Зеленски заплаши Русия: Терорът никога не остава без отговор!

Възможни са руски атаки през предстоящите празници
347
Зеленски заплаши Русия:  Терорът никога не остава без отговор!
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски предупреди днес за възможни руски атаки през предстоящите празници, предаде ДПА.

"С приближаването на празничните дни руските терористи могат отново да се задействат. Те презират християнските ценности и ценностите като цяло", заяви той в традиционното си видео обръщение.

Още по темата

Украинският президент призова гражданите да останат изключително бдителни в следващите дни. "Затова следете сигналите за въздушна тревога, помагайте си и се грижете един за друг", добави той.

В обръщението си Зеленски изпрати неочаквано предупреждение към Русия. "Гражданите на Русия трябва ясно да разберат, че терорът никога не остава без отговор", подчерта той.

През последните дни украинското военно командване неколкократно предупреждава за възможни ракетни нападения по инфраструктурата и енергийните доставки в страната. Днес оттам съобщиха за руска военноморска част, която включва и боен кораб с крилати ракети, придвижваща се в Черно море.

Украйна е обект на продължаващ обстрел с руски крилати ракети, снаряди и дронове камикадзе от седмици. Въпреки противодействието на украинската противовъздушна отбрана, нападенията предизвикаха сериозни щети по енергийната мрежа и доведоха до спирания на електричеството и водоснабдяването в цялата страна с цел оказване на натиск върху населението, посочва ДПА.

Разузнаването на Украйна подозира, че Русия придвижва подкрепления за войските си в източната и южната част на страната. "Врагът е увеличил придвижването по железопътните линии на войници, оборудване и боеприпаси в районите на бойните действия", заявиха днес от генералния щаб в Киев.

Оттам заявиха, че пристигане на подкрепления се наблюдава и в южната част на страната, но в Херсонска област тяхното разполагане е с цел укрепване на отбранителните линии.

В момента основните сражения в Украйна се водят в районите около източния град Бахмут, както и в близост до Авдеевка, Купянск и Лиманск в района на Донбас./БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
1
 
3
 
! Отговори
До 143 преди 1 година
Бог Не наказва, хората сами си въздават справедливост поради Кармата, която пак сами са си направили!!!
109
1
 
10
 
! Отговори
Ех преди 1 година
То въпросът е КОЙ ЗАПОЧНА ТЕРОРА???
108
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И на Бъдни вечер преди Коледа показвате отвратителната физиономия на този укроЕврейскиФашист ! Бог ще ви накаже тъй като по Коледа се случват чудеса ...
107
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Натискът срещу американските лобита, източници на корупция по целия свят, се увеличава лавинообразно.
106
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правителството на Украйна, не е украинско, то е съставено от ментори от някои западни държави държащи в клещите си украинците чрез насилие, евреи, наследници на нацистки укро претъпници, извършвали престъпления и убийства в Украйна в миналото, нацистко движение създадено и отледано в западна Европа и Англия, които ограбват Украйна и украинците, държат се с украинците като с роби, убиват ги, изтезават ги, зомбират ги с лъжлива пропаганда, за да задържат властта си и продължат да ограбват Украйна!
105
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има ли руски фашисти
104
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Новият премиер на австралия отмени политиките на предшественика си за прекратяване на търговско-икономическо сътрудничество с Китай, наложени под диктат на фашингтон.
103
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Групата на петте страни с емерджентни икономики известна като брикс, се очаква догодина да се увеличи до 17 членки. С членството на Саудитска Арабия в брикс под техен контрол минава целият ОПЕК.
102
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия получи достъп до богата гама от образци на продукти на военнопромишления комплекс на сащ -- техен основен конкурент на международните пазари.
101
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Демократ..... като цитирате глупости , знаеш ли , че "Слава Украини" е фашистки поздрав от ВСВ, това е поздрав, използван от нацистите колациобрионисти с Хитлер, които са убивали собствения си народ, помагайки на нацистите и са ги пращали в концлагери, убийците на украинци са използвали този поздрав! Но така е , когато прикриват и фалшифицират историята, украинците не знаят реалните факти и повтарят поздрава на убийците си и вие също!
100
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За страните участващи в ценовия таван Русия ще приложи ценови под.
99
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия получава възможност за проучване на американските технологии внедрени в ракетите пейтриът.
98
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавите с излаз на черно море ще станат с една по-малко.
97
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укронацистчетата ще освобождават цялата територия на украйна, а тя пък става все по-малка.
96
8
 
15
 
! Отговори
ЕВРИКА!! преди 1 година
След толкова време на тъмно, на Зеленото Нещо му е светнало накрая! -"Терорът никога не остава без отговор!" :)
95
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Произвеждайте ковчези за украйна, изнасяйте ги и печелете ! Станете богати !
94
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една мумия в белия дом иска да бъде коронясан за император на планетата земя -- ха-ха, хи-хи ! Късно е чадо за боржоми.
93
18
 
8
 
! Отговори
24.12 преди 1 година
Нормалните празнуват Рождество, а русофилите драсщят за копейки!
92
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Стига бе,Гледах кадрите на живо и плаках много пъти, видях как западняците убиваха и гориха полицаите и хората на Майдана с особена жестокост, видях и кадрите с изгорените хора в Одеса как всичко се е случило, които не показаха публично, гледах много реални страшни видеа и да, фашистката Киевска хунта трябва да се маха на всяка цена, РУСИЯ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА ПОБЕДИ И СИ ВЪРНЕ УКРАЙНА, ЗАЩОТО ТЕЗИ ГАВРИ И УБИЙСТВА НА СЛАВЯНИ , ТОЗИ ГЕНОЦИД и фашистки зверства, ТРЯБВА ДА СПРЕ! Трябва!
91
7
 
11
 
! Отговори
На тъмно преди 1 година
След толкова време на тъмно, му е светнало накрая! -"Терорът никога не остава без отговор!" :)