Взривове на военни летища в Русия, има убити и ранени

Те се намират в западната част на страната
5 дек 2022 15:49, Елка Василева
134
Взривове на военни летища в Русия, има убити и ранени
Снимка: архив, БГНЕС

Най-малко трима души загинаха, а няколко бяха ранени, след като взривове избухнаха днес на две военни летища в западната част на Русия, предадоха ДПА и Асошиейтед прес, като се позоваха на руски медии.

Агенция РИА Новости съобщи, че трима военни са убити, а шестима са ранени, след като камион с гориво се е взривил във военна база в Рязанска област. При експлозията е пострадал самолет. В базата са разположени самолети цистерни, които служат за презареждане на бомбардировачи по време на полет.

Властите в Саратовска област заявиха, че проверяват информации за взрив в района на военновъздушната база "Енгелс", където си дислоцирани стратегически бомбардировачи "Ту-95" и Ту-160", участващи във войната в Украйна и способни да носят ядрени оръжия.

Каналът База в Телеграм съобщи, че неидентифициран дрон е атакувал летище в Саратовска област. Има информация, че двама души са приети в болница и е пострадал бомбардировач "Ту-95".
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
8
 
4
 
! Отговори
До Патриарха преди 1 година
Да те е.. Путин в ушите
37
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той *** е почти до Маскве, ако украинците могат да стрелят до там, то спукана им е работата на вaтeнките! Айде до Саратов може да стигне нещо изстреляно от Луганска област, ама пак е малко вероятно...
36
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен, какъв дрон е навлязъл в коя територия на Русия, бе бате. Саратов е на 800 км. от Харков, най-близката точка от която Украйна може да пусне дрон. Какъв ще е тоя дрон, бе! Вие нормални ли сте! Това е вътрешносъветска операция. Или Кремъл сами си бият летищата за да имат повод да удрят по Украйна, или вътрешни опозиционни сили вече влизат в действие и почват да рушат силите на Путин. Аре мислете малко!
35
11
 
7
 
! Отговори
Някой към 37 преди 1 година
Гражданските войни няма да бъдат само в Русия. Изчакай да мине януари и февруари или ако към другата зима +- две години ще стават много неща поради много причини. В големият си процент са виновни политиците, но и в големият си процент и хората си ги бива.... Мисля, че Русия и България са първи следвани от другите .....
34
11
 
3
 
! Отговори
До33 преди 1 година
Ти май си сляп?Казах само,че съжалявам бедните укри който се(ги)насадиха на пачи яйца,а вълните няма значение колко са на брой,за жалост Украйна е обречена а Русия ще бъде поставена на колене!
33
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква мечка се бие с жени и деца в цивилни блокове ?:) Чиста проба терористи. Войната е на поляната там да се бият клоуните
32
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не е мечка. Това е плъх ;)) 9 месеца ,още са на същото място само че с 50% унищожена армия и техника . Хахахха русия няма военен ген, това го е доказала много пъти. Украйна от своя страна има военен ген и се вижда ясно.
31
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
***, това е предупреждение за Путин и путинци, че ако започнат да преминават някои червени линии, войната може да се пренесе и на тяхна територия! Както виждаме противовъздушната им отбрана я няма никаква! Русия вече разбра че не може да спечели тази война, но все още не я е загубила... Ако допусне грешката да не се съобразява с исканията на Запада, ще установи че може и да я загуби
30
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не е глупост на Украйна, а удар от опозиционни сили в Русия. Вижте къде е Саратов, вижте къде е Украйна! Апропо, в Русия вече има доста групи, които с радост ще удрят руски военни обекти, просто винаги се случва така, когато някоя държава залитне към пълна автокрация, тоталитаризъм и тирания. Ще има още много такива, гражданската война тепърва ще се развива из Рашка!
29
2
 
15
 
! Отговори
БТА преди 1 година
След влизане в сила на ембаргото за Русия, невиждан скок на петрола от 1%.....
28
1
 
5
 
! Отговори
гост преди 1 година
А снимката какво общо има?
27
2
 
18
 
! Отговори
Някой до 26 преди 1 година
Нещо не си разбрал. На една база винаги може да има съмнение инцидент, но на две бази в един ден вероятностите за много неща се увеличават.
26
25
 
15
 
! Отговори
До 23 преди 1 година
Бавно и методично Руската мечка изстреля 3 вълни по 50 ракети, та чак Молдова е останала без ток. ЯвноУкраинците не си научиха урока с Кримския мост.
25
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво, сама така. Нека руските п аразити да живеят в СТРАХ и УЖАС!
24
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дрон навлязъл в територията на Русия това, вече отива на зле на за, Русия а изобщо за целия свят ако отговори Русия с, ядрени ракети на изпратили те тоя, дрон става, страшно
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На войта като на война.
22
12
 
20
 
! Отговори
До Аноним преди 1 година
"Българи" не е точната дума, по точно е да се каже путинофили с българско гражданство ... !!!
21
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Благодарение на тази глупост в Украйна скоро ще задими и зацвърчи яко на пържено и печено...
20
5
 
10
 
! Отговори
Егати, каквото и да преди 1 година
стане в Русия, то е плод на вечната, руска некомпетентност. Тия бомбардировачи се използват за изстрелване на всякакви ракети по Украйна. Въпрос на време беше да се появи новина за "авария" свързана с тях, особено имайки в предвид възрастта на някои от екземплярите. Не мисля, че повечето хора могат да си представят колко часове работа се хвърлят от наземните екипи, за да може един самолет да лети на мисия. Било то граждански, военен, руски или американски.
19
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Истина е, много ясно. Това е първото и най-важно неписано правило в руската тролферма. Отричай до смърт!