Газпром отговори: Ние спечелихме и Финландия трябва да плати

Двете страни с различно виждане за решението
18 ное 2022 17:22, Росен Стойчев
30
Газпром отговори: Ние спечелихме и Финландия трябва да плати
Снимка: БГНЕС/EPA

Руският енергиен гигант Газпром обяви, че арбитражен съд е взел решение в негова полза в спор с Финландия, съобщи ТАСС.

Решението беше обявено тази седмица. Първо дойде съобщение от финландската страна.

Още по темата


От там обявиха, че съдът е разпоредил, че не са длъжни да плащат руските доставки в рубли. Руската компания отговори, че е взето решение, финландското дружество да и изплати триста милиона евро по неизпълнение на договора.

Арбитражното дело беше заведено от финландското дружество. Това стана, след като руските представители спряха доставките за страната.

Решението дойде, след като финландците отказаха да плащат в рубли. Руската компания коментира, че в договора има заложена анекс "вземай или плащай", по който трябва да й се плати обезщетение.

Представителите на Финландия настояват, че решението предвижда двете страни да продължат преговорите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: РусиярешениеФинландия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
16
 
8
 
! Отговори
деда ванга преди 1 година
Нищо не са спечелили. Съдът е постановил да се плати с ДОЛАРИ, както е по договор. И позовавайки се на форсмажорните обстоятелства след указа на путин за плащане в рубли, е разрешил на всяка от страните да го прекрати, ако поиска. мале ама лъжат тия ватенки
19
16
 
7
 
! Отговори
ЩЕ СЕ НАУЧИМ ! преди 1 година
Същия равноправен договор за взаимноизгодно сътрудничество е и нашия с Газпром . Ще разберете по трудния начин какво означава да ви управляват тридесет години руско поклонници ! Ще плащаме и ние по договора и ще искаме още тридесет и пет години да ни управлява масква !
18
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А кой е дал писмени доказателства,че парите им са отнети по условия на санкции,които тя не е изпълнявала и не изпълнява,като през туй време те са в обръщение понеже трябва да се превъртват за лихви в проценти,които сега се увеличават задължително да борят инфлацията щом сочат,че нападения им е една от причините,а парите оставени в финансова институция в която и да е банка трябва да се обслужват,да са в оборот с ликвидност от давания-взимания да се въртя бързо,повече,а след санкции ще ги получат.
17
11
 
22
 
! Отговори
перко преди 1 година
Следващите сме ние! Може още отсега да благодарим на Кирчо и Кокорчо! Честита Промяна!
16
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Финландците да плащат като са толкова отворени
15
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И нашият ред ще дойде, непито, но платено! Честито!
14
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"В решението си арбитражният съд, наред с други неща, разпореди на Gazum да плати на "Газпром Експорт" над 300 млн. евро просрочени задължения за доставки на газ и във връзка с неизпълнението на задължението "вземи или плати", както и лихви за забавено плащане". Съдът също така признава издаването на указа на Владимир Путин за преминаване на плащанията за доставки на газ към рубли като форсмажорно обстоятелство по договора. По този начин арбитражът потвърди законосъобразността на действията на р
13
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "Аз ли съм ***,но от тази статия нищо не разбрах?" ---- не си ти... идеята е точно това - нищо да не се разбере понеже развитието на нещата не е в полза на "правата линия". На кратко стокхолмския съд признава анекса към договора на газпром за плащане в рубли за валиден. От там осъжда Финландия да плати неустойките по нарушаване на договора заради решението да не плаща. Договорът (както и нашия) е - ползваш не ползваш газ, плащаш! Та сега Финладия трябва да плати неизползваното+неусто
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз ли съм ***,но от тази статия нищо не разбрах?
11
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен ",забравих,че Иран и Северна Корея са на страната на Русия. Все високотехнологични държави" ------ збрави Китай, Индия, африка, почти цяла южна америка, близкия изток, САУДИТСКА АРАБИЯ, централана азия.... все държави с РЕАЛНО ПРОИЗВОДСТВО, РЕСУРСИ И ИКОНОМИКИ БАЗИРАЩИ СЕ НА РЕСУРСИ И ПРОИЗВОДСТВО! Без ресурсите на тези държави, всичките ти "високотехнологични държави" )с изнесено произвдоство в китай) ще произвеждат само ценности!
10
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 16 това, че цял свят бил срещу русия е една кууха краваарска опоорка!А да,забравих,че Иран и Северна Корея са на страната на Русия. Все високотехнологични държави
9
33
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой съд точно го е решил. Цял свят е срещу русия. Никой няма нищо да им признае
8
1
 
3
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 година
Тва ратиите са много важно нещо, особено надписите в тях
7
2
 
22
 
! Отговори
и за тука писаха преди 1 година
че бг май ще трябва да плати за газовите доставки които кики отказа за над $милиард и това ако се случи ще е благодарение на неприятелските действия на бг според русия
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
последното изречение казва всичко кой крив кой прав!
5
5
 
28
 
! Отговори
България ЗАГАЗИ... преди 1 година
Ха честито! Сега по същия казус е наред България. Вероятно ще си платим всичкия неполучен по договора с Газпром газ, заедно с лихви и неустойки + предполагам съдебните разходи на арбитража. Кирчо-о-о, Кирчо-о-о.. Дали ако това стане ще се търси отговорносът от управляващите по това време? И за колко пари става въпрос, милиарди?
4
1
 
23
 
! Отговори
Кирчо Гриндъра преди 1 година
Ние в Харвард......
3
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За България сумата е един милиард... Пак по същия казус... Умно красивите - на тях благодарете!
2
4
 
26
 
! Отговори
Киро Гриндъра преди 1 година
Евтината газ идва с 30% по-скъпа, заради фирмата на кумата ми Асенка!
1
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Представителите на Финландия п***т газ, щото трябва да плащат обезщетение. Очакваме скоро и България да бъде осъдена за няколко милиарда. На Киро умнотиите!