Посолството на САЩ в Москва призова американците да напуснат Русия

Апелът е това да стане незабавно поради риск от задържане
13 фев 2023 09:08, Елка Василева
216
Посолството на САЩ в Москва призова американците да напуснат Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Посолството на САЩ в Русия призова американците незабавно да напуснат страната, предадоха Ройтерс и ТАСС.

На сайта на дипломатическото представителство е публикувано предупреждение гражданите на САЩ да се въздържат от пътуване в Русия заради „непредсказуемите последици“ от конфликта в Украйна, а живеещите в страната или пътуващи из Руската федерация американски граждани трябва незабавно да си заминат заради „риск от задържане“, пише още в предупреждението.

Още по темата
Посолството отбелязва, че руската страна може „да откаже на граждани на САЩ признаване на двойно гражданство, да ги лиши от достъп до консулска помощ, да ги мобилизира, да им попречи да напуснат страната и/или да ги призове за военна служба“.

САЩ многократно предупреждаваха своите граждани да напуснат Русия. За последен път предупреждение беше издадено през септември, след като президентът на Русия Владимир Путин нареди частична мобилизация.

Руските сили за сигурност арестуват граждани на САЩ по фалшиви обвинения, взимат на прицел американски граждани в Русия, задържат ги и упражняват тормоз над тях, лишават ги от право на справедливо и прозрачно третиране и ги осъждат на процеси при закрити врата или без представяне на достоверни доказателства, посочва посолството на САЩ в Москва.

Изтъква се още, че руските власти произволно налагат местни закони срещу американски граждани, които се занимават с религиозна дейност.

През януари руската Федерална служба за сигурност обяви, че е образувано наказателно дело срещу гражданин на САЩ по подозрения в шпионаж, припомня Ройтерс.
(БТА, Петя Гергова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
режимът в кремъл пада и всеки се спасява
38
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако краварите изгонят руснаците ще трябва да разчитат основно на високият интелектуален капацитет на хората от джунглите
37
6
 
8
 
! Отговори
Ванга преди 1 година
Момче с име на руска монета ще се прекръсти на турска пара
36
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе къде е Бялата Златка?Да не се е дематериализирала?
35
7
 
6
 
! Отговори
Винету преди 1 година
.... по-добре да не се връщат в резервата
34
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки един *** на Сорос, ще си плати дълговете рано и ли късно. Кармата се пише.. ако не сега в следващия живот. Помнете !!! Квото направиш в тоя живот направиш така ще те помнят. В следващия ще теглиш
33
24
 
21
 
! Отговори
Алън Дълас преди 1 година
Палачинката ще се обръща, след като ще бъдат смачкани УркоФашисти, запада ще стане "Приятел", лицемерния Запад бил и ще остане Предател.
32
21
 
19
 
! Отговори
Мечока Иван преди 1 година
До троловете на С о р о с . Много поЗДРАВИ на Вас и родата ви.
31
19
 
19
 
! Отговори
Ентелигенцията преди 1 година
ПомиааАри много сте силни сега като блокираха всичката руска информация, си фантазирате всякакви лиготии. Смешно е, че се Плюете бе, без да знаете нищо
30
15
 
9
 
! Отговори
asd преди 1 година
Те руснаците напускат който може. То не е нужно да се призовава...
29
10
 
7
 
! Отговори
до 31 преди 1 година
Аз също бягам обратно ама към Руися тука ,ляба ми е 1лев и Ицата 53 копейки. Ако са руски пари 53 стотинки ако бг 1,20 ама тва за 10 Ица.. не като у Бг-то за 7 лв 10 Ица.
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нештасници и Cмъpт ли цензуритате!
27
17
 
12
 
! Отговори
Сто преди 1 година
Време е САЩ да изгони над 5млн руснаци да се връщат в россиа
26
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това предупреждение така или иначе е формално. Едва ли има американци на руска територия, които пребивават там. Сигурно има някаква бройка, но те са или в някаква връзка с организираната престъпност (с руско потекло) или руски емигранти, граждани на САЩ, които са там по необходимост - смърт на роднина или подобно.
25
17
 
26
 
! Отговори
ФАЩ вън от Европа преди 1 година
Нахакайте им го на краваритеее !!! Вън на тая напаст от ЕВРОПА.
24
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро Русия ке се разпадне на три Българии Дунавска България Велика България Волжка България.
23
14
 
11
 
! Отговори
Баба Радка преди 1 година
Троловете но С О Р О С яко поставят отрицателно мнение. Да ми папкате .....
22
17
 
14
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Че то има ли американски граждани в рашистан, сещам се за един Сноудън който беше емигрирал в рассия, но и той май не се задържа там...сещам се и за Стиван Сегал, който получи руско гражданство за да укрива данъците си, както и за Жерар Депардио / въпреки че той не е американец/, но и двамата не пребивават там...навремето западните дипломати които трябваше да поддържат мисии в расия, се оплакваха че страдат от депресия и диария, те и нашенските русофили обичат Мадър си раша само от разстояние...
21
19
 
20
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Интересно защо американците са в Русия а не в Украйна? Нали Зелински е пекан, готин с хубава и силна държава. Що не ходят при Зелински в Украйна ами стоят в Русия?
20
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мобилизират ли американец, ще се окаже около 1000 пъти по-смел от бедните плебеи от селата с терлици и лачени обувки и най-много да изпозастреля наред командирите си. Не са глупави руските топ командири- мобилизират страхливци по-ниски от тревата (като 80% от населението у нас, например и 95% от това в Русия). Ама да мобилизираш американец- стой, та гледай сеир за руския голтак командир.