Русия: Таванът на нефта няма да повлияе на офанзивата ни

Ценовият таван от 60 долара за барел има за цел да ограничи приходите й
5 дек 2022 13:55, Петя Славова
40
Русия: Таванът на нефта няма да повлияе на офанзивата ни
Снимка: БГНЕС

Таванът на цените на руския петрол, договорен от Европейския съюз, Г-7 и Австралия, няма да повлияе на военната кампания на Москва в Украйна, заяви днес Кремъл.

Ценовият таван от 60 долара за барел има за цел да ограничи приходите на Русия, като същевременно гарантира, че Москва ще продължи да снабдява световния пазар, предава БГНЕС.

"Икономиката на Руската федерация разполага с целия необходим потенциал, за да отговори напълно на нуждите и изискванията на специалната военна операция", заяви пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

"Тези мерки няма да повлияят на това", каза той.

Още по темата

Той заяви, че Русия "няма да признае" тавана на цените, който е равнозначен на "стъпка към дестабилизиране на световните енергийни пазари" и ще "промени" цените на нефта.

Ембаргото на ЕС върху морските доставки на руски суров петрол влезе в сила от днес. Ограничаването на цените на петрола има за цел да гарантира, че Русия няма да може да заобиколи ембаргото, като продава своя нефт на трети държави на високи цени.

Пазарната цена на барел руски суров петрол от сорта Urals в момента е около 65 долара, което е само малко над договорената горна граница от 60 долара. Това предполага, че мярката може да има само ограничено въздействие в краткосрочен план.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
1
 
! Отговори
Интерфакс преди 1 година
Руските войски провеждат успешни настъпателни операции в донецкото направление, съобщи говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков на брифинг в понеделник. За един ден бяха унищожени над 70 украински военнослужещи, два танка, четири бойни бронирани машини и четири пикапа, каза той.
30
2
 
2
 
! Отговори
Какво следва преди 1 година
Русия пренасочва износа на енергоносители на изток. Китай вече внася от Русия толкова нефт, колкото и от Саудитска Арабия. А ЕС, ако не купуват по пазарни цени, няма и да получат. Да се оправят както знаят (и ние в това число).
29
0
 
1
 
! Отговори
Време за посредници преди 1 година
Сега е време да се регистрира една офшорка на Сайшелските острови, да купува руски и саудитски нефт и да продава микса с печалба. Но мисля че Ердоган ще го направи това най-лесно. И Русия, и Либия и Саудитска Арабия са му наблизо.
28
0
 
1
 
! Отговори
До ХАХАХАХАХХХХХХХХА преди 1 година
Мухахаха, че Европа няма да купува петрол от Русия. Къв среден пръст. Тавана е за застраховките и транспорта, които пак основно е от ЕС. Ще ги видим *** без застраховки, дори и да осигурят транспорт
27
2
 
4
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
То па една офанзива..Срам ! Срам ! Видяхме възможностите на могучая.
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя па щот една офанзива...
25
0
 
2
 
! Отговори
СЪВРЕМЕННАТА ВОЙНА преди 1 година
.... Е ДИСТАНЦИОННА ----с радиус до 300км. че и повече....ха,ха,хаааа....
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бавно потъват, съвременната война не се води на бойното поле от доста години насам.
23
2
 
4
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 1 година
Кой купувач ще предпочете по-кофти качество /като петрол-Урал/----НА ЦЕНАТА НА СОРТ БРЕНТ ......САМО БЪЛГАРСКИТЕ ШАРАНИ /ИЛИ ДАЛАВЕРАДЖИИТЕ РАЗБИРА СЕ/ --КОИТО ПЕЧЕЛЯТ ОТ РАЗЛИКАТА В ЦЕНАТА НА КАЧЕСТВОТО И ПРЕРАБОТКАТА??!
22
7
 
