Лавров: Западът иска природните богатства на всяка страна

Москва очаква скоро НАТО да навлезе в Азиатско-Тихоокеанския регион
7 дек 2022 13:53, Йоана Цонева
114
Лавров: Западът иска природните богатства на всяка страна
Снимка: БГНЕС

Движещият мотив на Запада остава разширяването на НАТО по отношение на други страни. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров на международния форум "Примаковски четения".

Той подчерта, че Западът приоритизира интереса си под различни форми, включително "слагайки ръка върху природните богатства на всяка страна" и дестабилизирайки определени пазари, "когато това е изгодно за тях".

Лавров отбеляза и че често регионите биват определяни като "зони от жизненоважен интерес", въпреки факта, че те са на хиляди мили от американските брегове.

Още по темата
По негови думи съпротивата на западното малцинство да признае "многополюсните реалности" и да се откаже от "хегемонистичните стремежи" е основната причина за дисбаланса в международния ред.

НАТО скоро ще навлезе в Азиатско-Тихоокеанския регион, след което ще претендира, че отбранителната линия на блока е в Южнокитайско море, подчерта руският първи дипломат, цитиран от ТАСС.

"Не ако, а когато - и това ще се случи скоро -  НАТО навлезе в Азиатско-Тихоокеанския регион, смятам, че те отново ще твърдят, че отбранителната политика остава в сила и НАТО е отбранителен съюз, просто отбранителната им линия ще минава през Южнокитайско море", отбеляза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уилям *** е най-успешният борсов играч на всички времена. Странна птица е, но е създал теорията за циклите. В началото на всеки век от 3 столетия насам по някякъв начин се напада Русия. Два пъти Рсия печели битката.Освен 30, 100 годишни има и 1000 годишни цикли. Преди 1000 г Киевският княз Светослав разбива Хазарския хаганат, днес тече аналогична битка: еврейските пари срещу Русия. Апропо Светослав е катализаторът за падането на България под Византийско иго.
22
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжливото овчарче
21
4
 
12
 
! Отговори
Мечока Иван преди 1 година
Кравата, петела,лъвът и наденица да слушат внимателно. Те не слушаха какво каZах в Мюнхен 2007. Z
20
23
 
11
 
! Отговори
Алън Грант преди 1 година
Не ви ли омръзна да публикувате кремълска пропаганда?
19
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До така е__щото русия сее отърсила от имперските си мераци?...
18
15
 
11
 
! Отговори
адолф преди 1 година
Ами той западът от вас гледа и се учи.Вие навремето как бяхте сложили ръка на половин Европа,Карибския басейн и част от Латинска Америка.
17
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А руснаците какво правят? Що коня не обясни за апеарацята в Украйна, трупането на войски в посока Япония и затварянето на северния полюс? Докато русия не бъде разпадната на парчета, в европа няма да има спокойствие.
16
8
 
11
 
! Отговори
Отчаяни са преди 1 година
И 50$ да им го направят бензина и Руснаците пак ще изнасят.
15
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
To понеже природните богатства на Русия, не са в ръцете на шепа хора приближени на Путин. А за мужиците кал, студ и криви уазки! Дреме им дали са от запад или от изток господарите.
14
8
 
4
 
! Отговори
Бензинската преди 1 година
Пък Русия така щедро си ги дава. Сега вместо нефт изнася бензин. Ето един маршерут: от Русия през гръдски кораб към Италия и от там под форма на бензин и дизел. Друг е през Индия, бе от къде ли не. В Русия им трябват пари и сега от къде ли не опитват да заобикалят санкциите.
13
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хм... какво значи иска?.. нали си плаща запада, не се ли нарича търговия?...а всъщност русия иска природните богатства на Украйна!
12
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За други не знам, но вашите със сигурност ще ги вземем, Серьожа. А ти отиваш в санаториум в Хага. Съжелявам, но така стоят нещата....Апропо, този път си пропуснал да ни заплашиш с атомна бомба, вземи си бележка!
11
11
 
8
 
! Отговори
даа русофрения преди 1 година
русофрения - състояние при което патологично болния вярва че Русия едновременно аха и ще колабира и ще превземе света. Води до тумор в мозъка - за справка МаКейн.
10
17
 
15
 
! Отговори
лй преди 1 година
Тия па все говорят за ресурсите им все едно ги дават безплатно наляво-надясно... Все едно не станаха мулти милионери с яхтички заради тия ресурси. Ама Лавров, тия ресурси са и на хората в Русия, не само руснаците във федерацията, ами всички. Ама живеят в мизерия, вие всъшност отнемате от вашия си народ и въпреки големите богатства, те са БЕДНИ!
9
5
 
23
 
! Отговори
казан с плъхове преди 1 година
на огън! Това е запада в момента без ресурси.
8
12
 
7
 
! Отговори
ФЕД ИСКА преди 1 година
РУСИЯ НА ПАРЧЕТА > КАТО ЗАПАДЕН СИБИР И ЯКУТИЯ СЕ ДАВАТ НА ДВА СВЕТОВНИ ЕВРЕЙСКИ КОНГЛОМЕРАТА > ДАЖЕ И НА САЩ НЕ СЕ ДАВАТ
7
20
 
16
 
! Отговори
болни от русофрения преди 1 година
"Русия иска териториите на всички страни" - това им е мотото.
6
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин затова е в Украйна но пак лошия Запад виновен.
5
12
 
26
 
! Отговори
така е преди 1 година
Западът не се е отърсил от колониалната си мания за разграбване ресурсите на другите държави.
4
10
 
17
 
! Отговори
Няма индианци преди 1 година
Руската нефт е с пари. Другите ресурси-имащи държави симпаризират на Русия. Запада ще се изядат един друг!