Гиркин за Пригожин: Човек с минало на престъпник и слуга

Лидерът на "Вагнер" пък го покани да се присъедини към наемниците
26 яну 2023 18:56, Нели Христова
40
Гиркин за Пригожин: Човек с минало на престъпник и слуга
Снимка: БГНЕС

В Русия се разгаря публичен конфликт между ръководителя на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин и бившия "министър на отбраната на ДНР" Игор Гиркин-Стрелков.

Гиркин-Стрелков напоследък често критикува Пригожин за големите загуби на "Вагнер" в битките за Бахмут и Соледар, както и за практиката на извънсъдебни екзекуции, която се използва от "вагнеровците". Самият Гиркин нарече Пригожин "човек с минало на престъпник и слуга" и призова да не го допускат до публичното пространство на Руската федерация.

След това Пригожин покани Гиркин-Стрелков, който вече два пъти безуспешно се опитва да се включи във войната в Украйна, да се присъедини към "Вагнер", за да покаже "как се воюва" на практика.

"Разговарях с командирите на ЧВК "Вагнер", въпреки крайно негативното отношение към Гиркин, успях да ги убедя в моето решение. Аз, като старши началник на ЧВК "Вагнер", каня г-н Гиркин на фронта, за да проверя правилността на позицията му и да използвам, както той твърди, бойния му опит. Предлагам му да дойде на територията на ЛНР, за да бъде назначен на ръководна длъжност, според компетентността му, в някое от щурмовите подразделения. Разбира се, никой няма да може да му предложи висока позиция, той трябва да покаже способностите си. Време е да преминем от думи към дела", пише Пригожин в канала си в Telegram.

В отговор Стрелков заяви, че е готов да се присъедини към редиците на ЧВК, но само ако предложението към него бъде "надлежно оформено".

"Готов съм да обмисля такова предложение, ако то е правилно формулирано и не изглежда като подигравка или специална клопка за мен. Подобни предложения, направени публично чрез Telegram, са, разбира се, глупости. Само че аз не съм и смятал да искам да се присъединя към неговия "Вагнер", но тъй като той говори за такава възможност, ще бъда готов да разгледам въпроса, ако предложението е в сериозна, а не в публицистична форма", заяви Стрелков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Холокоста: Нека сега Израел да кажат , къде има фашисти -Бандеровци , в Русия , или фъф Украйна !!!
32
7
 
9
 
! Отговори
void преди 1 година
Руските болни са безаналогови - те са най-здравите в света и умират напълно излекувани.
31
9
 
23
 
! Отговори
до 27 преди 1 година
Не хора, нацисти. Руската пасмина не може да се причислява към човешкия вид.
30
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За Бога,това какво ни интересува???
29
4
 
18
 
! Отговори
О, божке преди 1 година
Монголите се скараха кой е по-голям убиец, уважаван от племето. От Кубилай са така. Ако се съберат и пийнат, ще си спретнат един дуел и готово.
28
4
 
21
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Тия и двамата откъдето и да ги погледнеш са само и единствено УБИЙЦИ ОТ КЛАСА !!!Пфу ! Долна пасмина !!!
27
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 28. Със сигурност ще се изядат. Той Зеления вече изтрепа всички евентуални заместници.
26
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези който са получили повишение от Пригожин и са стигнали до командири и заместник командири във Вагнер със сигурност са вършели убийства за да стигнат до този пост, но запада се прави на ощипана мома,щом трябва да се очерни Президента Путин.Срам за такива медий, които ползват дезертьори за"достоверна"информация вместо собствени журналисти. Ми Ал Джазира ги слага в малкия си джоб, защото само през миналата година са загинали 22-*** техни журналисти в различни горещи точки по света.
25
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези който са получили повишение от Пригожин и са стигнали до командири и заместник командири във Вагнер със сигурност са вършели убийства за да стигнат до този пост, но запада се прави на описана мома,щом трябва да се очерни Президента Путин.Срам за такива медий, които ползват дезертьори за"достоверна"информация вместо собствени журналисти. Ми Ал Джазира ги слага в малкия си джоб, защото само през миналата година са загинали 22-*** техни журналисти в различни горещи точки по света.
24
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ти самият,какъв си бе Бако????
23
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано пce-тата да се изядат едно друго :)
22
28
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А това оръжие, което запада изпраща в Украйна да не би да ръси одеколон или френски парфюм.И с него се убиват хора независимо кой го държи в ръцете си.Та правилата са хубаво нещо, но когато важат за всички еднакво
21
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А това оръжие, което запада изпраща в Украйна да не би да ръси одеколон или френски парфюм.И с него се обиват хора независимо кой го държи в ръцете си.Та правилата са хубаво нещо, но когато важат за всички.
20
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А това оръжие, което запада изпраща в Украйна да не би да ръси одеколон или френски парфюм.И с него се обичат хора независимо кой го държи в ръцете си.Та правилата са хубаво нещо, но когато важат за всички.
19
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По голямата част на Английската Империя е завоювана от пирати набирани по същия начин.Разликата е че пиратите освен по море действат и на сушата и даже са заравя ли плячката си по необитаеми острови.Ами и френските и португалските пирати са се биели срещу английската флота и даже срещу френската.Еспоред вас пиратите какви СА били?Не са ли били и те наемници.
18
8
 
9
 
! Отговори
Деца убиват.. преди 1 година
И жени, и пенсионери, дето 1945 се сражаваха за ссср....
17
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А, и Кадиров се прави на военачалник и редовно критикува ГЩ на РА. Това е добре, предвещава гражданска война и разпад на Просията.
16
5
 
6
 
! Отговори
И Кирил преди 1 година
трябва да направи една ЧВК, като монасите от Шао Лин...
15
14
 
9
 
! Отговори
Руските хирурзи преди 1 година
са убили само 11 цивилни днес..
14
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Около Бахмут и Соледар за момента има най-много убити руски фашисти. Украинците са ужасени от бeзyмните им атаки в които буквално са ги правили на решето... Никой от Вагнер не се интересувал от прибирането на ранените.