Кремъл: НАТО вече действа не като наш опонент, а като враг

Възстановяване на СССР невъзможно, но има различни форми на интеграция
28 фев 2023 08:03, Елка Василева
158
Кремъл: НАТО вече действа не като наш опонент, а като враг
Снимка: архив, БГНЕС

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви в публикувани днес коментари, че Русия няма да възобнови участието си в договора за ограничаване на ядрените оръжия СТАРТ, докато Вашингтон не се вслуша в позицията на Москва, предаде Ройтерс.

В интервю за вестник "Известия" Песков заяви също, че НАТО, "като единен блок, вече действа не като наш условен опонент, а като враг".

Още по темата
Говорителят на Кремъл каза още, че възстановяването на СССР е невъзможно, но има различни съвременни форми на интеграция, предаде ТАСС.

Той припомни думите на държавния глава Владимир Путин, че човек, който не съжалява за разпадането Съветския съюз, няма сърце, а човек, който иска да възстанови СССР, няма мозък. "Струва ми се, че това е може би най-изчерпателното обяснение на възможното отношение към тези, които говорят за пресъздаване на СССР. Това е невъзможно", заяви Песков.

"Друг е въпросът, че съществуват съвременни форми на интеграция. Те са многопосочни и многоскоростни. Те съществуват в интерес на участващите държави. Най-модерната и най-бързата интеграционна форма в пространството на бившия Съветски съюз е Съюзната държава Русия-Беларус", посочи говорителят на Кремъл. "Но това в никакъв случай не е завръщане към Съветския съюз или опит за неговото пресъздаване", подчерта Песков.
(БТА, Владимир Арангелов)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
7
 
! Отговори
СССР преди 1 година
Да се приеме като Русия няма да спре само до Киев,а може да отиде много по надалеч.
38
2
 
13
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
Значи пускайте бомбите по Англия по Германия по..., Упс, ама чакай то май синът ти, дъщеря ти, жена ти, май всички там живеят ... При лошите капиталисти! Да не гръмнеш и тях ? Ами синът ти Николай дето отказа да го мобилизират срещу Украйна да не вземат сега англичаните да го мобилизират срещу Русия? Ооо, я по -добре дай някоя друга хрумка Шаро!
37
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истината е че след 1991 повече Русия е била приятел на НАТО отколкото НАТО на Русия.Ясно е че ако не е Русия няма сила , която да задържи там страните в един блок(НАТО) и той ще си иде.
36
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"До 40 И защо им е да я анексират руснаците Беларус,а ?" - Мисли малко! Защо им беше да анексират Крим? :)))
35
4
 
8
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
За НАТО всичко е ясно. Те са не само враг на Русия, но се имат и за едноличен господар на целия свят. За Съветския Съюз няма да коментирам, защото ще разбия на пух и прах мечтите и надеждите на 90% от възрастните хора. Нека си живеят в техния свят.
34
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 40 И защо им е да я анексират руснаците Беларус,а ?
33
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"съюзната държава Русия-Беларус"... Малко по малко си прокарват тезата за анексиране на Беларус и превръщането му в Русия. :))) И без друго на някои места нямат даже и граница.
32
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 35 И кой го твърди това за руските загуби само вие нали.Що си мислиш, че някой вярва на такива лъжи.
31
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Палестина, град Наблус на Западния бряг: на 22 февруари, по време на операция на израелската армия срещу "Бригадите Ал Кудс" (Палестински ислямски джихад), бяха убити 11 палестинци и ранени над 100. От убитите четирима са бойци на групировката, останалите са мирни граждани, сред тях дете и възрастен мъж.Що така,тишина по темата?
30
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нов ден, нови лъжи, нови истерии от Просия
29
2
 
5
 
! Отговори
Да преди 1 година
Факт
28
9
 
19
 
! Отговори
Вдигайте белия преди 1 година
байрак по-скоро, че погубихте 200 хиляди руснаци за кефа на един дърт, изветрял пcиxoпат...
27
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чаках че се обърках, нали уж НАТО водеше война с вас?
26
17
 
18
 
! Отговори
! преди 1 година
Аха, а когато нападнахте Украйна, това въобще не е враждебен акт! Каквото повикало, такова се обадило!
25
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Аз пък съм много щастлив,че днес цяла България е за "Левски" София и срещу "Лудогорец" Истамбул.Размажете кастрените,сини !" - ти, живеещия във френско село, защо си мислиш, че говориш от името на цяла България? Аз съм за равен, че съм фен на ЦСКА-тата и тряа да пазим разлика. Хахахаха.
24
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАТО действа и като наш враг, въпреки че сме плен.
23
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Олигарсите в Кремъл пак са изплискали легена. НАТО купува/продава оръжия докато има оферта. Опонент били на НАТО, че и враг сме им били, а до преди да нападнат Грузия разпитваха как да влязат без да минат през чакалнята. Хахаха.
22
16
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
А вие какво мислехте, когато си пренесохте военните бази на неутралната украинска територия? Аз искал ли съм да си набутате ракетите под носа ми в Крим, май кави дейвъ иддийодска...
21
4
 
7
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Аз пък съм много щастлив,че днес цяла България е за "Левски" София и срещу "Лудогорец" Истамбул.Размажете кастрените,сини !
20
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да нападнат НАТО, където живеят децата им. Може да се очаква от съветския ум подобно нещо.