Путин: Русия ще постигне всички цели в Украйна, "Сармат" ще лети скоро

Обеща да даде на въоръжените си сили всичко, което поискат
Обновена: 21 дек 2022 15:45 | 21 дек 2022 15:25, Александър Попов
749
Путин: Русия ще постигне всички цели в Украйна, "Сармат" ще лети скоро
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин се зарече, че Русия ще постигне всички цели на своята военна кампания в Украйна и нарече герои руските войници и ръководителите на отбранителните сили в своя реч в Москва, предаде Ройтерс.

В свое изказване на заключителното годишно заседание на висшите ръководители на руската отбрана Путин каза, че военният съюз НАТО използва пълните си военни способности срещу Русия и призова присъстващите военни лидери да използват бойния си опит от Сирия и от продължаващата десет месеца "специална военна операция" в Украйна, както я нарича Москва.

Путин обеща да даде на въоръжените си сили всичко, което поискат в подкрепа на военната кампания в Украйна.

Още по темата
Той каза, че няма финансови ограничения за това, което правителството ще предостави на въоръжените си сили. Путин добави, че Русия трябва да обърне специално внимание на важното значение на дроновете в конфликта и каза, че хиперзвуковата руска ракета "Сармат" – известна и като "Сатана II", ще бъде готова за разполагане в близко бъдеще.

Руският лидер обяви и новата хиперзвукова крилата ракета "Циркон", която според Путин руските войски ще могат да използват от януари.

"В началото на януари фрегатата "Адмирал Горшков" ще бъде оборудвана с новата хиперзвукова ракета "Циркон", която няма аналог в света", заяви Путин.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че руските военнослужещи в Украйна се сражават там с "обединените сили на Запада".

Шойгу заяви също така, че Москва планира да използва два окупирани украински пристанищни града на Азовско море.

"Пристанищата в Бердянск и Мариупол функционират напълно. Планираме да разположим там бази за поддържащи плавателни съдове, аварийно-спасителни служби и кораборемонтни подразделения на военноморските сили", добави Шойгу.

Шойгу предложи също така да се увеличи броят на военнослужещите в руската армия до 1,5 милиона войници, както и да се увеличи възрастовата граница за военна служба.

"Необходимо е да се увеличи броят на въоръжените сили до 1,5 млн. военнослужещи, включително 695 000 войници по договор", заяви Шойгу.

Владимир Путин определи конфликта в Украйна като "обща трагедия", но хвърли вината за избухването на военните действия върху Украйна и нейните съюзници, а не върху Москва.

"Това, което се случва, е, разбира се, трагедия - наша обща трагедия. Но то не е резултат от нашата политика. То е резултат от политиката на трети страни".

По-рано днес Кремъл предупреди, че увеличаването на доставките на американски оръжия за Киев ще задълбочи опустошителния конфликт и това "не вещае нищо добро" за Украйна.

"Оръжейните доставки (от САЩ) продължават, асортиментът на доставяните оръжия се разширява. Всичко това, разбира се, води до изостряне на конфликта и, всъщност, не вещае нищо добро за Украйна", заяви Дмитрий Песков.

Коментарите му бяха първата официална руска реакция на новината, че украинският президент Володимир Зеленски е отпътувал към Вашингтон за среща с американския си колега Джо Байдън. Това е първото пътуване на Зеленски в чужбина от началото на руската инвазия в Украйна 24 февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


749
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
481
13
 
17
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Това нещастно джудже не спря с неговите фантасмагории. Цял свят видя колко зле е цялата тази така наречена червена армия. Десет месеца и пет села превзети, окрите бягат като луди и се предават. Кога ще разбере че да се бориш срещу могъщият НАТО е като да пи.каеш срешу вятъра? Колко още хиляди невинни млади момчета трябва да загинат за да разбере че неговата илюзия е само в децките книжки?
480
5
 
6
 
! Отговори
ПОЛКОВНИК преди 1 година
Вече за всеки Руснак и Американец е ясно,че двете държави немогат да съжителстват мирно на тази планета. От 1945г се отлага войната. Колкото повече се отлага във времето толкова по страшна и смъртоносна ще е .Предпочитам аз да я преживея отколкото мойте внуци или правнуци. Те имат шансофе да се появят на този свят след време но ако войната се отложи със сигурност техните наследници няма да имат шанс за живот.Истинска ядрена война и както се пее в една велика песен: The winner takes it all!!!
479
11
 
16
 
! Отговори
Нострадамус преди 1 година
Няма да им е сефте на руснаците да се разпаднат и да загубят територии. Руската империя се разпадна, СССР се разпадна, сега е ред и на РФ да се разпадне. И преди разпада стана най-вече отвътре и сега ще стане така. Само че този разпад ще бъде вече пагубен и голяма държава на тази територия вече няма да има.
478
11
 
