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Буча версия 2..
71
0
 
14
 
! Отговори
Случаен преди 1 година
По уговорки и споразумения НАТО нямаше работа в Източна Европа, а е то, че всички са в НАТО. Това дразни Русия, защото е преживявала всичко това през Втората световна - да я обградят най-подло и т.н. Сега - кой е виновен, ами Западът е виновен, нямаше 1 случай Русия да е нападнала някого - 1 няма.
70
2
 
11
 
! Отговори
Не е тайна преди 1 година
До Кремълски цинизъм 65. Той света е свидетел и на обстрела на Донецк от 2014г, и на разрушенията в Югославия, и в Сирия, и в Йемен. Свидетел е и на две ядрени бомби над Хирушима и Нагазаки. И се пита света, къде е цинизма?
69
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали всичко беше минирано. Кога го разминираха , че и жертви разкриват. Че и арестуват. Нещо яко ме съмнява.
68
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашмъркан нapкoмaн!
67
0
 
4
 
! Отговори
Сводката преди 1 година
Повече от 40 хиляди семейства в град Марганец и близките селища на Днепропетровска област останаха без вода поради повреда на електропровода;Индустриално съоръжение е повредено в индустриална зона на Харков след експлозия, съобщиха властите;Ръководителят на МААЕ: Опасенията за безопасността на Запорожката АЕЦ растат всеки ден на фона на продължаващите обстрели и прекъсвания на електрозахранването.