Около 80% от домакинствата в Киев са без ток и вода

Хората ще бъдат известявани за въздушна тревога с високоговорители
Обновена: 24 ное 2022 08:18 | 24 ное 2022 06:50, Анисия Иванова
91
Около 80% от домакинствата в Киев са без ток и вода
Снимка: БГНЕС

В Киев 80% от домакинствата нямат вода и електричество след руския ракетен обстрел вчера, предаде ДПА, като се позова на властите.

"Всички общински служби работят, за да възстановят електроснабдяването и водоснабдяването в Киев възможно най-скоро", съобщи в изявление кметът на 3-милионния град Виталий Кличко.

Засегнати са ефирната телевизионна мрежа, електропреносната мрежа и водоснабдяването. В момента електрифицираните автобуси не се движат заради недостиг на електроенергия, а влаковете на метрото се движат едва през 10 минути.

В Украйна започна възстановяването на електроснабдяването в редица райони в страната след като три от общо четирите действащи атомни електроцентрали на територията й бяха изключени от електрическата мрежа след нова серия руски удари. За това съобщи в телеграм заместник-ръководителят на президентската администрация Кирило Тимошенко.

Ток вече имат в Запорожка област, но на много места, включително в столицата Киев, възстановителните работи са насочени на първо време към критичната инфраструктура.

От Министерството на енергетиката информираха, че освен атомните електроцентрали, от мрежата са били изключени и голяма част от ТЕЦ-овете и ВЕЦ-овете, което е утежнило още повече ситуацията.

Проблем има и с интернета в цяла Украйна, а на местата, където има връзка, мобилните оператори се оплакват от претоварване на мощностите.

В Киев местната администрация съобщи, че заради липсата на електроснабдяване хората ще бъдат известявани за обявена въздушна тревога с помощта на патрули, които ще предават съобщенията по високоговорители. Въпреки това представител на голяма енергийна компания, пожелал анонимност, заяви, че очакванията са възстановителните работи да приключат в рамките на 24 часа.

По повод ситуацията в енергетиката Украйна инициира спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН. На него украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия в престъпения против човечеството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Подаръчно клипче.....Явно Руснаците са решили да направят така както правиха сащ в Либия, Ирак, Сирия и Афганистан. Яко бомбене с разликата, че Русия удря критични цели а сащ бомбиха безразборно и по цивилни обекти. Тогава излида, че сащ са още по големи полови органи то си е така де.
20
6
 
18
 
! Отговори
Стотици преди 1 година
български села също са,българския народ изчезва и младите напускат разградената територия, но това не е полит-коректно да се съобщава по медиите! Виж за укрите се лее пропагандата 24/7 в детайли,едностранно и в много от случаите непроверена информация и откровени измишльотини... Няма никъде по света такива пр0дажници като българските!
19
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 20 ти бе слеп ли беше 8 год не им дават покои укропите на донбас
18
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Всички общински служби работят, за да възстановят електроснабдяването и водоснабдяването в Киев възможно най-скоро", съобщи Виталя. С какво ще го възстановят? С еврата, които щедро отпуска акушерката ли. Лошото, Виталя, е че резервните части за възстановяване на електроснабдяването не можеш да си ги купиш и за милиарди евра. Европейските трансформатори и ел арматура са друг модел и не подхождат.
17
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
заем брашно тъпкано се връща донбас до ден днешен страда от бомбите на уккрнацистите нека сега и те да страдат юлия тимошенко каза ще убием децата в утробите на маиките им ще гори земята под краката им ще ги палим живи нема да разберат дали е ден или нощ чамадан и маскал --- а сега обратното чамадан и европа
16
19
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коментарите както винаги са на организирани ферми. Няма как нормален човек да се радва и одобрява това как държава с 40 милиона население бива оставяна без вода и без отопление при минусови температури. Пределно ясно е кои са истинските нацисти. Трябва да се въведе наказателна отговорност за феновете им защото не е нормално човешко поведение да одобряваш подобен геноцид.
15
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целият Донбас беше така в продължение на години. Целият Крим беше така. Заем тъпкано се връща, нали знаете.
14
1
 
15
 
! Отговори
Мдааа преди 1 година
Дед Мороз дойде
13
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Странно нящу и туй русофиля! Ше вряка УРА до последното издихание на магучая!
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кто не скачать Москаля е наскачаха се едно време и при нас беше същото кой не скача е червен. Който се е хванал със сащ хубаво не е видял. Вижте в какво положение е България и вижте накъде отива Европа която продължава да се подчинява на сащ. Освен Украйна и в Европа ще се стои на тъмно.
11
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо чувам че укрите тая нощ са ударили летище Енгелс базата на Ту160 до Саратов на 1000км от Украйна. Самолетите от тая база вчера хвърляха ракети по Киев.
10
1
 
5
 
! Отговори
Още може преди 1 година
100%
9
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето че киевските баби са по жилави от вaтянкити, дето кат им тропнеш с крак, фърля пералнята и бега!
8
1
 
7
 
! Отговори
Нема страшно преди 1 година
И дървата са от сибир
7
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радваха се укрите за кримския мост ся що реват
6
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е Киев. Извън Киев, сигурно е 98%. :(
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди два дена видяха първия сняг там... И ще става по-студено.
4
23
 
5
 
! Отговори
Москва потъна преди 1 година
Путин е терорист.
3
2
 
29
 
! Отговори
Ами сега. преди 1 година
В нета има снимки от блока в Киев който е ударен от ракета,о чудо останките на ракетата са с англииски надписи.
2
5
 
29
 
! Отговори
Двойни стандарти преди 1 година
Така живееха хората в Донбас 8 години къде беше запада да спре това ами сега пищят.