2
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
Май не четете добре---сега сорт Урал е на 65$/барела......а ембаргото е на 60$-----КОЕТО ЗНАЧИ , ЧЕ ТРАНСПОРТА ЩЕ ВДИГНЕ ЗНАЧИТЕЛНО ЦЕНАТА ПО МОРЕ---И ЩЕ ДОБЛИЖИ ТОЗИ НА СВЕТОВНАТА БОРСА ...ЗАЩОТО 5$/на барел ---НЕ СА ПАРИ В СВЕТОВНАТА ТЪРГОВИя ....а това е "ШАХ--за Русия"!...НАИСТИНА , ЗЕЛЕНСКИ Е ПРАВ ---ЩЕ ТРЯБВА ДА СВАЛЯТ ОЩЕ ЦЕНАТА .....!
21
7
 
2
 
! Отговори
Май Зеленски е прав: преди 1 година
С повече бой и глад ---Руската мечка може да падне и на 40$/барела...ако и посочиме таван от 30$....ха,ха,хааааааа....ама то и за януари може....!!!!!
20
5
 
2
 
! Отговори
Глупости преди 1 година
КУПУВАЧА НЕ МОЖЕ ДА ПОЛУЧИ СРЕДЕН ПРЪСТ ---ЗАЩОТО И СЕГА ПЕТРОЛА МУ Е НА ЦЕНАТА НА СОРТА--БРЕНТ...ХА,ХА,ХА,ХААА......А В АРАБСКИЯ СВЯТ И СРЕДИЗЕМНОМОРИЕТО --САМО ТАКЪВ НЕФТ ПРОДАВАТ !... А , Турция и Румъния и Гърция ---ще се израдват на нашия Нефтохим , ако руснаците го напуснат../....НЯМА НЕЗАМЕНИМИ НЕЩА НА ТОЗИ СВЯТ---ОСОБЕННО ПЪК ЗА "РУСКАТА БЕНЗИНОСТАНЦИЯ"!
19
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мярката е идеална, хем да не повлияе на световната цена на петрола, хем руснаците да не правят гуша от продажбата на петрол. ---- Да идеална е това е което си мисли купувача .... А да видим какво ще рече продавача а??? Купувача може и да получи среден пръст а?
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЯМБОЛИЯруски фашисти е като дървено железо, ама то и в София повечето деца на прехода са на твоето ямболско ниво. Седни прочети нещо, опитай се да мислиш и след 7, 8 години като се образоваш малко, пак пиши.
17
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мярката е идеална, хем да не повлияе на световната цена на петрола, хем руснаците да не правят гуша от продажбата на петрол. Спомняте си сигурно Медведев какви глупости пишеше в Телеграм за очаквани цени на горива и енергия. Е, имаше пикове, руснаците грабеха с две ръце, но сме много далеч от предсказанията му. А и доколкото сами си признаха, вече са на дефицит. Ще имат за още няколко месеца, после вече ще трябва да избират, ракета или хляб. За съжаление всички знаем какво ще изберат ...
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ХахаСега "рашките" (каквото и да значи това) ще ви плащат парици да им вземете стоката.... хахахахах, и.д..о...т..ч..е на прехода
15
6
 
21
 
! Отговори
ХАХАХАХАХХХХХХХХАХХХ преди 1 година
Таван от 60$ само ще накара Русия да спре да ни продава нефт. Нищо друго няма да докара . Вие като отидете на пазара и кажете на продавача -дай ми 3 кила домати но жената ми постави таван 2 лв на кило. Продавача ще ви покаже среден пръст ХАХХАХАХХХА Същото ни очаква и нас. Един среден пръст и от догодина 5 лв бензиза !!!
14
17
 
5
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 година
Каква офанзива руски фашисти. Вие от края на лятото сте в дефанзива. Русия загуби над половината от заграбените украински земи,а говори за офанзива. Много скоро Украйна ще си освободи земята от тези окупатори.
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската мечка , с бо'й и глад СВАЛИ нефта от 87$/ барел, на 65$. --- хахахаахахахахх блаженни са вярващите.. а по български - гладна кокошка просо сънува.... хахаххахахахахха
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
като същевременно гарантира, че Москва ще продължи --- Ако има гаранции те могат да дойдат само от Москва... останалите се упражняват в безсмисленно говорене ...