Медведев към НАТО: Не снабдявайте Украйна със системи "Патриот"

Цивилизованият свят не се нуждае от тази организация, твърди той
30 ное 2022 16:23, Йоана Цонева
366
Медведев към НАТО: Не снабдявайте Украйна със системи "Патриот"
Снимка: БГНЕС

Бившият руски президент Дмитрий Медведев предупреди във вторник НАТО да не предоставя на Украйна системи за противоракетна отбрана "Пейтриът", като осъди алианса като "престъпна структура", която доставя оръжие на това, което той нарече "екстремистки режими", предаде "Ройтерс".

Медведев, който някога се представяше за либерален модернизатор в качеството си на президент от 2008 до 2012 г., все повече се превръща в един от най-яростните поддръжници на руската война в Украйна, като публикува язвителни осъждания на Запада в каналите си в социалните медии.

"Ако, както (генералният секретар на НАТО Йенс) Столтенберг намекна, НАТО снабди украинските фанатици със системи "Патриот" заедно с личния състав на НАТО, те веднага ще станат легитимна цел на нашите въоръжени сили", написа Медведев в "Телеграм".


От съобщението му не става ясно дали той има предвид системите "Патриот", украинските сили или персонала на НАТО, който да стане мишена.

Още по темата

"Цивилизованият свят не се нуждае от тази организация. Тя трябва да се покае пред човечеството и да бъде разпусната като престъпно образувание", написа той в по-ранна публикация.

Украйна поиска от западните си партньори противовъздушна отбрана, включително произведени в САЩ системи "Пейтриът", за да се защити от руски атаки срещу енергийната си инфраструктура.

Министрите от НАТО осъдиха това, което те наричат "постоянни и безсъвестни атаки на Русия срещу украинската гражданска и енергийна инфраструктура", и обещаха да засилят подкрепата си за Киев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
15
 
! Отговори
ЧАПАЕВ преди 1 година
АМЕРИКАНСКИТЕ ОРЪЖИЯ НИЩО НЕ СТРУВАТ ПРЕД БЕЗАНАЛОГОВИТЕ РУСКИ. ЩО СЕ ЖАЛВАТ РАШКИТЕ?
47
4
 
13
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До М - над 50 съм и много добре познавам историята - както и на кървавите сатрапи в Съветския Съюз, така и нашата , както и руския "принос" тук. Така че, споко. Наясно съм.
46
6
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Според медведев САЩ и Алиансът са "престъпни структури" защото снабдяват Украйна с противоракетни отбранителни средства с/у "хуманните" руски ракети изстрелвани от путинова раша за да убиват украински граждани и да унищожават украински градове, електроцентрали, болници и други граждански обекти, застрашавайки оцеляването на населението и предизвиквайки хуманитарна криза и катастрофа в нападнатата и окупирана Украйна ... ??? !!!
45
8
 
10
 
! Отговори
СЕГА НЕМОЖЕ? преди 1 година
А КОГАТО ХИТЛЕР ГАЗЕШЕ РУСИЯ АМЕРИКА ПОМАГАШЕ ЛИ?
44
9
 
5
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 година
Жендърите от ес и нато най-мразяят като някой им обърне ръкава :)
43
10
 
15
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Тед Бънди - затова ли Медведев изпада в бяс през два дни а Захарова плаши и кълне като възрастна шведка от Женския пазар? Защото НАТО го е страх? Е, повярвай ми - скоро и Пейтриът ще влезе в Украйна. Леко, леко Путин се сдобива с изключително силен, кален и боеспособен съсед. Той, както и ти объркахте пътя. Никой не можеш в 21 век насила да завлечеш в Задунайската, особено когато е смел и силен като украинците. Още много руски разочарования те чакат русофиле!
42
14
 
14
 
! Отговори
ВЪПРОСЧЕ? преди 1 година
Абе великите Хамериканци пуснаха 2 атомни бомби над НЕВИННИ граждани не военни обекти...100 войни разпалиха...после русия била терориста...айде да ви закопат сите дето мислите така жалкааари
41
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нато е наистина една престъпна структура, държави и народи като Ирак, Либия, Египет и безброй други никога няма да са отново светски държави, защото нато подкрепи шериатските режими там. Права на човека ли? Къде са им там правата на човека сега? Или отново всички цинично ще мълчат и ще си затварят широко очите, както винаги.
40
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко са нагли тези руснаци!
39
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този е по-опасен от Путин. Дано не му вярват, защото може да забърка голяма каша.
38
7
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Абе не носи на пиене тоз човек. А уж е руснак?
37
9
 
11
 
! Отговори
Жоро Павето преди 1 година
НАТО се оказа един магазин за оръжие и нищо повече аххахахахахах
36
12
 
11
 
! Отговори
Хора преди 1 година
Спомнете си преди години как Хуситите удариха с стари съветски ракети рафинериите в Саудитска арабия пазени от пво "Патриот"който не рейгираха изобщо и станаха за смях.Така че Русия не се бой от тези скъпи американски играчки.
35
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къф демократ си,някакъв американски платен тролейбус.
34
4
 
7
 
! Отговори
М преди 1 година
До Лаврентий Берия-----Знаеш ли ти с жълтото по устата кой е Берия че ползваш името му?
33
13
 
13
 
! Отговори
Украйна преди 1 година
Украйна е на командно дишане и всеки го знае....а сега га стегне и зъмъска и сняг запръска...на Зеленски пролапсчето ше се пръскаа
32
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 34 И я вероятно я гледат като голям камък...
31
11
 
9
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Анонимен 31 - ми да седнат бе! Обади се на любимия си Фюрер от Московския бункер и го помоли да седне да преговаря. И да се изтегли преди това от държавата която нападна. Защото това което ти искаш като яростен русофил не е преговори, а капитулация пред Джуджето Император - агресор в чужда държава.
30
14
 
9
 
! Отговори
Тед Бънди преди 1 година
НАТО напълни пелените
29
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Един с една. Нали си наясно, че живееш в страна член на НАТО?