Руснаците събарят театъра в Мариупол

Той беше разрушен през март и стана един от символите на войната
23 дек 2022 21:17, Йоана Цонева
86
Руснаците събарят театъра в Мариупол
Снимка: БГНЕС

В Мариупол събарят сградата на драматичния театър, която беше разрушена през март и стана един от символите на жестокостта на войната в Украйна. Мариупол е окупиран от руската армия, съобщава "Би Би Си".

Съветник на украинския кмет на Мариупол Петро Андрюшченко каза, че окупационните власти разрушават задната и централната част на театъра. За основа на реконструкцията ще бъде оставена фасадата му. Според Андрюшченко "се демонтират само онези части от сградата, които доказват бомбардировката, а не взривът отвътре, измислен от (руската) пропаганда".

Още по темата
Представители на Русия не коментираха информацията за разрушаването на театъра.

На 16 март беше взривена сградата на Драматичния театър в Мариупол, където се криеха цивилни с деца. Amnesty International разследва трагедията и заключи, че руските военни изглежда умишлено са се прицелили в театъра и с голяма вероятност са хвърлили две 500-килограмови бомби от военен самолет, които са се детонирали едновременно. Организацията го определи като "военно престъпление".

Според Украйна при удара срещу театъра са загинали няколкостотин души. Руското министерство на отбраната заяви, че театърът е бил взривен отвътре от украинските военни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
13
 
16
 
! Отговори
Твърдо съм убеден преди 1 година
Това руско варварство е явно доказателство за тоталния дисонанс между културните дейци и класици в Русия от една страна и режима в Кремъл от друга. лилипут енцата в Кремъл и техните ***, в т.ч. войската им заслужават съд и презрение!
61
5
 
13
 
! Отговори
какво се чудим преди 1 година
не го разрушават а просто демонтират тоалетните чинии от театъра.
60
5
 
4
 
! Отговори
Коментатор преди 1 година
Браво
59
11
 
7
 
! Отговори
Владимир преди 1 година
Украинците са виновни са ми най-много !
58
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските монголоиди само събарят и рушат!!!
57
16
 
15
 
! Отговори
Глух Пор преди 1 година
До Глух Пор-ц Едни украинци-азовци взривиха театъра отвътре за да обвинят други украинци, както с обстрелването на Запорожката АЕЦ.
56
18
 
18
 
! Отговори
Глух Пор преди 1 година
Разрушават или РЕМОНТИРАТ след украинската терористична акция? Сорос съвсем ви побърка. Май само журналистите и шепа форум-бизнесмени бълват тия глупости за жалки "сребърници".
55
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е чудовищно!
54
19
 
21
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Доказано рашките ги бива в разрушаването.Виж да направят нещо е проблем.Все още не могат да направят "ЛАДА" с ABS и въздушни възглавници.
53
15
 
22
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
Проблем с тая операция по изрязване на фашизоидни туморни образования е, че се крият по училища, болници, жилищни блокове и прочие.. Това не е армия, която защитава градовете и техните граждани - за украинските *** говоря.
52
14
 
19
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Мариупол е освободен от руската армия,другарко Цонева.
51
11
 
20
 
! Отговори
До 64 преди 1 година
Извинявай, но това са пълни глупости! Слушала съм реч откриване на изложба на правнучката му Анна Репина в Ермитажа в Санкт Петерсбург! Може да я питаш той и тя какви са по националност- руснаци! Харковска област е била част от Руската империя и са живеели етнически руснаци там! Все идно да кажеш, че днешните македонци са наследници на Аликсандър Велики, защото той и роден в близост до С. Македония! Все едно да кажеш, че Ататюрк е грък, защото и роден в Солун! Спри с лъжливата си пропаганда!!
50
11
 
12
 
! Отговори
Нещо не схващам преди 1 година
ББС и статия=фейк. Що тия се бъркат във вътрешните работи на Русия?Ко беше ... не ме е яд че те са там, а зщо не сме ние?
49
25
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
всичко се решава на бойното поле, а там руснаците губят.Това ще реши и проблема с русофилията в България. Няма русия, няма и русофили.
48
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След две 500 килограмови бомби няма да има какво да събарят. Друго е било.
47
17
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иля Репин е роден през 1844та година в Чохуев Украйна. Той винаги се е смятал за украинец. Но и него както и много други неща крадливите руснаци го обявиха за руснак. А пък в българските учебници ни надуваха главите някога че всички научни открития са направени от руснаци. Руснак - лъже и краде, краде и лъже. Наскоро Путин обяви Кирил и Методи че са измислили руската азбука.
46
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 56 А колкото до " лошата Русия " -" Главните управители на двете области се назначават от Високата порта със съгласието на Великите сили. (Отхвърленият руски проект предвижда главният управител на единната българска област да се избира от местното население" . Кво да говорим повече
45
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 56 Изобщо не така . Който иска , може да прочете в уикипедия - " Цариградска конференция " . Едно изречение - "На 18 януари 1877 Великият везир Мидхат паша обявява окончателния отказ на Турция да приеме решенията на конференцията.[3] Държавите участнички в конференцията отзовават своите посланици от Цариград. "
44
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименКогато е бил роден Иля Репин, такова чудо като "украинци", не е съществувало, този израз се появява доста по-късно и не е нация, а дума за местонахожднение!
43
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Не знаят. Нищо не знаят верно и. Даже и в Монголия понеже ползват кирилицата следователно говорят на български език.