Зеленски: В Соледар земята е покрита с трупове на нашественици

Пригожин заяви, че атаката в града е извършена от части на "Вагнер"
10 яну 2023 07:00, Анисия Иванова
352
Зеленски: В Соледар земята е покрита с трупове на нашественици
Снимка: БГНЕС/EPA

Украинските войски са устояли на "нови и още по-силни атаки" на Соледар, близо до източния град Бахмут, който Москва се опитва да превземе от месеци, заяви президентът Володимир Зеленски, цитиран от АФП.

"Благодаря на всички наши войници, които защитават нашия Бахмут... (и) на всички бойци в Соледар, които устояват на нови и още по-силни атаки от страна на нашествениците", заяви той в ежедневното си обръщение.

Соледар се намира в Донецка област, на около 15 км от Бахмут.

"Благодарение на издръжливостта на нашите войници там, в Соледар, спечелихме допълнително време и (запазихме) сили за Украйна", добави Зеленски.

"Всичко е напълно разрушено... цялата земя в Соледар е покрита с трупове на нашественици и е белязана от експлозиите", каза украинският президент.

По-рано украинските въоръжени сили заявиха, че са отблъснали поредния опит за превземане на Соледар, но боевете са се възобновили.

"След неуспешния опит на противника да превземе Соледар и да се оттегли, (руснаците) се прегрупираха, възстановиха живата сила, прехвърлиха допълнителни щурмови части, промениха тактиката и започнаха щурмови действия", заяви в Телеграм заместник-министърът на отбраната Ганна Маляр.

"В момента противникът е разгърнал голям брой щурмови подразделения, сформирани от най-добрите резерви на групата "Вагнер". Те буквално стъпват върху труповете на собствените си войници", добави Маляр.

По-рано подкрепяните от Русия сепаратистки сили в Донецка област съобщиха, че са превзели село Бахмуцке, само на няколко километра от Соледар.

Отделно от това основателят на "Вагнер" Евгений Пригожин заяви в социалните мрежи, че Соледар е щурмуван "изключително" от частите на групировката. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
3
 
19
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
Бахмут и Соледар са месомелачка за украинската армия през последните дни и седмици. Соледар е паднал, от Бахмут се изнасят украинците. Няма да се учудя ако оцелялите направят един марш към Киев и изтрепят хунтата там. Пълнги глупости говори тоя, губят на всички фронтове и това са думи за да прибират пари от ЕС и САЩ
175
4
 
21
 
! Отговори
Един от многото преди 1 година
Разбира се, че само руснаци са загинали, те украинците са безсмъртни. Аман от жалки лъжи. Също руската армия беше слаба и неподготвена. С милирдите помощ и наемници, които ви изпратиха, защото не побеждавате, укри? А да..защото лъжите не могат са изкривят реалността, а тя е, че Украйна за съжаление е пътник.
174
1
 
14
 
! Отговори
Да... преди 1 година
Характерно за зеления е да нарича нещата в пълната им противоположност. Всичко останало е ненужно да се коментира.
173
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 186 но сега е точно обратното на което си писал тоест защитата губи 3 а нападателя 1
172
17
 
2
 
! Отговори
Виетнамец преди 1 година
Путинци, ами покажете труповете на украинци, но забравяте формулата 1 към 3.При атака на руснаци загиват 3-*** ,а отбраната губи един.И това ли не знаете? Пак слаб 2 ще ви се пише ,некадърници. Цяла година едно село не можете да превземете.
171
5
 
0
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Ако Руснаците поне прочетат военна тактика примерно за битката при Одрин и да копират военната тактика може би ще имат успех.
170
2
 
1
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Руско Турската война при Плевен 1878г. Най вероятно тактиката им е такава.
169
1
 
5
 
! Отговори
Подпалването преди 1 година
Източна Европа е подпалена от албанските империалисти на Бил Клинтън още гори и е в пламъци..............Номер 2 след Ю Кей до 1917 е Руската империя........както каза по ТВ Траян Бъсеску едно време Русия имаше Империя сега е ред на Румъния да има Империя........Червена аутсайдерска Полша скъсала се да завижда хиляда години на Руснаците за тяхната империя номер 2 в света до 1917 също кроят империалистически планове до Черно море............Русия на Путин,добра,лоша,недостижима за аутсайдерите
168
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Соледар в момента се зачиства но Поляците се опитват да се правят на мъже. Засега Франция и Германия сдържат празните полски кратуни да не направят същата грешка като Украйна, че тогава ще видят какво е война. НАТО показва, че е разделено и не иска пряк конфликт с Русия.
167
10
 
21
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Украйнски и натовски прасета мрът като мохи голям кеф.Русия е велика сила и здраво насира нацистите
166
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе как може така безогледно да публикувате лъжите на този "човек"? Не вземате ли под внимание, че съществуват и други медии? Това много лошо се отразява на вашият имидж. Преди 20 мин. гледах репортаж. Земята там наистина е осеяна с трупове, които незнайно защо имат синьо тиксо на левите ръце. Така че, незнам тоя от снимката какво сънува, но със сигурност няма да е истината. Едва ли нашествениците са омотали със синьо тиксо собствените си убити войници за да заснимат репортаж. ѝайде стига лъжи и
165
12
 
8
 
! Отговори
Гого преди 1 година
рашунковците тука вият здраво! Значи в Украйна всичко е наред!
164
5
 
7
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Кви трупове Червената армия е с БТР-и и танкове :)))
163
6
 
9
 
! Отговори
8998 преди 1 година
Абе н.арко.ман, искаш ли да видиш снимки на хиляди размазани укропи? Уро.д. Слава КОкаине!
162
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Немското издание Die Welt.... В НАТО назрява разкол поради степента на въвличане в конфликта в Украйна. Някои членове на НАТО включително и Германия искат възможно най скоро да прекратят военните действия в Украйна-дори ако страната трябва да направи териториални отстъпки пише Die Welt. Нещо май НАТО ще дава на задна хахаха.
161
4
 
10
 
! Отговори
ЗАВИСТ преди 1 година
ЧЕРВЕНА Полска Империя от Черно море до Балтийско море е рожба на червената империалистическа полска умствена несъстоятелност и двухилядолетно вечно полско лузърство и аутсайдерство и хилядолетната червена полска ЗАВИСТ към СуперУспешната до 1917 Руска Империя доказани номер 2 след Ю Кей
160
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Реро Как сте руски тр-олчета??? Гърчите ли се? ------------ ронят сълзи и сополи и *** снимката на жужето за успокоение :)))))
159
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Трупове на нашественици? Сигурно има предвид американци, англичани, французи, немци и поляци. ------------- тц, на руски оpки
158
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зельо, колкото и се напъваш Соледар падна. Идва ред и на Бахмут и кръстопътя за снабдяване на армията ти е отрязан. Приеми го и не изпращай още Украински момчета на сигурна гибел в месомелачката.
157
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трупове ,мрупове Русия лека полека си взема окупираните територии от фашистка Украйна .До края на годината още 4 области дай Боже.