Москва изпраща на фронта и ранени войници

Подобни действия пречат на лечението, поради което някои могат да станат инвалиди
11 яну 2023 17:00, Йоана Цонева
96
Москва изпраща на фронта и ранени войници
Снимка: БГНЕС

В Русия някои ранени войници се изпращат обратно на бойното поле веднага след лечението, без да преминат рехабилитация.

Това е заявил членът на руския Съвет по правата на човека Олга Демичева, цитирана от РИА "Новости".

"Научихме за ситуация, в която бойци, получили високотехнологична медицинска помощ с препоръки за рехабилитация и лечение, са били изпратени направо на фронта, вместо да се рехабилитират", каза тя.

Още по темата
Според Демичева подобни действия пречат на лечението, поради което някои ранените войници могат да станат инвалиди. Тя допълни, че Върховният представител на човешките ресурси е получил съобщения за подобни случаи в травматологичния център в Донецк и в една от клиниките в Москва.

Ще ви припомним, че по време на окупацията на Херсон някои руски военнослужещи помолили местните лекари да им поставят фалшиви диагнози, за да избягат от връщането си на фронта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Което е културно е вредно, според Украина и Румъния?
77
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 1 година
Ако може за Русия да се пише само лошо !
76
0
 
2
 
! Отговори
Светът ще диша леко преди 1 година
Има несъмнен положителен ефект за света, след като САЩ изтегли войските си от Афганистан. Америка вече никога няма да си подава "носа" никъде по света: защото Русия веднага ще започне да помага на противоположната страна, с каквото и да е оръжие /различно от атомното/ и ще изпрати частите на "Вагнер", за да се бият срещу тях !
75
2
 
4
 
! Отговори
Ехаа! преди 1 година
Сигурно и родните майки на на войничетата не са загрижени толкова колкото родните новинари!
74
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цонева, пиши от къде я копира тази пропаганда.
73
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много са ви плитки пропагандните новини. За балъци ли ги пишете.
72
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо за падането на Соледар да кажете ? Нали Русия губеше, немаше ракети, немаше войници, немаше артилерийски снаряди. А каква стана тя ? Я покажете зеления какви войници праща. Телеграм е пълен как насилствено укрите събират хора от улицата за да ги хвърлят в месомелачката Бахмут.
71
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро Брейка от специалните части на Тошо да заминава да помага на Съюза, немедлено.
70
1
 
1
 
! Отговори
Рушки гейчик преди 1 година
А ние че ни пращат ли?? Кажете пичове?!?!
69
2
 
0
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
Войната е ужасна работа, за съжаление има хора, които гледат да печелят от човешкото страдание. Миналата седмица руснаците показаха клип, как една сестра иска от ранен руски войник за пари, за да го пише, че е здрав и да го пратят в подобно състояние на фронът. Направо останах потресен от подобна проява на подлост и жестокост.
68
1
 
1
 
! Отговори
Ехаа преди 1 година
До Анонимен Кой е спасявал Сталин,че не разбрах - е щом ни си разбрал, на баба ти фърчилото е спасил-- та дано го разбереш.
67
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 72 За да бъдем коректни - руснаците са получавали оръжия от сащ. Плащано е в злато. Малко изстребители и едни смешни бензинови танкове. Пак е нещо, но западняците откриват Втория фронт едва когато Червенат армия започва да мачка фашугите в Европа и е имало вероятност последните немци да се издавят в Ла Манша... Все едно да биеш вързано куче.
66
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 63 По Ленд Лиз руснаците получават стоки за около $10 млрд, докато великобритания получава стоки за около $30 млрд. - три пъти повече, като си останаха на островчето и не водиха война на своя територия. Та затова ми е чудно защо ингилизите не забиха три байрака на Райхстага...
65
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В статията на РИА "Новости" пише за РЕАХАБИЛИТАЦИЯ, както и в статията на ssвинете от дpuc.бъгъ. Но заглавието кърти. Между другото, войниците вече са върнати в болниците.
64
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ранените войници стават киборги с високотехнологични крака и ръце, които вече са неуязвими. Трябва да им обрязват предварително ръцете и краката, които и без това губят, за да са неуязвими за куршумите и гранатите.
63
4
 
4
 
! Отговори
s преди 1 година
Абе, глупости. Те сами искат да се върнат, за да вземат още някой чифт обувки или да топнат чушката в някоя украинска баба. Просто са отдадени на вожда и родината.
62
5
 
3
 
! Отговори
Бага да Сяма преди 1 година
Ами какво да правят хората като не искат да воюват , а и като чуват, че с един удар са пратени в небитието над 600 войничета в Макеевка. Вероятно ще пращат вече и такива седин крак или една ръка само и само да "вържат" бройката та те са голяма армия, ама , .....
61
7
 
7
 
! Отговори
Кир4о преди 1 година
На снимката ясно се вижда как военният лекар обяснява на ранение войници,че след като могат да седят на леклото,значи могат да седят и в окопите.На заден план се вижда,как руски офицер е завардил вратата за да не избягат ранените все още солдати.А долу ги чака ..Уазка" с решетки и кучета за всеки случай ако някой реши да бяга на един крак.Много млади хора в Русия са минали в нелегалност,и дори и близките им не ги знаят къде са.Иначе отиват право на фронта в Украйна да се бият с ,,укопаторите".
60
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Всички видяхме кой кого нападна."................. Да де, видяхме. От 2014 ударно в Донбас. Армия срещу цивилно население, под "зоркия" поглед на запада, който доволно протриваше ръце в очакване кога ще гръмне гранатата. Е, гръмна, ама осколките стигнаха и до Скалистите планини.
59
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 59 Войната се обръща когато се намесват американците и заедно със съюзниците завземат Африка,спират притока на нефт към Хитлер,после отстранявст Италия и става лесно. А руснаците даже получават оръжие и ресурси от западняците,за да се спаси.