Невзоров се съмнява, че Русия ще я има след 9 г.

По-рано той бе осъден от Русия на 9 г. затвор заради "фалшиви новини"
1 фев 2023 21:42, Йоана Цонева
107
Невзоров се съмнява, че Русия ще я има след 9 г.
Снимка: Pixabay

"Мисля, че Русия няма да я има след 9 години."  Така Александър Невзоров коментира в своя канал в "Телеграм" искането на прокуратурата да му даде 9 години затвор и задочната си осемгодишна присъда.

Припомняме, че съд в Москва задочно осъди Александър Невзоров за неговите антивоенни публикации на 8 години затвор, както и забрана да публикува в Интернет.

"Абсолютно не планирам да се връщам", отговори Невзоров на въпроса къде планира да прекара следващите 8-9 години. "Знаете, че много дейци на антифашистката съпротива на нацистка Германия не намериха сили да се върнат в Германия след войната, (защото) страната им се струваше абсолютно осквернена. И аз имам същото чувство за Русия. За мен това не е трагедия, вече пуснах корени тук (в Украйна), научих се как да живея и да печеля пари."

Невзоров, заедно със съпругата си Лидия, напусна Русия през март миналата година, а през април Министерството на правосъдието призна журналиста за чуждестранен агент. През юни украинският президент Володимир Зеленски даде на Невзоров и съпругата му украинско гражданство.

Още по темата
"Аз съм същество без националност, държава", казва Невзоров. "Имам украински паспорт и много се гордея с него. Но в Украйна все още не ме приемат за свой, ценят ме като съюзник, като приятел, като рицар, който се бие за Украйна, но не ме приемат докрай. Затова съм като "Иван, който не знае род".

От началото на войната на Русия в Украйна Невзоров има не едно или две видеа с коментари, с които в типичния си ироничен стил осъжда военната агресия и властта в Москва. Едно от най-острите му изказвания е, че след войната, независимо как ще свърши, Руската федерация ще трябва да смени името си.

Александър Невзоров е бивш телевизионен водещ на една най-високо оценените програми от края на 80-те "600 секунди", публицист и продуцент, талантлив журналист, хиполог и видео блогър. Бил е депутат от Държавната Дума. В началото на кариерата на настоящия руски президент Владимир Путин му е доверен човек, включително е спряган за медиен съветник на Кремъл от онзи период.

На 22 април руското министерство на правосъдието вписа Александър Невзоров, както и журналиста Сергей Пархоменко и бившия главен редактор на радиостанцията "Ехото на Москва" Алексей Венедиктов, в регистъра на чуждестранните медийни агенти, "иноагенти".

Невзоров е считан за един от най-влиятелните мениджъри на медии в Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
1
 
! Отговори
Homo soveticus преди 1 година
НеВрозов какво пушиш?
76
1
 
1
 
! Отговори
Дай преди 1 година
Боже
75
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Можеше да отиде в Грузия или в Казахстан или в Европа но той нарочно отива в Украйна. За него важи мисълта че можеха да избират между позора и войната. Избраха позора но ще получат и войната. Дано го изпратят на фронта немедлено.
74
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като вече имат украинско гражданство Невзоров да заминава на фронта а и жена му лидия тоже може да бъде милосърдна сестра какъв е проблема да заминават и двамата на фронта да се отблагодарят на украйна
73
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е няма да има Русия.. ще има ручка империя или СССР
72
4
 
17
 
! Отговори
Не че нещо преди 1 година
Невзоров се превежда като Невиждащ. А иначе и Наполеон Бонапарт и Адолф Хитлер даваха на Русия няколко месеца до капитулацията....
71
3
 
7
 
! Отговори
Бонго преди 1 година
На тоя, ако му прочетете биографията и ще разберете каква фурнаджийска лопата е.
70
4
 
8
 
! Отговори
Русия преди 1 година
След 9 години този Невзоров никой няма да го помни кой беше ! Ще си отиде като овца без история !
69
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а след 9 години, според тоя, какво ще има вместо Русия - това да си отговори - това са 140 млн хора, огромна територия - означава ли това, че тоя иска тая територия и тези хора, които имат съзнанието, че са народ, да ги направи хора от друга националност, към някои заграбили териториите им или всичко да бъде изпепелено от ядрени атаки ? Ами отговорът какъв ще е ? то бива глупави съждения, ама чак пък толкова !
68
8
 
13
 
! Отговори
Спас Кушлев преди 1 година
Това "същество" напълно оправдава името си!
67
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди години Невзоров бе считан за един от най-влиятелните мениджъри на медии в Русия. На медии в горбачьовска и елцинска Русия.
66
18
 
10
 
! Отговори
Помня преди 1 година
Който казва истината в Русия е вътрешен враг и шпионин от Запада. Така беше и у нас 45 години.Комунистическа мисъл.
65
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Невзоров значи без взор тоест без поглед. Най е кофти че е отишъл в украйна но не е украинец. Никой не е безродник.
64
10
 
18
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Този предател се напъва да мисли?Пфу.
63
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
цели 9 няма да искарат
62
5
 
13
 
! Отговори
Петльо преди 1 година
Йога ще излезе с прогнозата за разпада на ЕС и САЩ. Най много те са виновни за сегашното състояние на света. Санкции и заплахи.А където не се получи - бомби
61
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
оптимис 9 години я изкарат 9 месеца я не
60
15
 
7
 
! Отговори
toti преди 1 година
Време е тъпоразрядните руски ,,големи''мъже да се замислят и да спрът тая трагична фигура наречена ПУтин!!! да слага край на Руските мечтатели !!!!
59
4
 
15
 
! Отговори
До неврозов преди 1 година
Братле ,земи са гръмни...
58
2
 
9
 
! Отговори
Нагъзаров преди 1 година
Аз и моите колеги от всички Партии Ви призоваваме да гласувате за Нас, за да ни издържате! Ние сме добрички!