Сергей Лавров обвини САЩ за взрива на "Северен поток"

Причината била, че Русия сътрудничела прекалено добре с Германия
12 фев 2023 18:27, Нели Христова
143
Сергей Лавров обвини САЩ за взрива на "Северен поток"
Снимка: БГНЕС

Американски служители по същество признават в изявленията си, че експлозиите на "Северен поток" са тяхна работа и дори говорят за това с удоволствие. Това каза руският външен министър Сергей Лавров в интервю за информационно-образователния урок "Разговор за важното", посветен на тема "Русия и светът".

"Всъщност американски служители признават, че експлозиите, които се случиха в "Северен поток 1" и "Северен поток 2", са тяхна работа. Сега те дори говорят за това с удоволствие", каза Лавров в интервю, публикувано в неделя на уебсайта на руското министерството на външни работи.

Според Лавров САЩ са решили, че през последните 20-30 години Русия е сътрудничила "твърде добре" с Германия. "Или по-скоро тя (Германия) си сътрудничи твърде добре с нас (Русия). Появи се мощен съюз, основан на нашите енергийни ресурси и немски технологии. Той започна да заплашва монополната позиция на много американски корпорации. Следователно беше необходимо някак си да го унищожи, и то в буквалния смисъл“, каза ръководителят на руското МВнР. "Тук има момент, свързан с факта, че приятелството между страните, националното помирение между тях, както се случи между руснаци и германци, се превърна в "кост в гърлото" за онези, които не искат някъде на тази планета да се появи някой, който ще се състезава с главния хегемон, за какъвто САЩ се обявиха“, добави Лавров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
9
 
! Отговори
Надежда преди 1 година
Тези гадове се завират навсякъде, до кога света ще ги търпи. И признават открито.
120
3
 
14
 
! Отговори
Волхов преди 1 година
Да,Русия е страшно търпелива държава.Това е факт.Но вярно е и това което казва за нея Ото фон Бисмарк:,,Русия бавно впряга,бързо бяга".Така че...ще намери начин да даде всекиму това,което си е ,,заработил".
119
3
 
15
 
! Отговори
БПФ преди 1 година
Казал е очевидното за всички. Цял свят го знае. Въпросът е: докога светът ще търпи американските терористи?
118
22
 
5
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Лавров, "да би мирно седяло, не би чудо видяло!" Това казва мъдрият български народ! И ЗА ПУТИНОФИЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ - ВОЙНАТА МОЖЕ МНОГО БЪРЗО ДА ПРИКЛЮЧИ КАТО МОСКОВЦИТЕ СЕ ПРИБЕРАТ В КЪЩИ, А НЕ КАКТО КАЗВАТЕ ВИЕ-УКРАИНЦИТЕ ДА СЕ ПРЕДАДАТ! Въпрос пак към путинофилите - По вашата логика СССР трябваше да се предаде на нацистка Германия, а не да се съпротивлява докато победи! Жалки предатели сте вие и срам за България!
117
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Таксиметровите шофьори в бг също мислят така. Казват също, че HAARP на САЩ е причина за земетресението. Аз им вярвам и им се доверявам.
116
8
 
21
 
! Отговори
ПАК ДОБРЕ! преди 1 година
Пак добре че руснаците не са агресивни като краварите! Иначе да е почнала третата световната анти-терористина операция!
115
15
 
6
 
! Отговори
Хой преди 1 година
Хайде от възраждане,защо слагате само минуси,коментирайте,защитите конската глава.
114
3
 
4
 
! Отговори
Марин преди 1 година
Време ти е да отиваш при бай Ставри взимай си сапуна
113
28
 
14
 
! Отговори
Патетично преди 1 година
Престъпникът се прави на обвинител !
112
24
 
10
 
! Отговори
УСАняк преди 1 година
И да са го взривили хамериканците, много хубаво нещо са направили. Дори Стрина Меркелица подпръцкнува, пиейки червено швабско вино.
111
19
 
2
 
! Отговори
447 преди 1 година
Всичката газ на планетата ще свърши до 20-30 години. Същото се отнася до нефта, урана и въглищата. Тогава незнам какво ще прави човечеството.
110
17
 
2
 
! Отговори
MIKE преди 1 година
Нека да си припомним, че в следствие на мирният договор м/у Германия и Русия започва Втората световна. Същият този договор, благодарение на който Хитлер превзема Европа необезпокояван от никого и чак след това обръща очи към Русия. Навярно Американците просто се презастраховат от повторение на същия сценарий.
109
6
 
12
 
! Отговори
до факта преди 1 година
и как обединява америка като продава 4 пъти по скъп газ на европа ли? и коя част от Азия е на нейна страна?
108
4
 
2
 
! Отговори
е преди 1 година
интересно е че няма официална версия кой е, и кой е.
107
19
 
6
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Защото аз съм 1000 процента убеден че ако Украйна беше в НАТО война нямаше да има ...путин дори нямаше и да си помисли подобно нещо...но за съжаление както казах Украйна е извън съюза .и никой не може да им помогне пряко нито с войска нито с по сериозни оръжия..помагат им колкото да не е без нищо..а и самият Зеленски имаше много други хитри ходове с които можеше да си подготви държавата за война,преди да се стигне до нея,но явно и на него акъла му е колкото на Путин...действаха преди да мислят!
106
21
 
13
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Знам че на русофилите не им изнася моя коментар,.но е неоспорим факт че Америка обедини и себе си и Европа и голяма част от Азия..и създаде един здрав икономически и военен съюз...и аз също смятам че всяка политика трябва да се бори за обединение със съседите си,и не само..за добруване,за помощ един на друг..така всяка държава ще знае че не е сама...че при проблем ще има подкрепата на други..както е в момента.Да на Украйна се помага,но с оръж с огранчени възможности,защото не е в НАТО.!
105
13
 
12
 
! Отговори
Факт преди 1 година
И това че Америка се обединява съвсем не значи че Европа пропада напротив,Европа също дръпна сериозно напред,защото дефакто Америка обедини Европа,обедини и почти всички некомунистически държави в Азия..япония,южна Корея,индия,и много други там..и все държави с многобройно население.само с Китай все още за сега не намират общ език,въпреки че икономически са много свързани,така че Америка обедини една голяма част от света. А Русия -Путин раздели дори и своя си народ ,политиката му беше мн грешнА.
104
13
 
10
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Само да отбележа че това че твърдя че сащ е най силната държава в света и то с много години пред всички останали,незнам дали е добре или зле, просто политиката на сащ явно е много хитра тя обединяваше,Русия можеше да прави същото да се обединява със силни държави от Европа и от Азия с които да може да се противопостави на Сащ,вместо това тяхната политика е да мачка и разделя дори собствения си народ,сега когато вече е притисната от всякъде,се усети че политиката им е била грешна,но вече е късно.
103
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин разчита на Вагнеровци и Кадировците в Русия.
102
9
 
12
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Америка е най великата страна на света,така е било така и ще бъде..за добро или зло..и когато сащ забележи че някъде нещо почва да се разраства тя го премахва още в зародиш..тя сама по себе си е най голямата световна сила това е излишно да го коментираме дори..русия в сравнение с Сащ е една малка държавица...а сега когато сащ.се обедини и с други силни икономически и военни държави..тя буквално вече е .тотален хегемон,който е с НАТО ще върви напред който е против ще страда.!