Руснаците наричат герои военните, биещи се в "горещи точки"

Войната срещу Украйна е главно събитие на годината за руснаците
Обновена: 22 дек 2022 13:05 | 22 дек 2022 13:05, Елка Василева
77
Руснаците наричат герои военните, биещи се в "горещи точки"
Снимка: архив, БГНЕС

Руските военни, които се бият в т. нар. горещи точки, станаха герои на годината. Повечето жители на Русия (62 на сто) смятат за главно събитие на 2022 година т. нар. специална военна операция в Украйна, предаде ТАСС, използвайки термина, с който Кремъл нарича агресията на Москва в съседната държава.

Още по темата
Агенцията се позовава на представени днес данни от анкета на социологическия център ВЦИОМ.

В рейтинга на събитията през годината след войната в Украйна се нареждат "победата над коронавируса" (9 процента) и обявената в Русия частична мобилизация заради бойните действия в съседната страна (също 9 на сто). Други 6 процента от запитаните посочват "влизането на нови региони в състава на Русия" – обявената през септември анексия на четири украински области, които обаче не са изцяло под контрола на Москва.

Всеки втори гражданин на Русия нарича герои на 2022 г. бойците на федерацията, воюващи в зони на конфликти (54 на сто), докато през 2020 г. такъв отговор са давали само 20 процента. На втора позиция са лекарите (38 на сто), следват служителите от министерството на извънредните ситуации (32 на сто).

Проучването е било осъществено по телефона на 3 декември. Анкетирани са били 1600 жители на Русия над 18-годишна възраст. Статистическата грешка с вероятност 95 процента е под 2,5 на сто.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
2
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Овцете са за кланицата на Путина!
54
4
 
6
 
! Отговори
Пропагандата нарича преди 1 година
герои жертвите на Кремъл. Пропагандата я чака Международен съд за военнопрестъпници.
53
0
 
5
 
! Отговори
до 59 преди 1 година
Ти изглежда не си бил на война. Известно ли ти е как се чувства военноинвалид в количка или на легло, или с отнесена долна челюст ? Попитай някой военноинвалид и после внимавай какво пишеш.
52
4
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Така и трябва. Само неграмотните балкански про'с'таци наричат "герои" брюкселските диктатори и хиалуроновите к'фли.
51
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 53. А на вас не ви ли е неудобно да подкрепяте тези, които от 8 години избиват хората на Донбас. Само че с типичното си лицемерие Европа не го забелязва, защото така и е изгодно. Всъщност не знам къде е изгодата на Европа, европейските *** даже не схващат, че САЩ ги унищожава
50
2
 
1
 
! Отговори
чърчилл преди 1 година
до50 ДоДО СМЕХ...."ЧУЖДО НА НОРМАЛНИТЕ ХОРА"Смяташ че ти си и такива като си Нормалните??? ХОРА???!!!Дж.Роб.Бидон нарича такива като вас аборигени от балкания
49
10
 
10
 
! Отговори
Е,то и в Райха същот преди 1 година
Е,какво ново.Преди 80г за "герои" са считали убийците и агресорите в Хитлерова Германия.Днес в государството РФ-Руски Фашизъм също наричат своите убийци,изнасилвачи и мародери така.
48
3
 
9
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
Вижте Турция продължава доставките на дронове/Байрактар/ на Украйна,а Путин още повече ги уважава, а ние уж един куршум не сме дали на Украйна първи в света руснаците газа ни спряха.
47
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофили не Ви ли е неудобно да подкрепяте кадировците на Путин да убиват невинните украинци.
46
10
 
5
 
! Отговори
ГЛАРУС преди 1 година
Нека има повече руски герой... а ние ще утешаваме руски вдовици. ха ха ха много са палави и не споменават за героите..ха.ха
45
11
 
12
 
! Отговори
"РУСКИ ГЕРОИ&qu преди 1 година
..едно от извратените руско-комунистически понятия на ФАШИСТКАТА ИМ СИСТЕМА!!!
44
13
 
13
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
УБИЙЦИ ТЕРОРИСТИ И АГРЕСОРИ ----НИКОГА НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ "ГЕРОИ"!!!!!!!/....Това е само едно извратено руско мислене ...ЧУЖДО НА НОРМАЛНИТЕ ХОРА/
43
9
 
10
 
! Отговори
КАКВИ "ГЕРОИ&qu преди 1 година
...ЕДИНСТВЕНО , ЧУДЕСНА ТОР----- ЗА УКРАИНСКОТО ЖИТО, КОЕТО ХРАНИ ХИЛЯДИ ХОРА ПО СВЕТА...!
42
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За тяхно съжаление подобно признание ще може да се прочете само на надгробните им плочи
41
18
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам да ли са герой,но замисъла на Путин да върне Украйна до нивото на бедност в Русия няма да се сбъдне.
40
8
 
21
 
! Отговори
Умрял от гъдел преди 1 година
Всички рашковце, измрели по бойните полета ги наричат герои, а за украинците същите са са тор за почвата.
39
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естествено,че са герои.Залужни предложи да се промени закона заради масово неизпълнение на заповеди от украинските войници най-вече в района на Бахмут,както и редовно да се тестват войниците за употреба на алкохол и наркотици.Украинските войници масово отказват да се бият и редовно злоупотребяват най-вече с алкохол.
38
16
 
16
 
! Отговори
Радев преди 1 година
Е на нас ли го казвате знаем че руснака все за война мислим,повечето филми на Мосфилм с все за война,з втората световна защото там имат победи другаде нямат последните 129 години ,кръв убийства това харесва руският човек ,вижте тяхно ветерани и досега ходят с ордени на рубашките нищо.че пенсиите им са като в Уганда и Мозамбик,а и водка доста дънят
37
20
 
13
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 година
Като малък Зеленски често боледува и страда от незадържане на урина. Родителите му се отнасят към този факт без нужния такт и разбиране. Освен това той се страхува, че връстниците му ще разберат за неговата срамна болест. Всъщност неговите съученици се досещат за проблема му, защото от Зеленски постоянно лъха миризма на урина.Баща му се опитва да възпитава сина си по спартански, обливайки го със студена вода, която кара Зеленски да пищи и да се мята.
36
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди време писах тук, че навремето Сталин е мислел да пресели украинците в Сибир. При съставянето на плановете става ясно, че това е невъзможно. Те са толкова много, че ресурса на СССР за такава акция е недостатъчен. Путин, ако си въобразява, че ще държи под контрол 40 мил. украинци много е сбъркал. Вече е невъзможно каквото и да е марионетно проруско правителство. Всеки влязъл в такова става веднага мишена. В окупираните от руснаците територии сега е пълна мизерия, както си призна сам Путин.