Войната в Украйна можело да се разрасне и да стане конфликт с НАТО

Столтенберг: Ако нещата тръгнат зле, може да станат страшно зле
435
Войната в Украйна можело да се разрасне и да стане конфликт с НАТО
Снимка: БГНЕС

Войната в Украйна може да се излезе от контрол и да се превърне във война между Русия и НАТО, заявява генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в интервю, разпространено вчера и цитирано от АП и БТА.

"Ако нещата тръгнат зле, може да станат страшно зле", казва той пред Норвежката радиотелевизионна компания. "Това е ужасна война в Украйна. Това е също война, която може да стане цялостна война, която да премине в голяма война между НАТО и Русия", констатира той, но добавя, че алиансът "работи всекидневно, за да избегне това".

Още по темата

В интервюто Столтенберг, който е бивш премиер на Норвегия, допуска възможността от разрастване на войната в Украйна и подчертава, че е важно да не се стига до конфликт, който включва "още страни в Европа и който да стане пълномащабна война в Европа".

Кремъл нееднократно е обвинявал съюзниците от НАТО, че на практика участват във войната, тъй като доставят на Украйна оръжия, обучават нейни войници и ѝ осигуряват военна разузнавателна информация. Вчера руският президент Владимир Путин намекна, че Москва може да възприеме, по думите му, доктрината на САЩ за изпреварващ удар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


435
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А къде мислиш че съм?
203
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето за това никой не е последвал Ботев. Защото сте страхливци да не си загубите скапания живот. Не можете да стъпите на украинците на малкото пръстче...
202
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално е войната в Украйна да прерасне в трета световна. Но на Путин не му дреме той и без това си заминава от този свят.
201
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въоръжените сили на Руската федерация широко изграждат отбранителни линии в района на Сватово. Руски и украински войски проведоха щурмови операции в района на Кременная. Руските войски продължиха да атакуват в района на Артемовская и Авдиевка. Руските сили може да са заели позиции на остров западно от Херсон на река Днепър. Русия продължава да засилва правния и социален контрол върху новите субекти на федерацията.
200
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Божанков се оказа поредният тарикат, който чрез властта се опитваше да забогатее за сметка на българският данъкоплатец, като семейството му със семейният бизнес се опитваше да прикрие облагаеми суми в огромен размер.След като му правиха данъчна ревизия и бяха установени тези далавери, той обърна палачинката и стана пръв евроатлантик за да изпроси милостта на господарите от Козяк за да оставят семейният му бизнес на мира,защото сумите които дължат ще ги докарат до фалит и без никаква собственост.
199
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нато отдавна е страна в конфликта с Русия! Украйна е само военен полигон, Америка се страхува и само подклажда, защото е далече! Всички войни в света са причинени от нея, но нито една е на нейната територия. Всичко идва от стремежа и да завладее световните ресурси, защото има НАЙ ГОЛЕМИЯ БОМБАСТИЧЕН ДЪЛГ В СВЕТА!!! Не може нищо друго да измисли и реши да превземе отвътре Украйна, но сгреши...там е по с руснаци!
198
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фронтови репортаж сутринта на 10 декември 2022 г. от телеграм канала WarGonzo: В посока Херсон руската армия атакува сивата зона на остров Болшой Потемкин. Атака на Белогрудове. Целта е да се защити Голой Пристани опорен пункт на левия бряг на Днепър. В това населено място работи артилерия на ВСУ. Но е точно обратното. ВС на РФ обстрелват Козацки и Берислав от североизток.
197
13
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Поклон пред господин Божанков! Шапки долу!
196
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази сутрин ВСУ и Натовските войски са отстъпили Соледар. Бахмут се зачиства, Соледар пада открива се широк плацдарм за настъпление на Славянск и Краматорск. В момента има цели подразделения изцяло от Натовски войници. И НАТО не воювало с Русия в Украйна само, че никога няма да влезе в директен сблъсък с Русия. Има много пленени американски войници участвали и в други военни операции в света но не са виждали такъв ад който руските сили им стоварват.
195
1
 
8
 
! Отговори
Психиатър преди 1 година
До Анонимен "Да се снишим и да живеем в страх ли?" И за чий, кой те кара да снишаваш бе Йовчо ? Аре отивай да се натягаш, за да пукнеш горд и уж "независим" Набиват тия глупости в кратуната на всеки фобак с комплекси.
194
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В посока Бахмут ВСУ се опитаха да контраатакуват в село Опитное, музикантите задържаха позициите си. Оркестър продължава да изтласква врага в посока село Клещеевка, югозападно от Бахмут. Също така силите на "Вагнер" вчера унищожиха украинската ДРГ, която се опита да развие настъпление към Лисичанск. В село Белогоровка се работи в същата посока.
193
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видяхме, че ПВО-то на НАТО е преодолимо както знаем Руските сили могат да нанесат съкрушителни удари от всевъзможни места подводници, кораби силози, подвижни съоръжения които не могат да се засекат и от самолети Кинжал, Х-101 са базирани на самолети изтрелвани на голямо разстояние да не бъде свален самолета. НАТО изостана доста военно технологично от Русия а имаха доста солиден комфорт преди това.
192
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Представителят на Зеленски Арестович неочаквано съобщи,че руснаците в устието на Днепър са извършили десант на стратегически важния остров Голям Потьомкин(той всъщност контролира устието на Днепър и се намира точно до самия Херсон).Украинският пропагандист Машовец уточнява, че островът е бил окупиран от силите на 80-та мотострелкова бригада(14-ти армейски корпус на Северния флот),25-ти отделен полк на специалните части на ГРУ и една рота на подразделение БАРС(руски резервисти доброволци).
191
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Постоянният представител на Руската федерация в ООН Небензя: "Американски специалисти участват в управлението на РСЗО HIMARS в Украйна." Това не е тайна, но на официално ниво това никога не се е заявявало.Да, американците убиват руснаци в Украйна.
190
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 23. Е какво излиза от твоя анализ . Да се снишим и да живеем в страх ли? !?Нормалните хора не се страхуват, а виждат така нещата. Русия изстрелва голяма бомба в страна от НАТО. Следва предупреждение и съответен отговор с няколко бомби от няколко места. Така е било и през ВСВ. Когато Япония напада САЩ в пристанището.
189
11
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Господин Божанков - истинският Българин!
188
4
 
10
 
! Отговори
Може и трябва преди 1 година
Украинското месо свършва. Трябва да се изпрати българско, румънско, полско месо за руската артилерия. Така ще изтощим Русия и боеприпасите и ще свършат.
187
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В момента нито една Натовска страна не може да воюва с Русия нито една дори и сащ. Руските сили могат да нанесат конвенционален удар по всяка точка на земята включително и сащ. Понеже далекобойноста на ракета Калибър е над 4000 км. и както знаем може да се изтрелва и от подводници. Говоря ако стане война а не военна операция. Да не говорим за Циркон, Кинжал, Оникс и страшилището Сармат. НАТО е наясно с нещата и на този етап поне 20 год. няма да се намеси в директен сблъсък с Русия.
186
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупости. Като вкарате Нато официално във войната,само 175 депутати гласували военната помощ за бандеровския режим ще отидат на бойното поле,бг народ,и бг войник няма да отиде да се бие срещу руските ни братя.
185
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички депутати, които гласуваха ЗА военна помощ за Украйна са национални предатели.