Русия пуска танкове-роботи в Украйна да "ловят" германските "Леопард"-и

Медведев прогнозира "съкрушително поражение" за Украйна
497
Русия пуска танкове-роботи в Украйна да "ловят" германските "Леопард"-и
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия разполага нови "танкове-роботи" в Източна Украйна в опит да противодейства на заплахата от германските танкове "Леопард 2", доставяни от Запада, информира „Дейли мейл“.

Безпилотните "роботизирани бойни системи" "Marker" са въоръжени със 7,62-милиметрови картечници и противотанкови ракети. Те могат да се използват и за пренасяне и управление на военни безпилотни апарати, твърдят създателите им.

Първите четири робота "Marker" са пристигнали в региона точно по график, заяви съюзникът на Владимир Путин Дмитрий Рогозин, бивш ръководител на Руската космическа агенция. Той показа кадри на роботите.

Все още не е ясно доколко ефективни ще бъдат те в битка и дали ще могат да действат на повече от няколко километра от контролера си.

Започваме процеса на обработка на изображения на цели, разработване на алгоритми за участие в бойни действия като част от група бойни роботи и инсталиране на мощни противотанкови оръжия, каза Рогозин, който сега оглавява група военни съветници и изследователския и технологичен център "Кралски вълци".

Той твърди, че роботите ще бъдат "ловци на „Леопард"-и - танкове германско производство, които скоро ще бъдат изпратени от съюзниците на Украйна. Великобритания също изпраща танкове „Чалънджър 2“, а САЩ – „Ейбрамс“.

Роботите се използват за охрана на космодрума "Восточний" в Далечния изток на страната и са оборудвани с атакуващи минидронове.

59-годишният Рогозин се закани да отмъсти, след като беше ранен при украински удар, докато празнуваше рождения си ден в Донецк. Бивш заместник министър-председател, той е човекът на Путин зад новата ракета "Сатан-2", известна на руснаците като "Сармат", когато е ръководил руската космическа агенция.

Отделно от това бившият руски президент Дмитрий Медведев заяви, че увеличаването на руските ракетни доставки ще доведе до "съкрушително поражение" за Украйна. Медведев, който е заместник-ръководител на руския Съвет за сигурност, е натоварен от Путин със задачата да ускори доставките на ракети и танкове за фронтовата линия. Доставките на ракети "ще се увеличат значително" през 2023 г., каза той, без да посочи доказателства. „Това ще позволи на украинските неонацисти, които бяха въоръжени от различни западни мръсници, да претърпят съкрушително поражение“, заплаши той, като повтори недоказаните пропагандни линии на Кремъл за това, че Украйна е нацистка страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


497
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
382
1
 
1
 
! Отговори
крум страшни преди 1 година
До ДО 428 ЕМО емо божие чадо отвори очички виж свето ,не отваряй розови бузета отзад....
381
1
 
1
 
! Отговори
крум страшни преди 1 година
До Анонимен ЕХ АНОНИМЧО къде ти е чадо мозъчето дето го немаш
380
1
 
1
 
! Отговори
крум страшни преди 1 година
До хайдутин КЕ ПРИХВАНЕ НА твоя женичка красна лесичка....
379
3
 
1
 
! Отговори
ZFix преди 1 година
Това вероятно са новите Москвичи на които слагат едно оръдие отгоре, един вагнеровец вътре и готово...
378
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи можело *** да нямали нищо друго ама имали най-яките хайтех оръжия?!Това ми звучи че един спринтьор го няма никакъв на дистанция от 100м ама на 102м е най-бързия в света. То бива да сте глупави ама това е доста отвъд нормалната глупост.
377
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ручките един хладилник не могат да сглобят вие ми говорите за безпилотни танкове.Всичко в Ручландия е показуха или иначе казано МЕНТЕ.Парите са откраднати а танковете са надуваеми.Ручнаците крадат повече и от Боко а като знаем Боко как шляви смятайте ония какви са.
376
7
 
16
 
! Отговори
Скъсан Влак преди 1 година
Знаете ли какъв е сигнала за "Скъсан влак" в БДЖ?Знае го и най-из.п.адналия жепеец,даже и друго нищо да не знае.Защото се помни лесно:"Късо,Дълго,Късо":)).Та тези роботи отиват натам(късо,дълго,късо).Те отиват там,където "Идет русский корабль",на х...,където вече замина "флагман Черноморского Флота-Масква"😂
375
4
 
7
 
! Отговори
баща ти преди 1 година
До Зайцев Ами за това не отиваме ,... защото Путин с наша помощ още по - лесно ще победи , а ние искаме да се разберат ,а не да се побеждават !
374
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ще се ходи на сафари, а?
373
7
 
20
 
! Отговори
ДО 428 ЕМО преди 1 година
Няма как Путин да нападне държава от НАТО ..... Един път завинаги го запомнете това. Внушенията и страховете от 1981г са за ограничени хора.
372
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще има и самоходни противотанкови мини.
371
2
 
5
 
! Отговори
Пропагандист преди 1 година
Не са споменавали, че ще "ловят леопарди". Но без това статията няма да стане.
370
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 427, САЩ не само, че са и ще бъдат хегемон, а са на светлинни години пред рашистите, които не могат да направят нищо сами, но са силни в кражбите и лъжите.
369
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
бухахахахаха (с немски акцент)
368
5
 
0
 
! Отговори
До 418 преди 1 година
Според Уики има произведени 342 бройки Уран 9.
367
2
 
11
 
! Отговори
Казват се преди 1 година
газела и ще ловят леопарди
366
14
 
24
 
! Отговори
Зайцев преди 1 година
Абе *** ,като знаете много и защитавате руснаците ,защо не отидете да се биете и да помогнете на Путин за Украйна ,а седите пред телефоните и компютрите и само цъкате и философствате .След като приключи с Украйна и нашият ред ще дойде .За това трябва да бъде спрян навреме .Който се прави на много хитър и образован ,да отива да се бие редом с руските войски о Путин .Пътя и да ви няма от свободният свят и демокрацията.Отивайте при комунизма и социализма, дрисльовци нацапани.
365
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До БГ *** "То е като Москвич да се перчи на BMW" - Викаш почти година БМВ-то не може да изпревари Москвича. Чудя се дали БМВ-то е дефектно или Москвича е много бърз. хаха Руснаците в друго може да не са кой знае колко добри, но в оръжията и особено в ракетите са първи. Знам, че за много от вас това е нещо ново, защото никога не сте се интересували от темата, но това си е лично ваш проблем. Светът се променя. САЩ отдавна не са хегемон, но "бавните" докато зацепите ще минат още няколко годинки.
364
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ха ха "Като им хакнем софтуерчетата ще завият и тръгнат в обратна посока да си стрелят на воля" - Ти голям хакер се изкара. Как ми е IP-то или това превишава компетентностите ти? хахаха
363
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ай сифон - Никой не ти пречи да отидеш на фронта и сам да тестваш дали руските роботи са фалшива новина или реалност. Даже и някой лев ще изкараш. Ако нямаш такива намерения, тогава сам не вярваш на написаното от теб. Пртесняваш се от армия москвичи ли? Що така? Бързо към Украйна.