Песков: Доставките на "Леопард 2" за Украйна не вещаят нищо добро за отношенията ни с Германия

Берлин се въздържаше досега от поемане на какъвто и да е ангажимент
Обновена: 25 яну 2023 07:12 | 25 яну 2023 07:10, Анисия Иванова
257
Песков: Доставките на "Леопард 2" за Украйна не вещаят нищо добро за отношенията ни с Германия
Снимка: БГНЕС

Доставките на танкове "Леопард 2" за Украйна ще оставят "незаличима следа" в руско-германските отношения, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Запитан как ще се променят отношенията между Русия и Германия, ако Берлин одобри доставката на танкове "Леопард" за Киев на брифинг в Москва, Песков отговори: "Подобни доставки не вещаят нищо добро за бъдещето на отношенията. Те със сигурност ще оставят незаличима следа върху бъдещето на тези отношения".

Още по темата

Той допълни, че връзките с Германия вече са "в най-ниска точка", а също така няма "диалог по същество" с други страни от ЕС и НАТО.

Берлин е подложен на натиск да достави произведените в Германия танкове "Леопард" на Украйна, но досега се е въздържаше от поемане на какъвто и да е ангажимент. Танковете "Леопард 2" са произведени в Германия, поради което прехвърлянето им на трети страни трябва да бъде одобрено от Берлин.

Запитан дали Москва се присъединява към призива на САЩ към Баку да деблокира пътя за Лачин, Песков заяви, че Русия продължава "щателната работа" с Азербайджан и Армения.

Коментирайки плановете на Естония да въведе "прилежаща зона" на разстояние повече от 40 км от териториалните си води, което може да доведе до затруднения при преминаването на руски кораби във Финския залив, Песков каза "Има международно морско право, трябва да изхождаме от него. Свободата на корабоплаването е гарантирана от този закон."

Песков заяви, че не разполага с информация за предполагаемото предложение на Украйна към Беларус за подписване на "пакт за ненападение" и поради това не може да коментира въпроса./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаше едни джевелини в началото, кво стана, привършиха ли вече?
154
11
 
12
 
! Отговори
Сталин преди 1 година
Ей, руски ***...на кой му пука какво ще каже вашата фашистка държава. Трябва да ви изтрият от лицето на Земята, ***.
153
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 177 Не ти се разбира много какво искаше да кажеш. Но се вижда, че нямаш и грам понятие от географията, която иначе коментираш. Афганистан имаше доста голяма граница със СССР.
152
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно е Съветския съюз а също и САЩ да се изтеглят от Афганистан и дори от Виетнам. Друго е ядрена сила да загуби война в съседна при това страна.
151
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Танковете леопард ще са помощи , но за да се вземе такова решение е струвало пари бе безмозъчни.
150
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българино разчупи си мисълта чети между редовете бъди по умен и прозорлив. Само в прав текст ли искаш да ти се казват нещата !
149
6
 
6
 
! Отговори
Кремълските жужаци преди 1 година
вече включиха във войната на руския позор и Иран и Северна Корея.Не е ясно защо сега се оплакват.
148
4
 
7
 
! Отговори
Милирдите преди 1 година
Които руските олигарси вложиха в лошия Запад под формата на апартаменти в скъпи градове, яхти, вили, елогове в банки се изпариха.Сега са блокирни , после отиват за възстанивяване пораженията от завоевателната война на Путин.Както изглежда олигарсите плащат също и танковете Леопард.
147
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Милиардите които американците давата на украинците суха пара работят в правилната посока и водят до бързи и единодушни решения на европейски те лидери за тях парите са най важни уккраинците да му мислят на фронта.
146
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 168 Oбаче объркаха посоката. Тръгнаха обратно на Изток.
145
10
 
5
 
! Отговори
Неутрален преди 1 година
В Мариопул рашките намериха склад с над 200 Джавелини. Интересно ще е дали ще ги пробват срещу Абрамсите и Леопардите, и какъв ще е резултатът?
144
7
 
5
 
! Отговори
До 153 преди 1 година
Да, оръжия има. Но пропускаш факта, че хора вече няма. Дори ISW с половин уста спомена, че до края на декември над 400 хиляди бандури са отишли на гости на Бандера, а ранените са поне още толкова.
143
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Германски танкове в Украйна срещу руската армия,ще доведе до руски танкове в Берлин!
142
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 166 Защо говориш такива глупости. Безброй пъти се е случвало ядрена държава да загуби регионален конфликт. Точно СССР загуби в Афганистан. После там и САЩ загуби войната. САЩ загуби и във Виетнам и т.н.
141
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки си коментира като папагал, повтарят едно и също. Хора мислете, не може ядрена Държава да загуби регионален конфликт. Накрая цяла Украйна ще гори или цял свят от ядрено оръжие. Това ли искате а...
140
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде , нападнете Германия , може да ви научат как се прави блицкриг :)
139
3
 
3
 
! Отговори
Песимист преди 1 година
Ами ти как мислиш :)))
138
7
 
13
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Зад едните стоят Щатите, Западът... , общо над 50 държави? Зад Путин и Песков стоят ...Лукашенко, Сев.Корев и Иран? Та даже и Иран се изцепиха, че Крим е украински! Та кой ще спечели ?
137
13
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Само гледайте как целия запад воюва срещу Русия и нищо не може да направи това ще остане черно петно в записките на запад че не са могли да се противопостави на Русия с целия си хагемон просто смешно ще станат за смях пред света нато и САЩ и това е факт
136
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво се сърди Песков? Откакто започна войната, русия е "дарила" (под формата на пленени машини) много повече танкове на Украйна, отколкото всяка друга страна. Ако не искат Украйна да има танкове, руснаците трябваше просто да не нападат. И Украйна нямаше да получи нито един танк, нито от тях самите, нито от Запада.