НАТО: Да не подценяваме Русия, показва воля да продължи войната

Няма белези Владимир Путин да обмисля промяна
10 яну 2023 13:48, Елка Василева
189
НАТО: Да не подценяваме Русия, показва воля да продължи войната
Снимка: архив, БГНЕС

Не трябва да подценяваме Русия, която показва воля да продължи войната в Украйна въпреки страданията, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Няма белези руският президент Владимир Путин да обмисля промяна, добави той на съвместна пресконференция с председателите на Европейския съвет Шарл Мишел и на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен след подписването на третото изявление за съвместно сътрудничество между ЕС и алианса, предаде кореспондентът на БТА Николай Желязков.

Още по темата
Путин очакваше да превземе Украйна за часове и да ни разедини, но не успя, обобщи Столтенберг.

По неговите думи режимът в Москва иска различна Европа, както и да контролира нейните съседи и да подкопае свободата и демокрацията.

Генералният секретар отбеляза, че подписаният днес документ разширява стратегическото сътрудничество между НАТО и ЕС, като включва въпросите за противодействието на дезинформацията и хибридните заплахи, както и за опазване на инфраструктурата.

Столтенберг посочи, че днес по-важното е държавите от двете организации да осигурят оръжие за Украйна, отколкото да спазват правилата за собствените си запаси.

Руската война в Украйна сплоти ЕС и НАТО, посочи Шарл Мишел. Той отбеляза, че досега ЕС е осигурил помощ на украинската страна за 50 милиарда евро.

Урсула фон дер Лайен заяви, че ЕС ще продължи помощта си за Киев. По нейните думи се подготвят нови санкции срещу Беларус и Иран заради съучастието им във войната на страната на нападателите. По нейните думи ЕС вече е преодолял зависимостта си от руските енергоносители, като е прекратил изцяло вноса на въглища и 80 на сто от доставките на руски газ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
13
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Леле, как, ще гризкате дръвцето... Лошото е че и ние с вас ===)))
25
6
 
31
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Още 2008г нато са решили да вкарат украйна. Затова извършиха кървавия преврат 2014 година. Русия ги трая през всичкото това впеме. По- миналата година нато и сащ искаха война, а не преговори. Получиха я. Нато трябва да умре!
24
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не подценяваме Русия, показва решителна воля да се самозатрие.
23
2
 
8
 
! Отговори
ИВАН преди 1 година
До АнонименАБСОЛЮТНО СИ ПРАВ!
22
6
 
30
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Русия години се опитваше с мирни средства да деескалира наппеженето и да сътрудничи с Европа. Европа избра да слугува на САЩ. Европа трябва да умре!
21
1
 
26
 
! Отговори
ИВАН преди 1 година
КАКВО ЗНАЧИ СВОБОДА И ДЕМОКРАЦИЯ БЕ, ГЛУ ПАК! АКО ЧОВЕК ИМА МАЛКО АКЪЛ ЗНАЕ, ЧЕ АМЕРИКАНЦИТЕ ПОДКРЕПЯТ ДЕМОКРАЦИЯТА, НО НЕ Я ПРАКТИКУВАТ! ЗАКОН!
20
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАТО лъссна що за хартиен тигър е 1 година не може да разгроми уж изостаналата Русия.
19
3
 
40
 
! Отговори
Карловец преди 1 година
Трябва да знаете, че наистина Русия въобще не е за подценяване. Ако искахте да помогнете на мира, трябваше да седнете на преговори с нея. Да не правите пужещо месо Украйна. Трябваше да реагирате на зверствата извършвани от Украйна в Луганск и Донецк, където живеят повече от 80% етнически руснаци. Като претендирате за Демокрация, защо преди нападението на Русия не извършихте референдум за или агрономия. Което направихте в Косово!?. Да признаете правата на етническите народи, език, обичаи и т.н.
18
4
 
24
 
! Отговори
Нов шедьовър преди 1 година
На укропропагандата - вагнеровци вървят по собствените си трупове. Как е възможно да вървиш по трупа си - питайте Униан.
17
3
 
33
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
НАТО са и'з'pоди и винаги са били такива. Не е случайно, че Соломон Паси, който спаси БКП и ДС от лустрация стана първи натовец. Само безродните про'с'таци у нас са за нато. Факт.
16
24
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Путин ще обмисли промяна,когато Русия бъде задушена икономически.Санкции,санкции и пак санкции.Съветските вождове също си въобразяваха,че СССР е непоклатим,но когато Рейгън го натисна икономически,СССР рухна.
15
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това като временно примирие, /зимно затваряне/, изявление за повдигане на духа, или нещо друго? Друго е нали? Я стойте обединени, че е по-лесно. Като си създавате единни кризи, сте по-лесни за "диктатора". Впрочем, каква промяна очаквате от Путин? Стига сте копвали и пействали от статии за "Продължаваме промяната". Пак се издадохте!
14
9
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 11 "Вече не остана див запад за грабен..." - ц. Останаха про'с'таци да ги кл'атят. 95% у нас. Борисов правилно ви го каза преди време, че сте про'с'ти, калпави и само за мачкане ставате. Ама не можете да го вденнете. Борисов е академмик в срравтение с вас. Факт.
13
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде налазват руските трoляци, в статии за ЕС, НАТО и Зеленски чупят пръсти като за последно. Лайте на воля, не че ще промените нещо:)
12
5
 
38
 
! Отговори
Не разбирам преди 1 година
С кого воюват украинците и натовските гащници. Руската армия е избита и навсякъде е пълно с трупове, ракетите свършиха отдавна, снаряди и патрони няма, Путин е болен от 5-6 вида рак. Дали не се бият сами срещу себе си?
11
4
 
38
 
! Отговори
М преди 1 година
Кои сте Вие - самодоволни, неспособни, заблудени ,презадоволени и изродени европейци. Вие нямате хора способни да се бият в истинска война. Няма и как да ги научите защото още от малки те са егоисти и консуматори. Когато интересът им е застрашен те ще предпочетат естествено него пред парите и лозунгите с които ще ги карате да се бият. В Европа сега има две силни армии Руската и Турската които и поотделно могат да Ви смачкат за дни. Самохвалковци смотани.
10
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАТО е морално банкрутирало, разруши толкова страни.
9
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А си мислеха, че Русия вече ще е фалирала и ще внасят ток от Укрия буахаха.
8
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ръководителя на организацията, избила в 8 войни над 2 милиона души за 20 години Столтенберг получи нобелова награда за мир. Както каза чичо Оруел "войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила". Големия рестарт продължава. Дано сте затегнали коланите всички *** драскачи тука.
7
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виждам акушерка, паля чо и бъдещ носител на нобелова награда за мир, но не въоръжен! Вие какво виждате? Текста по долу не е важен!