Британското МО: Русия е изпратила 97% от армията си в Украйна

"Войската е крайно изтощена, и вероятно бойната ѝ ефективност е намалена с 40%"
15 фев 2023 15:00, Йоана Цонева
266
Британското МО: Русия е изпратила 97% от армията си в Украйна
Снимка: БГНЕС

Великобритания изчислява, че 97% от въоръжените сили на Русия в момента са в Украйна. Това заяви британският министър на отбраната Бен Уолъс пред Радио "Би Би Си".

По негови думи усилията на Москва да постигне напредък "имат огромна цена" и нейният успех се измерва в "метри, а не в километри".

Той добави, че Западът укрепва собствената си сигурност, като помага на Украйна да победи Русия във войната.

Още по темата
"Ако 97% от руската армия сега е ангажирана в Украйна, вече крайно изтощена, и вероятно бойната ѝ ефективност е намалена с 40%, а почти 2/3 от танковете ѝ са унищожени или повредени, това има пряко въздействие върху сигурността на Европа", заяви Уолъс.

"Мисля, че Русия се опитва да напредне по някакъв човешки начин, нивата на изтощение са почти като през Първата световна война, а успехът се равнява по-скоро на метри, отколкото на километри", отбеляза той.

Уолъс допълни, че "най-голямата въпросителна е какво се случва, когато руските лидери са или откъснати от реалността, или не зачитат човешкия живот на самите руснаци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
7
 
3
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Веселинъ 7112136860 - "Естествено"! Всеки "заплашва" Русия! Например мръZните молдовци са вече готови с план как да вземат анаLна проба на Великия Фюрер Путин! "Заплашват" го! Самата Вселена "заплашва" Русия! А те, руснаците са "мили" и "кротки" и на мравката път сторват. Обаче, лошия и зъл Свят! Това лиZачите на руски гАзове сте абсолютни иMбецили! В разговорния език - ГьонсYрати!
142
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така написана и публикуване на тази статия си е жива гавра с британското МО. Само идиотможе да напише че с останалите 3% от армията Русия ще оварди северната, източната и южната руска граници. И защо до сега джапите не си завзеха Курилите, китайците Сибир и Финладия земите до Кавкас
141
1
 
14
 
! Отговори
ха-ха-хи... преди 1 година
Британското МО: Слаб - 2 по аритметика!!!Ще ви върнем в 1-ви клас!
140
12
 
2
 
! Отговори
Виц преди 1 година
Руската армия е втората най-силна в... Украйна
139
3
 
10
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 година
Английското разузнаване вече ми звучи като английските учени.Пълна пародия са ,как-то винаги лъжат мажат.
138
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Русия е изпратила 97% от армията си в Украйна" .................................................... Трябва да си с абсолютно полиран мозък, за да повЕрваш на наглобитиша.
137
3
 
12
 
! Отговори
Бай Чеп преди 1 година
Според Уикипедия: "Руските въоръжени сили имат обща численост 1 130 000 души, на пето място в света". Значи в Украйна сега воюват 1261000 руски военнослужещи. Е някой тук с тези 97% направо "изби рибата". Дали е от Британското МО или от Днес.бг?
136
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Показателно за глуповатостта на твърденията в статията е, че нашенските евроатлантици не се втурват да се възторгват от данните на британското МО. Даже те осъзнават колко нелепо звучат.
135
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 145 ми то и 20% от територията ти няма да се върнат с коментари или като се скриеш в градовете и се надяваш на противника да му свършат снарядите.
134
1
 
11
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Поредна евтина пропаганда.Руската армия не може да изпрати 97 процента от актива си в Украина,защото Русия е заплашвана от разни точки. Британски патологии !
133
3
 
10
 
! Отговори
тц тц тц преди 1 година
Тя Русия фалира около 10 пъти за една година, пак за толкова умиргаха 5-6 двойника на Путин. А сега изгуби и цялата си армия в Украйна, според британското МО. Много е страшно, когато подобни неща се чуват от хора на високи постове на запад, това означава, че ни ръководят тотални ***. Които не могат да кажат нищо смислено, но акълът не им стига и да замълчат даже.
132
4
 
16
 
! Отговори
Полковник преди 1 година
Естествено че пропагандата ще се усилва.Украйна губи войната,а тези леопарди,сърни и други са само за повдигане на духа на населението.До такава степен търпят загуби укрите че се налага да ловят хора по улиците за да ги пращат на фронта да попълват загубите.Руската офанзива ще започне в момент когато укрите са напълно изтощени.Същата картинка както стана с Германия през ВСВ.
131
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 142 Не ти е вярна информацията.3 танка и 5 БМП-тс не са една трета от техниката и тая бригада е нещо като частна армия на един много висш генерал и не е под прякото командване на руската армия.Тоя генерал има достатъчно власт да използва ресурси които са му необходими да запълни загубите на техника.А от няколко дни Угледар е подложен на жесток артилерийски обстрел.Така,че не бързай с изводите и изказванията.
130
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пропагандата на МИ 6 минава всички граници. С цел да метнат васалите, че действат за някаква тяхна мнима сигурност. Истината е много различна. Това там няма и 25 процента от армията на Русия. А дочувам, че и Беларус е на бойна нога да се включи, ако стане необходимо.
129
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То като нямаш нищо почваш да твъдиш за другите неща,които ти изнасят,така се опитваш да прикриеш собствените си недостатъци, и насочваш вниманието в посока,която е удобна за теб.
128
11
 
3
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 1 година
Стана ясен плана на руското командване. Ще се опитат да вземат в клещи украинските части в Донбас с едновременен удар от Юг в посока Угледар и Север от Белгородска област в посока Купянск и движение надолу по поречието на р. Оскил. Общо взето това им беше плана и миналата година. Засега ситуация в Угледар е плачевна за руснаците, нищо чудно да се стигне до разформироване на 155 Бригада на Морската пехота от Владивосток. За последната седмица загубиха една трета от техниката доста Груз-200.
127
2
 
12
 
! Отговори
Боби преди 1 година
Какво става когато политиците започват да вярват във собствената си пропаганда: Министъра на отбраната на МикроБритания: 97% от армията на РФ е затънала в Ъкрайна... Министъра на отбраната на Ъкрайна: 95% от руските войски в Ъкрайна са унищожени или тотално разгромени и попилени. ЛЕЛЕ СЕРИЗНО ЛИ БРЕ. Тогава цели 3% от Армията на РФ и то всичките срочници на по 18 години ви бият, трепят, мачкат, удрят като маче у дирек... АМАН ОТ ХОРА КОИТО СА ЗАГУБИЛИ ВРЪЗКА С РЕАЛНОСТТА.
126
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 127 Ми ти кажи за украинците що те не съобщават.Що пък един път първо не погледнахте себе си,а все в Русия гледате.Путин бил болен от рак,Русия щяла да фалира и други глупости.Може би защото нямате нищо и зависите от другите.
125
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да разбираме, че според британското разузнаване към момента в Украйна са навлезли около 1 300 000 руски войници, а загубите на Русия са около 524 000 войници. Но такива цифри не се споменават от никое разузнаване, включително и от британското. Може би им се иска на Бондовците, но реалностите са малко по-други. И не руското, а западните ръководства трябва да установят връзка с тези реалности. Русия просто демилитаризира Украйна и НАТО с минимални усилия:)
124
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такава глупост се написали, че няма на къде...просто тези цифри са смехотворни и е крайно време да вземете някой редактор който е наясно с вонните въпроси за да не се излагате.