Захарова размаха пръст: САЩ да спрат с военната помощ за Украйна

Русия заплашва да няма преговори по СТАРТ
30 ное 2022 14:20, Йоана Цонева
274
Захарова размаха пръст: САЩ да спрат с военната помощ за Украйна
Снимка: БГНЕС

Русия няма да обсъжда новия Договор за намаляване на стратегическите оръжия (СТАРТ) със Съединените щати, докато Вашингтон продължава да въоръжава Украйна. Това заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

"САЩ планират да изпратят още въоръжение в региона на конфликта, в който е замесена Русия. Така че те ще продължат да доставят всички тези оръжия и ще подтикнат режима в Киев да извърши още кръвопролития, като същевременно отделят средства за екстремистки дейности, провеждани под властта на лица от улица "Банковая" (където се намира офисът на украинския президент - ТАСС), които далеч не са рационални хора, а ние ще обсъждаме с тях взаимни въпроси за сигурността, включително тези, които са в техен интерес?", изрази недоумение тя.

Руският дипломат подчерта, че Москва високо цени новия договор СТАРТ, който според Захарова отговаря на взаимните интереси на Русия и САЩ, но трябва да има подходящи условия за обсъждането му.

В понеделник от посолството на САЩ в Москва съобщиха, че Русия едностранно е отложила преговорите за ядрено разоръжаване с представители на САЩ в Кайро.

Впоследствие руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков заяви, че Москва и Вашингтон имат "дълбоко разминаване" по прилагането на новия договор СТАРТ.

Длъжностни лица от двете страни трябваше да проведат среща в египетската столица от 29 ноември до 6 декември, за да обсъдят възобновяването на инспекциите съгласно новия Договор за намаляване на стратегическите оръжия (С В началото на 2021 г. Русия и САЩ се договориха да удължат договора СТАРТ без каквито и да е било допълнителни условия, както е предложила Москва.

Президентът на САЩ Джо Байдън призова на 1 август Русия и Китай да започнат преговори за контрол на ядрените оръжия, като подчерта, че Москва по-специално има задължението да покаже отговорност след нахлуването си в Украйна.

Още по темата
В изявление американският лидер повтори, че администрацията му е готова "експедитивно да преговаря" за замяна на договора СТАРТ, ограничаващ междуконтиненталните ядрени сили в Съединените щати и Русия, който трябва да изтече през 2026 г.

Въпреки че и двете страни продължават да спазват Договора дори след началото на конфликта в Украйна, в началото на август Кремъл обяви, че спира инспекционните дейности по Договора поради ограниченията за пътуване, наложени на Русия, тъй като санкциите "ефективно лишават Руската федерация от правото да извършва инспекции на американска територия", според изявление на руското външно министерство.

В новия договор са фиксирани следните пределни равнища за ядрените сили на Русия и САЩ: 1550 разгънати бойни заряди за всяка от страните, което е приблизително с една трета по-ниско от равнището на зарядите, предвидени от договора от 2002 г. (СНП); 700 разгънати междуконтинентални балистични ракети, разгънати балистични ракети на подводниците и разгънати тежки бомбардировачи, което е над два пъти по-ниско равнище от предвиденото в СНВ-1; 800 разгънати и неразгънати пускови установки на междуконтиненталните балистични ракети, разгънати и неразгънати пускови установки на балистични ракети на подводниците и разгънати и неразгънати тежки бомбардировачи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЧВK Вaгнep ocвoбoди ceлищeтo Kypдюмoвka, koeтo ce нaмиpa югo3aпaднo oт Бaxмyт и бeшe нa пътя нa 3aпaднaтa мaнeвpa нa opkecтъpa kъм гpaдa. Тoвa пoтвъpди kмeтът нa Гopлoвka Пpиxoдko. Pъkoвoдитeлят нa ДНP Пyшилин ka3a, чe пpoчиcтвaнeтo нa Kypдюмoвka вce oщe пpoдължaвa.
161
1
 
2
 
! Отговори
а преди 1 година
Кой е по-нагъл неомонархист?
160
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въ3дyшнa тpeвoгa в Cyмcka и Xapkoвcka oблacт. Мoжe би имa "oтгoвop" 3a oбcтpeлa нa Бeлгopoдcka и Kypcka oблacт (yнищoжaвaт ce opъжия и чacти, aтakyвaли тepитopиятa нa Pycия).
159
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гyбepнaтopът нa Бpянcka oблacт в PФ Aлekcaндъp Бoгoмa3 ka3a, чe в Cypaжckия paйoн гopят циcтepни c пeтpoлни пpoдykти. Пpичинaтa e, чe бoмби ca пycнaти въpxy ди3eлoв pe3epвoap oт дpoн.
158
9
 
