От началото на войната Москва е дала между 40 и 60 000 жертви

Артилерията е причинила по-голямата част от загубите на Русия
17 фев 2023 12:51, Йоана Цонева
316
От началото на войната Москва е дала между 40 и 60 000 жертви
Снимка: БГНЕС

Силите на руското министерство на отбраната и частните военни изпълнители (PMC) вероятно са отчели 175-200 000 пострадали от началото на нахлуването в Украйна. Това вероятно включва приблизително 40-60 000 убити.

Това съобщи британското разузнаване в ежедневната си сводка за войната в Украйна.

Процентът на руските жертви се е увеличил значително от септември 2022 г., когато беше обявена частична мобилизация.

Още по темата
Според съвременните стандарти тези цифри представляват високо съотношение на убития персонал спрямо ранения. Това почти сигурно се дължи на изключително елементарното медицинско осигуряване в голяма част от силите.

Артилерията е причинила по-голямата част от загубите на Русия.

Силите на ЧВК "Вагнер" разчитат на голям брой затворници-новобранци. Около 50% от тях за загинали във военната кампания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


316
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
0
 
0
 
! Отговори
Руснак преди 1 година
Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха....нали пияниците от мрачният и мъглив остров и краварите тръбяха че Русия дава по 2000жертви на ден и общо са над 200 000 .сега свалиха цифрата на по-малко от една трета,значи на руснаците от ДОНБАС и ЛУГАНСК и Чвк Вагнер са не повече от 10 000!!!
266
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам дали си направихте труда да разгледате снимката какъв хубав млад човек почти момче със светли очи , моля веднага да спрете войната !
265
2
 
5
 
! Отговори
v преди 1 година
алоууу днес кога ще видим статия за запаления влак с химикали в сащ, бедствието там е по голямо от земетресенията в турция а вие един ред не сте написали...или господарите не дават да пишете за това, ясно какви журналисти сте и колко са ви достоверни статийте
264
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това с падналите от прозорци ли е или без тях?
263
3
 
6
 
! Отговори
Слава Кокаина преди 1 година
Украйна 0 жертви....
262
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пералните свършиха и рушагите се демотивираха!
261
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жертвите са само затворници, сър!
260
4
 
7
 
! Отговори
Наско ментата преди 1 година
Британците вместо да увеличават своята армия ,броят руската , типично лицемерие,те освен да а броят участниците в прайдовете си друго нищо не могат да направят
259
5
 
8
 
! Отговори
Христо преди 1 година
Еусия напредва по целия фронт ,а днес бг цитира британци....хранилката е здрава мисля..
258
1
 
4
 
! Отговори
Висш Математик преди 1 година
До МатематикПреполовил ти се е мозъка, ***!
257
8
 
5
 
! Отговори
Математик преди 1 година
Вместо да се пънат британците, които нямат как да броят руските жертви, по-лесно им е да разберат колко са наистина украинските жертви и да раздеделят на 10. А ако сравнят и броя на населинието на Украйна, което се преполови - с населението на Русия, използвайки текущата тенденция, с прости аритметични сметки могат приблизително да определят и деня на "победата" на последния украинец. Коефициента "привършване на натовски оръжия" също трябва да се прибави за по-добра акуратност.
256
3
 
3
 
! Отговори
Спрях до тук! преди 1 година
"Това съобщи британското разузнаване в ежедневната си сводка". Преди четох сводките им за това че през Март, Април, Май....Русия е свършила ракети и снаряди и потривах доволно ръце.... ама ми дойде много..... и се отказах вече.
255
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
много ми е квф да гледам как се разпада къщичката от карти на окраинските симпове.. същите сте като ковидидддиотите! Кълвете първосигнално на голи куки и като се спука нератива и "ама не, не може да не е вярно"... а сега се замислете (знам, че е трудно, но опитайте) за какво още ви лъжат еленски и кукловодите му.
254
2
 
7
 
! Отговори
wseki преди 1 година
До Анонименбританците нямат пратени военни там. Има малко наемници, които са пушечно месо и не стават за източници на информация. А Зеленски просто лее неверни неща пред своите куратори за да измолва оръжия и пари. Единични сведения от войници и подслушващи персонажи не могат да дадат картинка за събитията. Официалните източници от Кремъл уж са най-правдиви, но и на тях не бива да се предоверяваме. А западните медии просто заливат интернет с лъжи.
253
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак пропаганда... Русия заедно с ДНР, ДНР и Вагнер досега са дали около 30-40 хиляди жертви... Колкото от земетресението в Турция , но не за една нощ а в рамките на 1 година
252
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До wseki "Британското разузнаване няма ни най-малка представа какво се случва на фронта." ------- тоест ти твърдиш, че еленски и ко не се отчитат на спонсорите??? Хахахахахаха... блажени са верующите! Едно на ръка, че цифрите, които еленски съобщва на света и тези, които са за "вътрешна употреба" са доста различни, второ, че британците имат предостатъчно военни на терен, които да им снасят реалната информация! Препоръвам ти да гледаш и интервюто в ютюб с австралийския наемник.. доста е интересно
251
3
 
9
 
! Отговори
истина преди 1 година
Защо не кажете колко са Украинските жертви.
250
3
 
3
 
! Отговори
wseki преди 1 година
Британското разузнаване няма ни най-малка представа какво се случва на фронта. Откъм украйна се вижда само дим и се чуват само експлозии. Откъм руската страна никой няма да ги пусне да минат. Такова "разузнаване" съобщава желанията си, представяйки ги за сведения. Обаче това са само пропагандни измислици. Не бих се учудил, ако този фейк е произведен в днес-бг.
249
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А колко е дал Санкт Петербург?
248
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
майни другото, ама и някой убити от укрите генерали са се върнали на служба и са ги повишили