Путин: Продължаваме с боевете въпреки западните критики

По думите му Украйна първа е нападнала важна инфраструктура
9 дек 2022 11:12, Нели Христова
152
Путин: Продължаваме с боевете въпреки западните критики
Снимка: БГНЕС

Москва обяви, че от президента на Украйна зависи да прекрати военния конфликт в страната. От Кремъл отново подчертават, че Киев продължава да отхвърля руските условия да признае Крим и окупираните територии.

На церемония в Москва Владимир Путин обеща да продължи с боевете въпреки западните критики. И потвърди, че Русия нанася целенасочени удари по украинската енергийна инфраструктура, които били предизвикани, съобщава Нова тв.

„В момента се вдига много шум около нашите атаки срещу енергийната инфраструктура на съседната държава. Да, правим го. Но кой го започна? Кой удари Кримския мост? Кой взриви електропроводите от АЕЦ Курск? Кой не доставя вода на Донецк? Недоставянето на вода на град с повече от един милион души е акт на геноцид. Никой никога не е казал и дума за това. Пълна тишина. Но щом помръднем и направим нещо в отговор - те крещят към цялата вселена. Това няма да попречи на нашите бойни мисии”, каза Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинското командване, независимо от загубите, прехвърля допълнителни части, включително наемници, в Опитное, Клещеевка и Бахмут-необходима стъпка за поддържане на целостта на фронта.Според експертите загубите на укрофашистите в този участък на фронта надхвърлят целия период на боевете в Северодонецк и Лисичанск. ВСУ не планира отстъпление,те поддържат отбраната с всички сили,защото в случай на загуба на Бахмут отстъплението няма да бъде само от този град.
25
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ISW:Вероятно Кремъл не се е отказал от максималистичните си цели в Украйна. Руските войски укрепват позициите си в района на Сватово и предприемат контраатаки в района на Кременная. Руските войски продължиха настъпателните действия в направленията Артемовск и Авдиевка. Руските власти са засилили мерките за сигурност на територията на новите субекти.
24
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинските дронове,които атакуваха руски летища,са разработени съвместно от правителствени агенции и частни фирми,съобщава изданието FT, цитирайки съветник на украинското правителство по въпросите на отбраната. Източникът на изданието каза, че дроновете не са произведени от "Укроборонпром", нито са подобрени съветски машини.
23
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинските политически телеграм канали пишат, че руските военни летища са атакувани от БПЛА на НАТО,способни да покрият такова разстояние,без да бъдат открити от руската ПВО. Всички истории на западните медии, че това са БПЛА създадени от частни компании в Украйна, са измислици за изместване на фокуса от британското разузнаване,което ги прехвърли към ВСУ.
22
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Унгария се противопостави на нов пакет от антируски санкции и увеличаване на финансовата помощ за Украйна. На среща на постоянните представители на ЕС страната се противопостави на новия пакет от антируски санкции, а също така не подкрепи предложението за увеличаване на финансирането на фонда на ЕС за закупуване на оръжия за Украйна.Унгария просто са адекватни и се опитват да се борят за интересите си.
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Одеса пътищата отново са блокирани заради това, че в една от жилищните кооперации няма ток от 5 дни. Поради аварийното състояние на електропреносната мрежа кабелът на таблото е изгорял и не подлежи на ремонт.
20
9
 
9
 
! Отговори
Georgiev преди 1 година
Този в желанието си да бъде запомнен като "велик руски управник", стана жалък и за смях.
19
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вова, ще свършиш като Кадафито, нали знаеш.
18
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виждаме тежките последици от подобни действия днес в Украйна. В продължение на няколко години Западът безсрамно източваше и експлоатираше нейните ресурси, поощряваше геноцида и терора в Донбас, всъщност превърна тази страна в колония и сега цинично използва украинският народ като пушечно месо, като таран срещу Русия, продължавайки да снабдява Украйна с оръжия и боеприпаси, изпращайки наемници, тласка я към самоубийствен път.
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 18. Тогава няма да ревете, че няма ток, вода и другите подробности щом не разбираш
16
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Британското разузнаване и британското министерство на отбраната: Руските войски изкопаха непрекъсната 60-километрова траншейна система в ЛНР." Става дума за система от окопи между Сватово и руската граница. В района на Сватово са дислоцирани и подразделения на 1-ва гвардейска танкова армия на Руската федерация.
15
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само не разбрах защо Украйна извръшва геноцид спрямо Донецк, след като той (уж) вече е руски и Русия трябва да му доставя вода. Примерно, Сърбия да ни обвини в геноцид, че не доставяме вода на Ниш.
14
6
 
6
 
! Отговори
expert преди 1 година
До АнонименТО ТАКА ОТ АПРИЛ 2022 Г. Е ФАЛИРАЛ, ПЪК ТООО НИЩО ОБЩО! :) ДО МЕСЕЦИ ЗЕЛЕНСКИ ЩЕ ГО НАВЕДАТ ОТ ФАЩ И ТОГАВА ПЕРСПЕКТИВАТА ОТ ОЩЕ 1-2Г . ПОГРОМ ЩЕ ОТРЕЗВИ ФАШИЗОИДИТЕ В УКРАЙНА , ЧЕ ФАНТАЗИРАТ!!!!!!
13
6
 
7
 
! Отговори
браво преди 1 година
Наше дело правое, враг будет разбит, победа будет за нами!
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 11. Де ти се привидя тая работа ?
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Запорожка област руските войски отработиха през нощта цели в Запорожие, а също така нанесоха удари по позиции на ВСУ в Дорожнянка, Гуляйпол и Новоданиловка.В Днепропетровска област ВС на РФ нанесоха удари по местата за съсредоточаване на украински формирования в Никопол и Каменка, повредени са електропроводи. В южния участък на фронта руските войски отработиха позициите на зомбитата в Чернобаевка, Казацки и Антоновка, а през нощта атакуваха обекти на ВСУ в Херсон.
10
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна вече победи руската терористична федерация духовно. Въпрос на време е да победи и военно. Успех им пожелавам и по-бързо и стойностно разгромяване на тази дивашка империя, която е завладяла толкова много народи и техните земи, и те ще се освободят един ден. Важно е руската федерация да катастрофира, за да може да падне и близо вековния режим, който се е настанил в България и все още набира сили да върне Борисов на бял кон, както вече си върнаха хартиената бюлетина от хартиената коалиция.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 7. Е па и ний сме завладели част от Източната римска империя. Да връщаме ли земите ?
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В ЛНР украински части обстрелваха цивилни цели в Сватово сутринта.В Донецко направление ВС на РФ отработиха позиции на противника в Авдеевка, Красногоровка и Первомайски.На свой ред украински формирования от цевна артилерия обстрелваха жилищни сгради и гражданска инфраструктура в Донецк и Горловка. В южнодонецкото направление руската артилерия порази струпванията на зомби нацитата в Новомихайловка, Пречистовка, Большая Новоселка и Золотая Нива.
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Карай наред докато кажат "въх нидей повичи". Те от дума не разбират.