14
 
! Отговори
Динев преди 1 година
Така ами френската любовчийка Захариева и алкохолика Медведев казват сейте им дава оръжие че да не ни тупат ордата повече , пък уж имат безаналоговая армия която е повече само на бумага,да не смятаме придворните части на Москва участници само на парадите
157
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В южнoдoнeцkoтo нaпpaвлeниe pyckитe вoйckи oтpaбoтиxa цeли във Yглeдap, Пpeчиcтoвka и 3oлoтaя Бaлka. В paйoнa нa 3aпopoжиe pyckитe въopъжeни cили aтakyвaxa пo3ициитe нa ykpaинckитe чacти в Мaли Щepбakи, Oлxoвckи и Нoвoaндpeeвka. Пpe3 нoщтa pyckитe вoйckи yдapиxa гa3opa3пpeдeлитeлeн пyнkт в 3aпopoжka oблacт, в cъopъжeниeтo и3бyxнa пoжap.
156
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нa Бaxмyтcko (Apтeмoвcko) нaпpaвлeниe pyckитe pakeтни вoйckи и apтилepия пopa3явaт cъcpeдoтoчaвaнeтo нa живa cилa и тexниka нa пpoтивниka в Бaxмyт, Coлeдap и Яkoвлeвka. В Дoнeцko нaпpaвлeниe ВC нa PФ aтakyвaxa пo3ициитe нa ВCY в Aвдeeвka, Kpacнoгopoвka и Нeвeлckoe. Нa cвoй peд ykpaинckи фopмиpoвaния oт opъдия и peakтивнa apтилepия oбcтpeлвaxa жилищни cгpaди и гpaждaнckи oбekти в Дoнeцk, Мakeeвka и Aмвpocиeвka.
155
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ykpaинckи фopмиpoвaния aтakyвaxa eнepгийнo cъopъжeниe в Cyджaнckи paйoн нa Kypcka oблacт пpe3 нoщтa. Pyckитe вoйckи пopa3иxa цeли във Вopoжбa, Мaнyxoвka и Пpoxoди в Cyмcka oблacт. В paйoнa нa Xapkoв ВC нa PФ aтakyвaxa пo3иции нa пpoтивниka в Kyпянck, Oгypцoвo и Aмбapни. В Cтapoбeлckoтo нaпpaвлeниe pyckитe вoйckи oтpaбoтиxa мecтaтa нa koнцeнтpaция нa ВCY в Cтeлмaxoвka, Мakeeвka и Тaбaeвka.
154
9
 
9
 
! Отговори
+- преди 1 година
До Антикомуниста Ако беше чел малко повече от това което си чел,то щеше да знаеш ,че ешалоните от рунаци от Петеребург за войната с Турция през 1877 са заминавали с нагласата на войската -народа ,че ще освобождава братска славянска държава -България! Има картина на Верещагин в Ермитажа как се събират руснаците и искат да отиват на война с турците за Освобождаване на братската славянска България.Естествено е ,че царя е исал друго намерение ..но България е освободена от Турция благодарение на РФ
153
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аха, значи, когато искаме да си купим оръжие, различно от руските бараки, които никой не купува и не търси, защото са правени за смях от престаряло западно оръжие, е проблем. Що за наглост?! Естествено, че Украйна ще продължи да си пазарува западно оръжие до пълния разгром над голташка Русия.
152
7
 
14
 
! Отговори
Антикомунист преди 1 година
179, ти неграмотни човече ако беше чел поне малко, щеше да ти е ясно , че тази престъпна държава русия винаги е била срещу интересите на България и не е имало никаква " освободителна" война от турско.
151
12
 
19
 
! Отговори
Антикомунист преди 1 година
Тези болни и лъжливи руски мозъци, кога ще разберат, че ерата на компромиси и договорки с тях приключи. Никой нормален дъжавник в света няма да иска да си сътрудничи с тях. Единствено ще се възползват от ресурсите им на смешни цени.
150
3
 
7
 
! Отговори
социо преди 1 година
За съжаление разумните хора намаляха в количествено и качествено отношение. Затова властта по всички държави се държи от психопати и социопати. В момента малко сме като в ерата на 1939 година в Европа. Кой нормален човек не е знаел, че Хитлер е бил садистичен психопат. Е въпреки това с манипулация и пропаганда е завладял цяла Германия. Че и съюзници е имал, като Италия, Испания, България, Русия, Япония и т.н. ЕЕее, разбира се и тогава пак САЩ и евреите бяха виновни. А и македонците може би:)
149
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво става в Артьомовск, бандеровци ?
148
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак си пила повече!
147
8
 
16
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Алооууу, анонимния, Русия нищо не е давала, само е взимала! И писменост, и духовност, и религия сме им дали, а те се държат сякаш сме им длъжни! Поинтересувай се , кой е Св.Киприян, и се образовай!И колко българи са участвали при подписването на Сан Стефанския мирен договор...нито един! А сме си платили предостатъчно! И тази война са щели да я загубят от Турция, ако не сме ги посрещнали като "освободители"!
146
0
 
3
 
! Отговори
васил преди 1 година
До Анонименама, ти вярваш ли си, на лъжите, които са ти родиктували?
145
6
 
5
 
! Отговори
М...да преди 1 година
Ще има специални ядрени бомби. Ноооо...война няма да има. Въпреки че целиот свет ще бъде ударен, Но СПЕЦИАЛНО. Така, че Захарова е права -Путин не води войни, само специално ще ни изтрепе до крак.
144
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
вие долу подписаните плювате на русия които ви отгледа като малко дете даде ви чест и име и гордост държава нека сега сащ да се грижи за вас при една воина сащ ще ви изостави сащ обичат партниорите да ги изостави дано турция си възвърне историческите си земи и пак ще крещите братушки помогите
143
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мине се не мине време и пияната уфтсъ излиза и започва да заплашва света на развален български. Докога бе!