БЧК раздава храни и хигиенни продукти на 618 хил. уязвими граждани

Това ще стане в 308 временни пункта в цялата страна
11 юни 2024 08:37, Елка Василева
4
БЧК раздава храни и хигиенни продукти на 618 хил. уязвими граждани
Снимка: архив, БГНЕС

Българският Червен кръст (БЧК) започва раздаването на храни и хигиенни продукти, които ще достигнат до над 618 хил. уязвими български граждани, съобщиха от пресцентъра на организацията.

Предоставянето на помощта е в изпълнение на операция „Подкрепа“ по Програма „Храни и основно материално подпомагане“ на Агенцията за социално подпомагане (АСП), съфинансирана от Европейския социален фонд плюс.

Пакетите съдържат два вида месни консерви - говеждо месо и говежди кюфтета и девет вида хигиенни продукти: тоалетен сапун, шампоан, паста за зъби, четка за зъби, тоалетна хартия, перилен препарат, препарат за под, препарат за съдове и за момичетата на възраст от 15 до 29 години е предвидено предоставянето на дамски превръзки. Продуктите са закупени от АСП.

Едночленните и двучленните семейства ще получат по един артикул от посочените продукти, а тричленните и по-големите семейства – по три артикула.

Раздаването ще се извършва от служители и доброволци на БЧК в 308 временни пункта в цялата страна и ще продължи от днес до 31 юли. Всеки правоимащ гражданин ще получава полагащите му се продукти срещу документ за самоличност и подпис.

Списъците с подлежащите на подпомагане лица се изготвят и предоставят на БЧК от АСП, която е Управляващ орган на Програмата за храни и основно материално подпомагане – операция „Подкрепа“.

В периода 3 април - 7 юни БЧК раздаде над 5000 тона храни на над 618 000 уязвими български граждани. Хранителните пакети съдържаха 15 вида продукти като олио, ориз, брашно, захар, леща, спагети, лютеница, конфитюр и други.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от Видео прогноза
Слънчево и горещо ще е днес, с температури до 39°
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
А защо са уязвими 618 000 туй е цяла армия :)))
2
0
 
7
 
! Отговори
Събираха пари преди 3 дни
За БЧК уж да помагат на някакви хора и шефа на БЧК си купи чисто ново БМВ и да го ду х ат бедните!Помниме!!!!
1
1
 
9
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 3 дни
Продължавате да заблуждавате , лъжете и мамите българите от български произход , които сме най-бедните , най-честните и реално нуждаещи се от такива помощи. За такива като вас е нужен изолатор и никакви комуникации с реално мислещите от вида на Хомо сапиенс .