Бенатов от Киев: Няма вода, това е хуманитарна катастрофа

Поразени са трансформатори и локални топлоцентрали
24 ное 2022 13:08, Петя Славова
129

Тежки тъмни и студени дни за домакинствата в Киев. 80% от тях са без електричество и водоснабдяване заради руския ракетен обстрел.

По думите на кореспондента на Bulgaria ON AIR в Киев доц. Даниел Бенатов, наистина най-страшното е липсата на вода на 80% от домакинствата и това продължава вече 12 дни.

Според него това може да предизвика хуманитарна катастрофа, защото не работят помпите и канализацията.

Бенатов разказа, че хората вече имат преносими батерии и акумулатори, за да си набавят електричество.

Още по темата

По думите му, след снощната ракетна атака е поразена критична инфраструктура, сред която трансформатори и локални топлоцентрали.

"Спря генерацията от атомните централи - имаме още няколко освен Запорожката. Те не работят, защото нямат потребители", подчерта Бенатов.

Според него има реален шанс водоснабдяването да бъде възстановено - информация от украинските Telegram канали сочи, че по левия бряг вече има вода. До нея обаче имат достъп едва 20% от домакинствата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
0
 
! Отговори
иван преди 1 година
Русия от десетилетия носи името- "Горна Волта с ракети". Защото не произвежда нищо точно като Горна Волта, *** са по от маймуните в Г. Волта, на изток от Москва в жил. блокове-няма тоалетни, няма работа никаква, олигарсите на чело с *** грабят всичко, той има над 300 млрд.щ. долара, откраднати от народа, до преди войната само в Москва имаше над 800 хил. безпризорни деца, сега са милиони и т.н.А артилерийските американски системи и ракети от 70 км улучват както пишат медиите- "изхвърлена носна
92
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е масов убиец, а Русия терористична държава, която от векове иска да наложи на всички съседи своя начин на живот чрез окупация, терор, глад и убийства на цивилни. Но, този път няма да стане. Украинците не желаят руския ботуш и ще се борят до изгонването на всички руски войски от територията на Украйна. РФ ще се разпадне на множество държави, които насилствено са присъединени към Русия. Този път ЕС и САЩ подкрепят Украйна, а не Русия, както беше при ВСВ.
91
2
 
12
 
! Отговори
Хан Тервел преди 1 година
Важното е че колективния Запад е "със тях....до последния украинец"!
90
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фашистите не трябва да имат и въздух, не само вода. Някой жалееше ли обикновените немци в края на ВСВ, които също нямаха ни ток , ни вода. Ако искат да имат нормално съществуване да изринат Зеления жабок и фашистката му шайка заедно с господарите от Лондон и кравашингтон.
89
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По принцип съчувствам на обикновените хора, но....В Крим ОСЕМ години бяха без вода, често и без ток! Когати дойдоха руснаците, отвориха канала. Така че... Каквото повикало...
88
0
 
1
 
! Отговори
ZFix преди 1 година
До АнонименНищо неще затопли петната в твоя мозък.
87
9
 
5
 
! Отговори
до 65 преди 1 година
Русия се била изправяла срещу САЩ?! Ти друже, май те е напекло слънцето. Русия се бори стана почти година вече, да превземе една малка гранична територия и както се вижда, няма да успее. Това, че американците са пратили леко срелково оръжие и няколко камиона с късобойни ракети ХИМАРС не е САЩ. Няма самолетоносачи, самолети, танкове, тежка техника, истински ракети. А руснаците изгубиха огромна част от точно тежката си техника, че и ракетите, колкото и калпави да са те.
86
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иуда. Да пише за Палестина и ивицата Газа.
85
1
 
10
 
! Отговори
Ами преди 1 година
война е Бенатов, няма екстри така е. Като приключат военните действия пак ще има всичко в изобилие!
84
3
 
11
 
! Отговори
тя преди 1 година
Сами си го докарахте ! Така ви се пада ! Малко ви е !
83
3
 
14
 
! Отговори
Киро Тъпото преди 1 година
Ба.... мама му. Тва Зеленски по-*** от Киро излезе бе.
82
4
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Лъжете я прочете тук https://fakti.bg/world/733466-voda-ima-otnovo-vav-vsichki-raioni-na-kiev
81
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЩЕ СТАВА И ПО ЛОШО
80
2
 
14
 
! Отговори
Сбогом Украйна преди 1 година
Е да де, *** зеленото има с кво си измие Д.... и затуй зяе и проси по цял ден. А на Киевчанки им се вмирисват П... е, не измити. Хохохо
79
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин не трябва да спира бомбите и ракетите. До последния мърдащ укрофишек. *** украинска да не остане....
78
2
 
14
 
! Отговори
бай Гошо преди 1 година
да де, ама така ще е и по-натам. Все повече няма да има ел.централи и ток, както и горива, за да не се превозват оръжия, укро-нацисти и наемничска cгaн. Е, за целта могат да вземат (ама види се, за еднократна употреба:) дизел- и парни локомотиви, да речем от Румения. Ама след като свършат, който е оцелял от укро-вермахта ще трябва май да мине на конска тяга (разбира се, ако дотогава не са изяли конете)... Това е положението!
77
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Спря генерацията от атомните централи - имаме още няколкоосвен Запорожката. Те не работят, защото нямат потребители"---->>>Дръжки. Не работят, защото честотата на мрежата падна под 49,5GHz и централите автоматично минаха в авариен режим - загасиха се и аварийно изхвърлиха парата от външния кръг. Руснаците ако спрат да думкат, до 1-2 седмици може и да закрепите мрежата над 49,5! до тогава - нъцки АЕЦ!
76
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укрофилите се пръскат от липса на логика. Как хем уж печелат войната апа държавата изчезва!?!? Мозъчния тръст у Англия вика печелите, а зеления шмеркалник всеки ден с 10% нагоре унищожена държава.
75
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Демократ. Кой не си е пил хапчетата днес? Ах котьо котьо.
74
0
 
19
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Кат нема пийте бира и кока кола безплатно от Урсула :)))