Украински военнопленници се разкайват и отиват да се бият за Москва?

ДНР: Едва тук разбират какво става, за какво и срещу кого са воювали
27 фев 2023 21:10, Йоана Цонева
256
Украински военнопленници се разкайват и отиват да се бият за Москва?
Снимка: БГНЕС

Някои от украинските военнопленници, държани в Донецката народна република, започват да изпитват чувство за вина, която смятат, че трябва да изкупят, минавайки на страната на руските сили като доброволци. Това заяви лидерът на ДНР Денис Пушилин, цитиран от ТАСС.

"Мнозина от тези, които попадат в плен, едва тук разбират какво става, за какво и срещу кого са воювали. И като разбраха, че носят вина и за военни престъпления, някои от тях смятат за правилно да изкупят вината си и да отидат на бойното поле, за да защитят новата си позиция", посочи той в интервю за телевизионния канал "Россия-24".

Според Пушилин за успеха на това начинание ще може да се съди по-късно. "Предпочитам да не правя прогнози, но такова звено вече е сформирано. Да изчакаме и да видим", добави той.

Още по темата
ТАСС съобщава, че в края на септември 2022 г. няколко десетки украински военнопленници, държани в колония в Еленовка, са поискали от ръководството на ДНР да ги запише в доброволческия батальон "Богдан Хмелницки". Говорител на правоохранителните органи на ДНР заяви на 23 февруари, че около 200 украински военнослужещи са готови да се присъединят към този батальон, като се очаква да се включат още. В момента се уреждат правните въпроси за оформяне на документите на тези военнослужещи.

Броят на украинските войници, взети и държани в плен в Донецката народна република, се оценява на хиляди, каза още Пушилин.

Съветникът на Пушилин Ян Гагин заяви на 16 февруари, че част от тези украински военнопленници са отказали да бъдат разменени и доброволно са се включили в усилията за възстановяване на щетите, нанесени в региона.

На 1 ноември 2022 г. Пушилин увери, че властите на ДНР правят всичко възможно, за да осигурят завръщането у дома на максимален брой военнопленници от Украйна. Той обаче уточни, че Украйна е заинтересована от размяна само на "най-високопоставените личности", което значително забавя преговорите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
3
 
8
 
! Отговори
СВОЙ преди 1 година
Отказали са се да бъдат разменени,защото знаят,че престъпният режим на Зелената Мухоморка,ще ги вкара отново в месомелачката,където живота на Украинският войник е без значение.Русия мисли за войниците си и отсъпват на места,където опазването на парче Земя,ще коства много жертви.Укрите оставиха вониците си в Соледар,сага и в Бахмут.
210
3
 
1
 
! Отговори
Готиния преди 1 година
Вече нищо не ме учудва ....
209
15
 
14
 
! Отговори
българин преди 1 година
украинските военнопленници щели да се бият срещу украинския народ и ще убиват украински деца защото се разскайнали..ха.ха ха ха ама много прости тия руснаци в пропагандата..ха.ха
208
1
 
7
 
! Отговори
Червенски преди 1 година
Вчера писахте че хода на войната се обърна, а днес че на украинците м харесва повече руския порцион.
207
4
 
18
 
! Отговори
Украинка от Донбас преди 1 година
Има и такива случки, но как така поместиха тази статия, интересно ми, чак не мога да повярвам, 2 пъти я прочетох и не мога да повярвам
206
12
 
18
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Гьобелсовата пропаганда ряпа да яде!
205
17
 
14
 
! Отговори
АМАН преди 1 година
ОТ РУСКОФАШИСТКИ ФЕЙКОВЕ
204
9
 
28
 
! Отговори
БАБА ВИ преди 1 година
И тукашните русофоби така ще се разкайват и ще стават доброволци, като прозрат какво всъщност са правили.
203
10
 
2
 
! Отговори
Мечо Кух преди 1 година
Разликата между руската и западната пропаганда е, че едните наричат лъжата истина, а другите обратното..
202
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като знам как всички плюеха един използвач, аз го запознавах с хора, давах му мои неща да се прави на интересен, услуги съм му правил. Тези, които най го мразеха едно време, най им се мазнеше. Такъв си е Мдаа.
201
9
 
17
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Пуснах сълза. По истинска и обективна статия не бях чел в целия ми живот. Докосна сърцето ми.
200
4
 
23
 
! Отговори
тя преди 1 година
Ве е нормално укр войници да предпочитат САЩ пред братската им Русия ! Така че минавайки на страната на руснаците е естествена реакция !
199
13
 
36
 
! Отговори
тя преди 1 година
Украйна не се интересува от съдбата на своите войници !
198
18
 
20
 
! Отговори
Генерал Майтапчийски преди 1 година
Нашите *** да публикуват видео на украински пленник и разказите му. Раняват го, отива в болница и вижда десетки умрели войничета без видими външни белези от наранявания. Оказва се, че им лиспват органите.
197
9
 
24
 
! Отговори
до 208 преди 1 година
До Анонимен "Това по на долу за Мариупол не е точно така. Руските строителни войски са построили жилищни комплекси и хората са настанени и си живеят. Блокчетата честно казано изглеждат доста прилично." - Виж за и сега, цели квартали са вече! Прав си че руснаци ги строят и така трябва, но черноработническата работна ръка са тези военно-затворници които не са азовци. Срещу опрощение! С хиляди! Порови се малко. За азовците е друго.
196
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ян Гагин заяви, че част от украинските военнопленници са отказали да бъдат разменени и доброволно са се включили в усилията за възстановяване на щетите на инфраструктурата.
195
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И едно корабче плува ли плува, после потъва..
194
36
 
15
 
! Отговори
ганю е проста путка преди 1 година
"Това заяви лидерът на ДНР Денис Пушилин, цитиран от ТАСС......." пушилин хи хи се е напушил с беломорканал.....шибаниМонголоидниИдиоти.
193
26
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още малко ще оправдаете инвазията на Русия и Путин...
192
30
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руска пропаганда. Не го вярвам. Кой информира украинските военнопленници срещу какво и кого се бият?! Руснаците никога не са казвали истината, точно на пленниците ли ще я кажат?!