Сергей Лавров обвини САЩ за взрива на "Северен поток"

Причината била, че Русия сътрудничела прекалено добре с Германия
12 фев 2023 18:27, Нели Христова
143
Сергей Лавров обвини САЩ за взрива на "Северен поток"
Снимка: БГНЕС

Американски служители по същество признават в изявленията си, че експлозиите на "Северен поток" са тяхна работа и дори говорят за това с удоволствие. Това каза руският външен министър Сергей Лавров в интервю за информационно-образователния урок "Разговор за важното", посветен на тема "Русия и светът".

"Всъщност американски служители признават, че експлозиите, които се случиха в "Северен поток 1" и "Северен поток 2", са тяхна работа. Сега те дори говорят за това с удоволствие", каза Лавров в интервю, публикувано в неделя на уебсайта на руското министерството на външни работи.

Според Лавров САЩ са решили, че през последните 20-30 години Русия е сътрудничила "твърде добре" с Германия. "Или по-скоро тя (Германия) си сътрудничи твърде добре с нас (Русия). Появи се мощен съюз, основан на нашите енергийни ресурси и немски технологии. Той започна да заплашва монополната позиция на много американски корпорации. Следователно беше необходимо някак си да го унищожи, и то в буквалния смисъл“, каза ръководителят на руското МВнР. "Тук има момент, свързан с факта, че приятелството между страните, националното помирение между тях, както се случи между руснаци и германци, се превърна в "кост в гърлото" за онези, които не искат някъде на тази планета да се появи някой, който ще се състезава с главния хегемон, за какъвто САЩ се обявиха“, добави Лавров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато Америка се обединява, Европа пропада защитавайки интересите им. Украинците се оказаха продажни руснаци. Не победят ли в Украйна, Русия ще се разпадне като османската империя навремето.
100
6
 
14
 
! Отговори
До 107 преди 1 година
Да свирил си с цигулката и с гъдулката на дядо ти на овцете на село и сега като си видял малко град и 100 лв на цяло и си мислиш че много знаеш само да ти кажа че редовно ходя до австрия и германия и като влезе в техните градове и видя работеща та им индустрия всичко ми напомня за бай тошовото време и тишината и спокойствието включително
99
13
 
11
 
! Отговори
Луд с лопата преди 1 година
Вероятно и образованието ви е толкова ,колкото носталгията за отминалите хубави времена когато сте били млади.И аз като бях млад се чувствах по добре ,свирих на цигулка и гъдулка покрай огъня вечерта ,печейки картофи в жарта.Но много други неща не са ви ясни и ограниченията които сте имали.Да имахме пари не бяхме гладни но нямаше нищо друго .Живеехме 20 години назад от запада.За това ще ви кажа само пътя чантата и за хляб.
98
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
???
97
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И най-накрая Русия ще си пробва ядрените оръжия срещу Америка. Какво ли ще остане от човечеството.повече руснаци или повече американци.
96
4
 
9
 
! Отговори
Байдън Джо байдън преди 1 година
Краварите са много смели като един дребосък от моя клас навремето ходи дърви се на по-големите след това бяга другите да се оправят така и краварите затова направиха НАТО защото въобще не ги е страх като са сами а най ги е страх от чичо Ким Чен защото оня като откачи ни един кравар няма да остане
95
1
 
10
 
! Отговори
Ся фащ преди 1 година
Да дойдат да ми плащат сметките!
94
5
 
25
 
! Отговори
До 100 преди 1 година
Ти не си луд лопата ти си *** с лопата не знам кога при бай тошо българия фалирала три пъти но знам колко неща изнасяхме тогава и знам че всичко в магазините беше истинско и знам че ходихме по 15 дни на море и по още толкова на планина и знам че здравеопазването беше безплатно и знам че за учениците всичко беше безплатно и знам че бабите и дядовците по селата не трепереха дали нощеска ще ги оберат и знам че не си заключвахме в външните врати но ти май не си бил роден още
93
4
 
28
 
! Отговори
Има една песен преди 1 година
На тодор колев фалшив герой само си пуснете телевизора и ще видите на повечето програми американски филми като от местопрестъплението ,военни престъпления, 911, пожарникарите от чикаго, американска нинджа, рамбо, железният човек, изкуфелият президент ,корейшо, морейшо и т. н. И когато разберете колко милиарда на година дава американското правителство за производство на такива боломачи за да ги изкара герой ще разберете за какво става въпрос.
92
26
 
5
 
! Отговори
Луд с лопата преди 1 година
Докато има глупави хора ,няма да се оправим.Русия и бай Тошо навремето три пъти фалираха България ,но има тъпоглавци които продължават да казват ,брой бай Тошо беше най добре.Ако не беше демокрацията щяхте да гледате видео през крив макарон.Нищо нямаше да имате и всяка събота щяхте да работите в името на партията .*** такива.Нищо не знаете ,но лаете.
91
3
 
18
 
! Отговори
Явно преди 1 година
Вече е време да полетят цирконите и индианците и бизоните да се върнат на цялата си територия
90
1
 
4
 
! Отговори
Б.Делчева преди 1 година
Кофти ми е без газ.Тъжно е.
89
3
 
22
 
! Отговори
Да преди 1 година
Краварите са сбиршнина от престъпници заграбили преди 200 години чужда територия абсолютни *** и терористи алчни за пари като почнеш от били хлапето, джордж вашингтон ,линкълн, бъгс бъни, спайдърмен и така нататък
88
4
 
23
 
! Отговори
Годподин преди 1 година
Лавров на целия свят е ясно, че взривяването на Северен поток 1 и 2 е поръчка на САЩ. Дали те са го извършили или техния слугинаж е без значение. В случая САЩ просто си преследват икономическите интереси. В това няма нищо лошо. Лошото е начина по който го правят. Войната в Украйна също е подпалена от САЩ заради икономическите им интереси към вашите природни ресурси които те искат да придобият безплатно, както го правят навсякъде по света. Това ваше изказване не ни казва нищо ново.
87
24
 
4
 
! Отговори
Иди.. преди 1 година
Гузен негоден.....ФСБ думна тръбите че се очертаваха сериозни арбитражи за спиране на газа...и това обаче няма да помогне на блатните.
86
3
 
28
 
! Отговори
До 88 преди 1 година
Краварите като са такава сила що не нападнат русия а се крият зад укрите щото са смелчаци като тебе дри шльо
85
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Световните еврей започнаха да пипат много безогледно и брутално. Затова ще ядат миризливия, както нееднократно досега. Жалко за обикновените еврей, дето не са световни.
84
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Краварите са мръсни ***,но скоро резултата ще е 1:1.
83
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
вставай страна огромная..
82
3
 
20
 
! Отговори
А газа преди 1 година
пада ли, пада! От Март, още надолу!