От началото на войната Москва е дала между 40 и 60 000 жертви

Артилерията е причинила по-голямата част от загубите на Русия
17 фев 2023 12:51, Йоана Цонева
316
От началото на войната Москва е дала между 40 и 60 000 жертви
Снимка: БГНЕС

Силите на руското министерство на отбраната и частните военни изпълнители (PMC) вероятно са отчели 175-200 000 пострадали от началото на нахлуването в Украйна. Това вероятно включва приблизително 40-60 000 убити.

Това съобщи британското разузнаване в ежедневната си сводка за войната в Украйна.

Процентът на руските жертви се е увеличил значително от септември 2022 г., когато беше обявена частична мобилизация.

Още по темата
Според съвременните стандарти тези цифри представляват високо съотношение на убития персонал спрямо ранения. Това почти сигурно се дължи на изключително елементарното медицинско осигуряване в голяма част от силите.

Артилерията е причинила по-голямата част от загубите на Русия.

Силите на ЧВК "Вагнер" разчитат на голям брой затворници-новобранци. Около 50% от тях за загинали във военната кампания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


316
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
4
 
11
 
! Отговори
Мда преди 1 година
САЩ към Киев :"Всяка измама, разточителство, злоупотреба, която би отклонила това финансиране от предназначението му, рискува да застраши непрекъснатия поток на тази помощ", предупреди тя."
206
5
 
11
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Май и в САЩ взе да им писва от номерата и кражбите на укрите :Представители на Министерството на отбраната на Съединените щати, Държавния департамент и Американската агенция за международно развитие възнамеряват да изпратят част от служителите си в Украйна, за да наблюдават как страната използва оръжията, които е получила от своите западни партньори. Това разкриха те в съвместно интервю за "Уол стрийт джърнъл".Заместник генералният инспектор на Държавния департамент Даяна Шоу посочи, че досега САЩ са предоставили на Украйна "невероятно голямо количество помощ", което е необичайно за
205
2
 
8
 
! Отговори
Агенция ЕЖК, преди 1 година
малоБритания:"Русия вероятно..."
204
6
 
4
 
! Отговори
Куку преди 1 година
Потери нет,все по плану!!!
203
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До r3v0lv3r "До Анонимен какъв Мосад сънуваш ? Жълт турски вестник разпространява информация от Мосад, смях в залата, от бива бива пропаганда, ама прекалихте." ----------- виде се кой е жълтия вестник... ама като гледам вече дори не е жълт, а кафЕв. Така се насраааха окрите с пропагандата и лъжите, че вече дори и западните им партньори започнаха да й противоречат.... жалка работа!
202
6
 
12
 
! Отговори
комеди клуб козяк преди 1 година
До Космонавт ----- продължение ------- а най-смешното е, че именно точно нагло-саксонците и краварите стоят зад този геноцид и всичките жертви! Седмица след началото на войната, руснаците и окраинците се бяха договорили за примирие, но точно "демократичните" партньори на еленски го надъхаха да хвърли в месомелачката стотици хиляди хохали... и сега козяяяшките центаджии седят и ни обясняват как, видиш ли, ние сме тези, които се радваме на масовата окраинска смърт...
201
9
 
2
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
До Анонимен какъв Мосад сънуваш ? Жълт турски вестник разпространява информация от Мосад, смях в залата, от бива бива пропаганда, ама прекалихте.
200
6
 
13
 
! Отговори
комеди клуб козяк преди 1 година
До Космонавт "Изкълчени русофили, има ли значение каква е бройката на умрелите?" ---------- буахахахахахахаха, това козяшките троооолове сте толкова жалки, че дори не заслужавате човек да ви обръща внимание. Значи само до вчера всеки втори пост беше "руснаците мрааат като мухи", а днес, когато се оказа, че не е точно така - "не е важно колко руснаци са погинали". Същото като с бахмут... до преди седмица - "бахмут е стратегически важен", днес - "бахмут е някакво там село без никакво значение".
199
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки ден нови цифри и никога нищо за мизерната истина от Украйнската страна
198
5
 
2
 
! Отговори
четвъртият конник преди 1 година
Как ли пък не, ще жъна! То си има комбайни за тази работа бе! Аз съм модерен европеец и искам да съм влогър! Това за оня, от Космоса...
197
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия да внимават какво говорят, че е сега еленски ще ги вкара в черния списък за разпростронение на путинска пропаганда хахахахах
196
5
 
3
 
! Отговори
Еврика преди 1 година
Космото е полуукраинец и полуруснак. Затова е с толкова тежко *** и ментални дефицити. Не съм ли гениален, бееее!
195
16
 
4
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Изкълчени русофили, има ли значение каква е бройката на умрелите? Има значение, че вие одобрявате този геноцид и ще бъдете маркирани като негодни от трите конника на апокалисиса а четвъртия ще ви пожъне. Дори не се научихте да разбирате това което четете. Безмислено е да съществувате.
194
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До *** "Ми напишете и броя на украинските жертви за да видим цялата картина. Сега голи числа измъкнати от нищото и хвърлени да ги папкат юрдеците." ------- мурсула каза над 120 000 убити окраински офицера... мосад твърдят двойно повече, а някоя друга служба (не мога да се сетя коя, но може да се провери в скорошно интервщ на Б.Чуков) посочва над 350 000 заведени иска за "безследно изчезнали" окри. Всеки сам да си прави изводите.
193
2
 
14
 
! Отговори
Пижо преди 1 година
А, стига, бе! Те възкръсват! Вчера пишеше 100 000 убити. Днес - 40 000! Алелуя!
192
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Космото е полуруснак, нещо като ***. Затова толкова мрази чистокръвните руснаци. те и повечето украинци са такива де.
191
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оп-па... какво стана с твърденията на еленски за над 150 000 убити руснаци??? Също така какво стана и с "нападащия дава повече жертви", след като мурсула каза, че хохалите имат над 120 000 убити офицера???
190
0
 
1
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До 196 Да, когато е гледала/забелязвала някой ратай, какво е отглеждала е друг въпрос.
189
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
руснаците имали...Явно прабаба ти бая руска семенна течност е изяла , с оглед на твърдението ти..Сигур и за това така неистово мразиш руснаците...
188
2
 
9
 
! Отговори
Тъпак преди 1 година
Ми напишете и броя на украинските жертви за да видим цялата картина. Сега голи числа измъкнати от нищото и хвърлени да ги папкат юрдеците.