Кремъл: НАТО вече действа не като наш опонент, а като враг

Възстановяване на СССР невъзможно, но има различни форми на интеграция
28 фев 2023 08:03, Елка Василева
158
Кремъл: НАТО вече действа не като наш опонент, а като враг
Снимка: архив, БГНЕС

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви в публикувани днес коментари, че Русия няма да възобнови участието си в договора за ограничаване на ядрените оръжия СТАРТ, докато Вашингтон не се вслуша в позицията на Москва, предаде Ройтерс.

В интервю за вестник "Известия" Песков заяви също, че НАТО, "като единен блок, вече действа не като наш условен опонент, а като враг".

Още по темата
Говорителят на Кремъл каза още, че възстановяването на СССР е невъзможно, но има различни съвременни форми на интеграция, предаде ТАСС.

Той припомни думите на държавния глава Владимир Путин, че човек, който не съжалява за разпадането Съветския съюз, няма сърце, а човек, който иска да възстанови СССР, няма мозък. "Струва ми се, че това е може би най-изчерпателното обяснение на възможното отношение към тези, които говорят за пресъздаване на СССР. Това е невъзможно", заяви Песков.

"Друг е въпросът, че съществуват съвременни форми на интеграция. Те са многопосочни и многоскоростни. Те съществуват в интерес на участващите държави. Най-модерната и най-бързата интеграционна форма в пространството на бившия Съветски съюз е Съюзната държава Русия-Беларус", посочи говорителят на Кремъл. "Но това в никакъв случай не е завръщане към Съветския съюз или опит за неговото пресъздаване", подчерта Песков.
(БТА, Владимир Арангелов)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И кой точно ще иска да се интегрира с Русия докато цялото и богатство и ресурси пълнят джобовете на шепа олигарси около Путин и се развиват 2 града като цяло ? Ако човек имаше възможност за развитие там , емиграцията нямаше да е ОТ Русия ,а щеше да е към Русия.
18
2
 
0
 
! Отговори
Експлойта преди 1 година
Чудна работа, някой знае ли колко поста са необходими за да се забоде темата в категория коментирани?
17
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изчакайте още малко и те ще влязат с войски на вашата територия.
16
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде спрете с лъжите,защото ще ни докарате от лъжи световна война! - Ами спрете де. Ама не, пишете си ги и това си е. Копейките цъкат
15
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво прави НАТО , което не е вече казало още преди войната че ще направи ? Защото Лавров в прав текст заяви че който мисли че Русия ще нападне Украйна е луд или параноик - от тук на сетне виждаме откъде идват лъжи и дезинформация всеки ден
14
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 19.02.2022 г. по заповед на Зелето укрите изтрелват над 1000 ракети към Донбас и пращат на "х" руснаците.Нарочно ги провокират.Нарочно 8 г. нарушават Минските споразумения.После се чудят защо има война...Айде спрете с лъжите,защото ще ни докарате от лъжи световна война!
13
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя пуяк заедно с коня Лавров дето лъгаха, че правели само учения и нямало да влизат в Украйна
12
7
 
13
 
! Отговори
21.01.2022 преди 1 година
Русия никога не е заплашвала украинския народ, зави външният министър на Русия Сергей Лавров след срещата с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен.Русия никога не е заплашвала Украйна чрез свои официални представители, посочи той. Русия няма намерение да напада Украйна, каза още външният министър.
11
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
мисля, че ако Путин използва ядрено оръжие всеки един руснак, намиращ се на територията на нормална държава ще бъде хвърлян от балкона, убиван с камъни, обесван или нещо подобно. Руснаците сами ще се затрият заради няколко психопата, които са ги пре-----и
10
5
 
8
 
! Отговори
Ахмат Козар преди 1 година
Вземете му IPhone На тоя и ще видим как ще обърне Монетата
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И кво? Значи Беларус са следващите на които са хвърлили око щото Лукашенко ги шикалкави не винаги иска да е пудел
8
14
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Що дирите в Украйна, Песков?! НАТО ви бил враг, а вие защо убивате братята си украинци и съсипвате държавата им?! Нагли сте, но цялата ви клика начело с Путин, ще си получите заслуженото! Бог е справедлив!
7
5
 
10
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Единственият враг на медведа, *** и това нищожество е животът. На 21ви април *** ще умре. На първи май ще има 15 нови независимо зависими от НАТО реСпублики и ще настъпи демокрацията в долари за всички болшевики. А *** и гълъбите ще ги вкараме в затвора за 20 години
6
2
 
16
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Северна Корея 2 , както винаги жако подобие , превърнахте Русия в посмешище и жалка и бедна страна , какво като изкупихте замъците във Франция - ползвате ли ги сега
5
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия в кремъл още се имат за световен фактор.
4
18
 
11
 
! Отговори
NoirFire преди 1 година
Война и членство на Украйна в НАТО, подготвяно от САЩ в продължение на 20 години, наливано оръжие в Украйна, само че плановете на САЩ се объркаха, източна и централна Европа не може да воюва с Русия, демилитаризирани са, Путин може да води тази война спокойно още 10 години, но тя приключва, Украйна вече е смазана, най-вече икономически.
3
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да е нов Съветски съюз, понеже вместо на работнически култ ще се преструват на традиционно-християнски (въпреки огромния брой не-християни в републиките). Нещо като Свещена Руска империя с вечен президент начело. Култ към личността, но облечен в псевдо християнство. Ще видим как когато Путин почине, РПЦ ще го обяви за светец и ще му издигнат статуи навсякъде. И СССР, и държави като Китай и Северна Корея грешат като забраняват религията вместо да отъждествят владетеля с нея.
2
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя преди година каза няма да нападаме Украйна, луди ли сте.
1
9
 
13
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 година
Жена ти обаче добре действа на мъжката част в Гърция. 0т3баха си от нея лятото