17
 
! Отговори
До иронично преди 1 година
В Русия освен двата пола, преобладават и външните ке_нефи. Аз не искам да имам външен кене_ф, украинците също. И не мога да разбера защо раZZия иска да принуди света да има външни ке_нефи, като може да има нормална хигиенична канализация.
477
13
 
8
 
! Отговори
иронично преди 1 година
В Русия има само два пола,а в САЩ са много-поне 32.Горките руснаци,не искат синът им да доведе мъж за снаха.
476
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не му знам сАрмите на джуджето Ботокс, ама САЩ най-после ще дадат "Пейтриът" на Украйна. А най-интересното е, че им дават системата, за да е пазят от ИРАНСКИ ракети. Значи магучая с неизчерпаемите си безаналогови оружия след дроновете опря и до мюсюлмански ракети. Как сте "православни" русоРобчета?
475
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха-ха-ха, НАТО използвал пълните си военни способности срещу Русия в Украйна. Трябва да си високо пpocт човек като Путин за да говориш такива смехории. Нима НАТО е използвал авиацията си или Русия е изпитала на мечия си гръб Томахавките? Нищо такова не се е случило и за да не се случи Путин трябва да целува задните части на Байдън.
474
9
 
18
 
! Отговори
Прочетохте ли листа преди 1 година
С всички нови джаджи освен Пейтриат дето Дядо Байдан ще даде за Коледа на Украйна. Очаква се огромна след новогодишна заря ! Браво на братята американци! Успех Украйна
473
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не се плаши от единственият Сармат с който разполага Русия и който в момента е неизползваем поради неутстранима повреда в навигацията заради санкциите. Само руските ура патриоти путинидти и българските русофили се надяват на единственото руско недоносче Сармат.
472
11
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Този кремълски дребосък триябва да бъде благодарен че НАТО е саздадена от цивилизовани държави които противно на него разчитат на таърпение и стратегия. Ако още продължава да се напъва ще получи урок как една война се свършва за 3 дни. Много скоро ще разбере какво е модерна военна техника срещу първобитна железария от 20и век с кояато се фука на парадите си.
471
4
 
5
 
! Отговори
задруга на хобити преди 1 година
вундервафета, спорт и демагогия. къв художника, такъв и самбиста. сигурно има неква връзка с тестостерона и ръста. той и лео меси същата спатия. лев и двайсе, иначе стойки и подпирачка с подкупи.
470
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на Путин!
469
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Милитаристите Путин и компания джуджета са изкопали гробовете на руския народ. Хубавото е че и русофилите в другите държави ще дадат фира заедно с любимата им империя. Няма връщане назад вече. Колкото и да се опитват руснаците да върнат нещата към нормалното след войната - няма да се получи. РФ се разпада от собствената си алчност и глупост.
468
14
 
26
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Когато тази война свърши, всички задунайските ибрици на бункерния терорист трябва да ви изловят и със закон да ви изпратят в Украйна на трудова повинност да възстановявате, всичко което монголотатарските орди на късокракия путняков са разрушили.
467
24
 
14
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Мачкай, Влади! Разбий задокеанските окупатори!
466
12
 
22
 
! Отговори
Tangelov преди 1 година
Специална руска осерация в Украйна.
465
9
 
17
 
! Отговори
Мишев преди 1 година
За убийците прегради няма - така и този ще прави,ще струва / независимо колко ще стру ва на руския народ,който пък сляпо му вярва ?! / да я докара " победата " :))) Той рови, рови сам си вкарва ... автоголовете,а се мисли за много хитър играч ?! Да,ама не !!! И с всеки изминат ден все повече народи го презират и игнорират - нито руските вождове, ни то туският народ ще имат онова уважение,което имаха до войната с Украйна !
464
10
 
29
 
! Отговори
Москва потъна преди 1 година
Да плаши гаргите с тия лозови сармати стана за смях със заплахите си вече по целия свят :)
463
9
 
31
 
! Отговори
Шамил Басаев преди 1 година
Вече ги постигна .1. НАТО се приближи още повече с включването на Швеция и Финландия.2. Тотално унижание и гавра с рашастанската армия в Украйна.3. Ракети Пейтриът, съвременно въоръжение и технологии и бъдещо членство на НАТО на Украйна.4.Разпад на руската икономика с много нерадостни перспективи впредвид санкциите.5. Минус 100 000 загробени мужици с перспективи за още два пъти по толкова в следващите десет месеца.Мога да продължа още .Въобще , гениална стратегическа мисъл на кремълския .
462
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото СУ-57 и танкове Армата видяхме досега, толкова и Сармати ще видим. Само с демонстрации и заплахи не става. И затова следва нова могилизация.