Медведев към НАТО: Не снабдявайте Украйна със системи "Патриот"

Цивилизованият свят не се нуждае от тази организация, твърди той
30 ное 2022 16:23, Йоана Цонева
366
Медведев към НАТО: Не снабдявайте Украйна със системи "Патриот"
Снимка: БГНЕС

Бившият руски президент Дмитрий Медведев предупреди във вторник НАТО да не предоставя на Украйна системи за противоракетна отбрана "Пейтриът", като осъди алианса като "престъпна структура", която доставя оръжие на това, което той нарече "екстремистки режими", предаде "Ройтерс".

Медведев, който някога се представяше за либерален модернизатор в качеството си на президент от 2008 до 2012 г., все повече се превръща в един от най-яростните поддръжници на руската война в Украйна, като публикува язвителни осъждания на Запада в каналите си в социалните медии.

"Ако, както (генералният секретар на НАТО Йенс) Столтенберг намекна, НАТО снабди украинските фанатици със системи "Патриот" заедно с личния състав на НАТО, те веднага ще станат легитимна цел на нашите въоръжени сили", написа Медведев в "Телеграм".


От съобщението му не става ясно дали той има предвид системите "Патриот", украинските сили или персонала на НАТО, който да стане мишена.

Още по темата

"Цивилизованият свят не се нуждае от тази организация. Тя трябва да се покае пред човечеството и да бъде разпусната като престъпно образувание", написа той в по-ранна публикация.

Украйна поиска от западните си партньори противовъздушна отбрана, включително произведени в САЩ системи "Пейтриът", за да се защити от руски атаки срещу енергийната си инфраструктура.

Министрите от НАТО осъдиха това, което те наричат "постоянни и безсъвестни атаки на Русия срещу украинската гражданска и енергийна инфраструктура", и обещаха да засилят подкрепата си за Киев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Междувременно руснаците вече разполагат с пленена ракетна система Хаймарс.
27
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нато да ги защити както направи в сърбите.
26
12
 
14
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До ФАКТ - Дали те са страхливци? Или ти който неистово искаш някой да загуби суверенитета си и да бъде покорен? Не! Страхливеца си ти, удобно сврян зад компа и ненавиждаш украинците които вече почти година яко маризят любимите ти руснаци. Те имат топки, за разлика от теб - френетичния, мразещ света, застаряващ русофил.
25
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво ги боли Нато за Украйна ,че там умират хора.Вместо,всички да са на масата за преговори ,още от март те продължават д насъскват дресираното си наркоманче Зеленски.Убедих се ,че животните на хората нямат стойност ,нито на изток ,нито на забад.Само някакви високопарни лозунги,зад които прозират материални интереси на корпорации.Лицемери.
24
2
 
4
 
! Отговори
до Демократ преди 1 година
Айде към Орландовци.....на дупката в , която ще положат тленните ти останки ше тура WC
23
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна доказа, че съществуването на НАТО е много пресилено. НАТО е създадено за да могат няколко обединени държави да се противопоставят на Русия. Да има някакъв баланс на силите. А се оказа, че дори само една държава като Украйна е напълно достатъчна за да спре червената армия. Военните възможности на Русия дълго време са били много надценявани.
22
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Урсула днеска каза колко са украинските загуби и веднага изтриха съобщението.Загубите са огромни а украинците оцеляват само защото са на системи от Европа.Докога само Вовата знае.
21
12
 
8
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Оказа се че Украйна изнася ток за Европа, докато гражданите и стоят с седмици в мрак и студ.
20
5
 
1
 
! Отговори
от Факт до 19 преди 1 година
Не, но ТВОИТЕ деца го знаят питай ги за чичо Ставри ииихихихихиих ихихиихих еехехехеххе
19
8
 
9
 
! Отговори
Питам преди 1 година
До До 5 14 А с нашите комунисти какво да правим ? Много надигнаха глава на последък.
18
7
 
17
 
! Отговори
Georgiev преди 1 година
Изненадан съм, че путинофилите могат да четат. Наистина не знаех. Ама обръщате левовете в евро и търсите почивки на Запад, ако може си го позволите, де.
17
19
 
14
 
! Отговори
Жорката преди 1 година
Путин е от малкото останали държавници с принципи и мъжкари. Тука жендърите форумци ви е трудно да го вденето, щото сте лигочи и дори не сте били в казарма....лека ви пръст
16
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
NATO към Медведя: Изтеглете си войските от окупираните територии!
15
20
 
7
 
! Отговори
Един с една преди 1 година
Да им пуска Путин атома на тия и да не ги бави, на никой няма да липсват
14
18
 
10
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 година
Путин много пази жителите, да ги беше погибил тия неандерталци отдавна иначе , рути наред и не ги жали нейзитата ! Бомбии и Натовксите страхливци !
13
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цивилизования свят не иска тази война. Не подкрепя анексиране на чужди територии. Но Русия от царските си времена е свикнала да го прави.
12
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАТО ако тръгне ще стигне до Москва, ще ви извади от бункерите ви и ще е безспорно, че по време на "специалната операция" на НАТО в Русия е имало сексуално насилие над руски висши държавници. Хайде малко се вижте в огледалото.
11
16
 
21
 
! Отговори
До 5 преди 1 година
Смърт на руските КОМУНИСТИ!
10
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много бой ядът окупаторите и скоро ще се обърнат на триста и шестдесет градуса обратно и ще бягат без да могат нито зеления нито солингена да ги стигне.
9
13
 
17
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Президентът на Нигерия е заявил че оръжие от Украйна вече попаднало в Африка при терористи и бандити.