Русия произведе първи ядрени бойни глави за торпедото “Посейдон“

Няма оръжие, което може да им нанесе ответен удар в днешно време
16 яну 2023 14:08, Елка Василева
123
Русия произведе първи ядрени бойни глави за торпедото “Посейдон“
Снимка: архив, БГНЕС

Русия произведе първите си ядрени бойни глави за суперторпедото “Посейдон“, които ще бъдат разположени на руската ядрена подводница “Белгород“, предаде ТАСС, цитирайки източник от министерството на отбраната.

Още по темата
"Първият боекомплект за "Посейдон" е произведен и подводницата “Белгород“ ще го получи в близко бъдеще", каза източникът.

През 2018 г. руският президент Владимир Путин първи обяви новината за "Посейдон", като каза, че това е съвсем нов вид стратегическо ядрено оръжие, което се захранва от собствен ядрен източник на енергия. По време на същата реч Путин допълни, че торпедото има неограничен обсег и може да функционира на изключителни дълбочини със скорост няколко пъти над торпедата, изстрелвани от обикновени подводници и други плавателни съдове.

"Те са много тихи, доста маневрени и са на практика неразрушими за врага. Няма оръжие, което може да им нанесе ответен удар в днешно време", уточни Путин.

(БТА, Габриела Иванова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом си пpocт и глупав трябва да го покажеш.
89
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясно е че е уникално съоръжение. Те Запада нали затова мразят Русия и използват украйна за война с нея. Колкото и да я величаят това е нечестно. Нашата роля също не е почтена. И на Запада тоже.
88
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доколкото разбрах във всички океани има по някакво руско ядрено оръжие! Според мен няма смисъл да се стрелят, просто на място се взривяват ядрените запаси и всички въпроси на земното кълбо са решени!
87
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То путиновите памперси ни проглушиха ушите, че атомни подводници със суперторпеда, едва ли не са на пусия срещу американското крайбрежие. Ама чурук. То подводницата била само една и е толкова тромава, че се засича и от гражданските спътници. То торпедото все още боло без заряд, ама не се знае какво ще стане като почнат да зареждат не експериментирано бойно устройство и то разбира се в руска база. Е ако можеше да се воюва с приказки Путин да е спечелил войната. За сега -ПЛАЩА ЯКО
86
12
 
14
 
! Отговори
Юда преди 1 година
Блажени са вярващите защото тяхно е чартвото небесно. Курск2 х2. :)))
85
15
 
16
 
! Отговори
Айде преди 1 година
НАТО-вци да се потупат по-гърди и да дойдат да ги елиминират.НАТО ОСВЕН ДА РАЗПАЛВА ВОЙНАТА НИЩО ДНУГО НЕ ПРАВИ.НЕОФАШИСТКИ *** ТОВА СА НАТО НЕГОДНИЦИ ОТ КЛАСА.ПУТИН ЩЕ ВИ СКЪСА ОТ СЕ..С *** СМАЧКАНИ НЕНАВИЖДАМ ВИ ОКУПАТОРИ И ТЕРОРИСТИ!
84
8
 
13
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
РУСНАЦИ,ДОКАЖЕТЕ НА ЦЯЛ СВЯТ ВЪЗНОЖНОСТИТЕ НА ПОСЕИДОН КАТО ГО ТЕСТВАТЕ ВЪРХУ КРАВАРИТЕ.ТОГАВА ВСИЧКИ ЩЕ ВИ ПОВЯРВАТ.
83
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Нато влезе в украйна директно ще ги избомби.
82
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До мнението какво казал Хърватския президент , но той не е корумпиран може всичко да каже. Хърватия влезе в Шенген. Ние не !
81
10
 
8
 
! Отговори
БГ Гражданин преди 1 година
До АдмирацииИмаше една подводница Курск, помните ли я?
80
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е верно. Ще има един ядрен удар стратегически. Който го направи печели.
79
2
 
13
 
! Отговори
Не пишете глупости преди 1 година
До ядрени удари НЕ БИВА да се стига. Ако едните ударят, другите ще намерят начин да отвърнат на удара, това е истината. И какво? Ще се върнат в каменната ера онези, които случайно оцелеят. Едва ли има нормален човек, който да желае подобно нещо, включително и свръхбогатите, които имат не-знам-какви убежища. Що за живот ще е това, да го доизживееш в скривалище, знаейки, че земята се е превърнала в ядрена пустиня и правейки сметка дали ще стигнат и за внуците огромните ти хранителни запаси?
78
12
 
5
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
За " торпедото Посейдон" ли хахахаха. ХАХАХАХА ХАААААХАХАХАХАХАХ
77
10
 
17
 
! Отговори
Чочо преди 1 година
Нее лошо да го пробват при Ламанша
76
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ili niama izvestno na vas;)
75
2
 
7
 
! Отговори
"Посейдон" преди 1 година
не е торпедо.
74
18
 
25
 
! Отговори
ДоПсихоДесните преди 1 година
Хърватският президент Зоран Миланович заяви, че не вижда смисъл от санкции срещу Москва и че САЩ и НАТО водят марионетна война срещу Русия в Украйна. Вашингтон и НАТО влизат от война във война. И какъв трябва да бъда аз - роб на Америка?, коментира той
73
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Московците напълниха океаните с ядрено активен скрап.
72
7
 
17
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
Ястребите да му мислят кви ги вършат
71
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво значение има, кой имал най-добрите ядрени оръжия. Ако някой използва ядрено оръжие всички ще измрем. Ако ще да направят ракета, която може да обиколи планетата 50 пъти за 5 мин и да произведе 5000 трилиона мегатона експлозия файда няма! Това е най-безполезното оръжие на света. Паметник! Никой вече не мята бомби и не се плаши от ядрени ракети! ТОВА Е ИСТИНАТА!