Путин: Русия ще постигне всички цели в Украйна, "Сармат" ще лети скоро

Обеща да даде на въоръжените си сили всичко, което поискат
Обновена: 21 дек 2022 15:45 | 21 дек 2022 15:25, Александър Попов
749
Путин: Русия ще постигне всички цели в Украйна, "Сармат" ще лети скоро
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин се зарече, че Русия ще постигне всички цели на своята военна кампания в Украйна и нарече герои руските войници и ръководителите на отбранителните сили в своя реч в Москва, предаде Ройтерс.

В свое изказване на заключителното годишно заседание на висшите ръководители на руската отбрана Путин каза, че военният съюз НАТО използва пълните си военни способности срещу Русия и призова присъстващите военни лидери да използват бойния си опит от Сирия и от продължаващата десет месеца "специална военна операция" в Украйна, както я нарича Москва.

Путин обеща да даде на въоръжените си сили всичко, което поискат в подкрепа на военната кампания в Украйна.

Още по темата
Той каза, че няма финансови ограничения за това, което правителството ще предостави на въоръжените си сили. Путин добави, че Русия трябва да обърне специално внимание на важното значение на дроновете в конфликта и каза, че хиперзвуковата руска ракета "Сармат" – известна и като "Сатана II", ще бъде готова за разполагане в близко бъдеще.

Руският лидер обяви и новата хиперзвукова крилата ракета "Циркон", която според Путин руските войски ще могат да използват от януари.

"В началото на януари фрегатата "Адмирал Горшков" ще бъде оборудвана с новата хиперзвукова ракета "Циркон", която няма аналог в света", заяви Путин.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че руските военнослужещи в Украйна се сражават там с "обединените сили на Запада".

Шойгу заяви също така, че Москва планира да използва два окупирани украински пристанищни града на Азовско море.

"Пристанищата в Бердянск и Мариупол функционират напълно. Планираме да разположим там бази за поддържащи плавателни съдове, аварийно-спасителни служби и кораборемонтни подразделения на военноморските сили", добави Шойгу.

Шойгу предложи също така да се увеличи броят на военнослужещите в руската армия до 1,5 милиона войници, както и да се увеличи възрастовата граница за военна служба.

"Необходимо е да се увеличи броят на въоръжените сили до 1,5 млн. военнослужещи, включително 695 000 войници по договор", заяви Шойгу.

Владимир Путин определи конфликта в Украйна като "обща трагедия", но хвърли вината за избухването на военните действия върху Украйна и нейните съюзници, а не върху Москва.

"Това, което се случва, е, разбира се, трагедия - наша обща трагедия. Но то не е резултат от нашата политика. То е резултат от политиката на трети страни".

По-рано днес Кремъл предупреди, че увеличаването на доставките на американски оръжия за Киев ще задълбочи опустошителния конфликт и това "не вещае нищо добро" за Украйна.

"Оръжейните доставки (от САЩ) продължават, асортиментът на доставяните оръжия се разширява. Всичко това, разбира се, води до изостряне на конфликта и, всъщност, не вещае нищо добро за Украйна", заяви Дмитрий Песков.

Коментарите му бяха първата официална руска реакция на новината, че украинският президент Володимир Зеленски е отпътувал към Вашингтон за среща с американския си колега Джо Байдън. Това е първото пътуване на Зеленски в чужбина от началото на руската инвазия в Украйна 24 февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


749
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
561
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Последната руска цел в Украйна е освобождаването на Русия от кремълската шайка, заедно с нейния главатар!
560
2
 
6
 
! Отговори
Пророк преди 1 година
Путин ще се бие на живот и смърт. Западът - също. Мобилизация на обединения Запад ще дойде и до нас тук!!! Дано греша!
559
2
 
7
 
! Отговори
Майна преди 1 година
Последното изказване на Путин вещае Не примирение, примирие и мир, а точно обратното! Циркон и Сармат ще бъдат използвани. Дано не улучат Йелоустоун....?
558
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този павиан с ботокс, здраво се оплете
557
18
 
31
 
! Отговори
Малее преди 1 година
То и Хитлер е халюцинирал за въображаеми армии преди да приключи.Всички диктатори свършват по един начин
556
10
 
20
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
Като на лелка в детската градина се развива мисълта на тези хорица!Този ме удари , сега и ти го цапардосай, така му се пада, не, не е за вярване!Когато технологиите изпреварят духовността, релсата се изкривява и върти на едно място!Важното е да има движение, не посоката а това е грешка, на висока цена!Къде е този народ от 140 000 000 души, да каже чакай малко, 1 година какво ...нищо смърт, стрес, страх и 1 000 000 000 000 000 рубли потопени, а ние сме гладни!!!
555
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на Путин!!! Отдавна трябваше да свърши тая работа.Нека пропадналите и дрогирани западняци разберат ,че Путин командва парада!!!✊✊✊
554
21
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците винаги са били нация от предатели, те лесно преминаха на страната на германците и им служеха през Втората световна война, те също лесно последваха Америка, която им обеща планини от злато, ЕС, безплатни и европейски печалби, те също лесно предавали православната си вяра, ставали католици, униати, езичници. Сега в Европа ще празнуват Коледа на 25 европейски, а преди това празнуваха на 7 януари. Народът на предателите лесно ще падне под този, който дава повече.
553
12
 
17
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
Внимание подръжниците на Путин,той първо атакува страхливците както пръв спря газа към България,даже една Словения изпрати на Украйна своите С-300.
552
18
 
19
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
Покрай фашизираната шайка в кремъл и войната й в Украйна намразих рушия, рушнаците и всичко рушко,и това ще продължи и в другият ми живот ако го имам. И не само аз,а и целият демократичен свят мисли като мен.Слава на Украйна!!!
551
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще постигне дръжки.
550
13
 
25
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
Целта на Руската империя и Ссср като приемник на империята спрямо Укрйна е била една унищожаване на украинската идентичност и на всичко украинско.Това обяснява геноцидите от 1017-23 /колективизацията/1933/гладомора/,,1946 изселването и репресии след всв и пр. както и 2022 денацификация
549
2
 
17
 
! Отговори
Наркото преди 1 година
Има бяло на пръста под носа. Пак се е нашмъркал.
548
35
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
само Русия ще ви оправи обърканите чипове и подложките на краварите
547
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това за новото оръжие ми е познато от недалечното минало! Има няма 80 год от тогава! Удавника и за сламката се хваща!
546
19
 
5
 
! Отговори
до 615 преди 1 година
това сънувате и ви облъчва бай дън и орсулица
545
16
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия губи войната и всички го виждат.
544
27
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
жалки коментари от платените еуроатлантичета - мисъл няма ,градивна критика няма,само плюене - ама толкова е капацитета
543
14
 
28
 
! Отговори
Имаше такъв филм преди 1 година
"Да обичаш на инат"....Сега Путин се инати и не иска да признае,че е направил грешка.Но непризнаването на една грешка е още по-голяма грешка.И ако в реалния живот такъв индивид дето все се инати,не си признава,че е сгрешил най-често е изолиран особняк и никой не иска да общува с него така става и с държава,която се държи по подобен начин.За да си признаеш грешка се иска мъжество,смелост доблест,а Путин няма такива качества.Той се изживява за бандит,пред който целия свят да коленичи.Не е познал!
542
14
 
23
 
! Отговори
Старец преди 1 година
Годината е 1957. Въздрасните хора по добруджанските села,стоейки по пейките си говореха: Кой му дади атому на тоз руснак бря. Ами той ша натисни копчето първи,защото е некадърен.