НАТО: Да не подценяваме Русия, показва воля да продължи войната

Няма белези Владимир Путин да обмисля промяна
10 яну 2023 13:48, Елка Василева
189
НАТО: Да не подценяваме Русия, показва воля да продължи войната
Снимка: архив, БГНЕС

Не трябва да подценяваме Русия, която показва воля да продължи войната в Украйна въпреки страданията, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Няма белези руският президент Владимир Путин да обмисля промяна, добави той на съвместна пресконференция с председателите на Европейския съвет Шарл Мишел и на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен след подписването на третото изявление за съвместно сътрудничество между ЕС и алианса, предаде кореспондентът на БТА Николай Желязков.

Още по темата
Путин очакваше да превземе Украйна за часове и да ни разедини, но не успя, обобщи Столтенберг.

По неговите думи режимът в Москва иска различна Европа, както и да контролира нейните съседи и да подкопае свободата и демокрацията.

Генералният секретар отбеляза, че подписаният днес документ разширява стратегическото сътрудничество между НАТО и ЕС, като включва въпросите за противодействието на дезинформацията и хибридните заплахи, както и за опазване на инфраструктурата.

Столтенберг посочи, че днес по-важното е държавите от двете организации да осигурят оръжие за Украйна, отколкото да спазват правилата за собствените си запаси.

Руската война в Украйна сплоти ЕС и НАТО, посочи Шарл Мишел. Той отбеляза, че досега ЕС е осигурил помощ на украинската страна за 50 милиарда евро.

Урсула фон дер Лайен заяви, че ЕС ще продължи помощта си за Киев. По нейните думи се подготвят нови санкции срещу Беларус и Иран заради съучастието им във войната на страната на нападателите. По нейните думи ЕС вече е преодолял зависимостта си от руските енергоносители, като е прекратил изцяло вноса на въглища и 80 на сто от доставките на руски газ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
9
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Светът се развива, докато Европа се свива. Лошо няма. 95% са про'с'таците у нас дето избират да стават по-зле. Той Борисов ясно ви го каза, че сге ппо'с'ти и заслужавате още много да бъдете мачкани.
45
21
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ЯКО ТЕПАНЕ НА ПУТИНИСТИ ЩЕ ИМА!!! ЯКО ЯКО ЯКО :D АМА БЕЗ МАЙТАП! А ОТ 1 МАРТ 2023-ТА НАПРАВО НЕЩАТА ОТИВАТ УЙДЕ ПУТАНЪ У РЕКАТЪ
44
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бафти скучната специализирана война, едно време кви войни имаше - ейх !
43
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дойде им на акъла, че няма да стане лесно тази работа с Украйна. Сега остава да разберат, че работата въобще няма да стане. Донбас ще е новият Сталинград. Русия няма да отстъпи и ще спечели на каквато и да е цена. Това е въпрос на национална сигурност за тях.
42
10
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
България ще се оправи след мобилизацията на поне 50000 атлантика за ценностите на нато. Затова ще гласувам за Кирил Петков.
41
25
 
8
 
! Отговори
до 49 преди 1 година
Ти продължаваш ли с тия фантазии? Физически ресурс бедна Русия няма никакъв- 10 милиона избягаха, останаха има-няма 120-130 в блатото. ЕС е с население 750 милиона души. Айде помисли си кой какъв ресурс има. Ако добавим и САЩ, става 1 милиард. 1 милиард с топ модерно въоръжение срещу дроновете на Иран с двигател от косачка и МиГ-21 на КНДР. Това има Русия като оръжия. И 1 картонен макет на Сармат.
40
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо няма бум в строителството на танкери-газавози, нито на строителството на десетки терминали за втечнен газ в Европа. Защо инвеститорите не инвестират като луди в терминали за втечнена газ, ами Германия и европейските страни се чудят как да отделят държавни пари от данъците на населението за да построят терминали?
39
7
 
24
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Мачкай ги Вова, унищожи нато!
38
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия има физически ресурси да воюва с Украйна безкрайно. Европа няма ресурси да се обезпечи енергийно повече от година, максимум две, нито пък свободни ресурси да носи Украйна на гърба си.
37
1
 
1
 
! Отговори
М преди 1 година
Предишното е за Анонимен 37 да прощава 11
36
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Военната помощ от Запада тече към Украйна в непрекъснат поток. Заслужава да се отбележи, че повечето от оръжията са в лошо техническо състояние. Има много проблеми с военната техника, а всъщност това е просто метален скрап и ***, което се потвърждава от военния персонал на украинските въоръжени сили. И това е само резултатът от доставката на оръжие за Киев от старите военни складове.
35
2
 
9
 
! Отговори
М преди 1 година
До Анонимен-11-----Чист Българин съм си батьовата на от тези които не се самозабравят и не се водят по чужди акъли. Виждам нещата такива каквито са и се опитвам на такива като теб маалко разум да налея в промитите от ценности главички.
34
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не може да има бизнес и споразумения с англосаксонския запад, защото те са лъжци, крадци и измамници.
33
21
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
НА 20 ЯНУАРИ 2023-ТА ЩЕ ИМА СРЕЩА НА ДЪРЖАВИТЕ ПРОТИВ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НА ЗЛОТО И ТАМ ЩЕ БЪДА ПРИЕТА РЕЗОЛЮЦИЯ ЗА ДЕПУТИНИЗАЦИЯ НА УКРАЙНА И МНОГО ОРЪЖИЕ ЗА УКРАЙНА ЩЕ ИМА :D
32
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на снимката трима корупционери затънали до шия в далавери.
31
2
 
19
 
! Отговори
До АнонимеН преди 1 година
ше пращат бат Рамбо с лъка с гърмящите стрели, с които сваляше Ми-28 ли?
30
19
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
2023-ТА ЩЕ ИМА ДЕПУТИНИЗАЦИЯ И С ТОВА ВОЙНА В УКРАЙНА ПРИКЛЮЧВА И ЩЕ ИМА САМО НЯКОЛКО ДНИ В КОИТО ЩЕ СЕ ДАДЕ ВРЕМЕ ДА СЕ ОМЕТАТ ПУТАНИСТИТЕ ОТ ДОНБАС И КРИМ СЛЕД КОЕТО САМО ТЕПАНЕ!
29
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Путин трябва да стигне до брюксел", да, ще стигне, даже още малко по-далече, до Хага.
28
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турчето М иска да мачка европа с 1 милионна армия... Алоуу. Ще ви изпържим с микровълнови оръдия и обратно в анадолата ще ви заврем. Европа няма нужда да се бие. Ще предложат резиденция на всички африканци - северноафриканци и под сахара да се бият 6 месеца с вас за правото да останат след това в европа. Не един милион, 10 милиона кандидати ще съберат за седмица и ще ви ги пратят да се прочистите взаимно, че сте се наплодили кат... Вий си знайте какво/синоним на вредиттел/
27
2
 
24
 
! Отговори
До Алекс преди 1 година
мдааа...единствената разика е че сега не могат да сипят на медведев или путин една чашка като на елцин и да се хили тъпо, или да му метнат малко дрънкулки като на белязания предател...иначе е мн лесно... :)