Русия разработва нов вид военни операции, за да се защити от САЩ

Високопоставен руски генерал: Не се изключва използване на ядрени оръжия
2 мар 2023 17:00, Елка Василева
205
Русия разработва нов вид военни операции, за да се защити от САЩ
Снимка: архив, БГНЕС

Русия разработва нов вид военни операции, който не изключва използване на ядрени оръжия за защита от възможна агресия от страна на САЩ. Това заяви първият зам.-командващ руските ракетни войски със стратегическо предназначение ген.-лейтенант Игор Фазлетдинов. Мнението му е публикувано в сп. "Военная мисл", съобщава днес московският официоз "Росийская газета".

Още по темата
Според статията на Фазлетдинов САЩ губят своето лидерство в света и оттам идва "агресията" им спрямо Русия – "основен виновник за загубата на американското световно господство". Вашингтон променя и своята риторика, и своя военнополитически курс.

САЩ искат да унищожат Русия, твърди Фазлетдинов. "Разгромът" на федерацията се предвижда да бъде осъществен под формата на стратегическа (глобална) операция в много сфери с крайна цел ядреният потенциал на Русия да бъде сведен до нула.

Експертът не изключва мигновен ядрен удар по Руската федерация, който изведнъж да унищожи близо 70 процента от руските стратегически ядрени сили.

В статията си той изтъква, че "основен инструмент за противодействие срещу опитите да бъдат осъществени агресивните замисли на Пентагона" ще бъде разработвана в момента от руски военни експерти "Операция на стратегическите сили за възпиране".

В рамките на тази операция Русия ще използва различни модерни въоръжения – нападателни и отбранителни, ядрени и неядрени, уточнява генерал-лейтенант Фазлетдинов, цитиран в "Росийская газета".
(БТА, Андрей Шарков)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
4
 
7
 
! Отговори
БЕЗБОЙКО преди 1 година
До КиреИ ядреното им оръжие ще е негодно. Както всичко останало. От алкохолици и крадци толкова. Империята на злото е пред разпад.
46
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия толкова упорито все се защитават от САЩ, че вече забравих последния път, когато САЩ ги напдна. Цялата доктрина на Сталин, СССР, а сега и Петлър е, че се пазят от външен враг, който само дебне удобен момент, за да ги унищожи.
45
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То не бяха денацификации, против еднополовите, за църквата, за бога, за някакви си ценности, САЩ, филанкишията... какви ли не безумни оправдания да оправдаят касапницата, която устройват в Украйна. Луда работа.
44
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шизофреникка смотльов телефони ние имахме даже казваха се ТА или просто телефонен апарат. Сега нямаш. Хладилниците Мраз още могат да се срещнат и работят и то по добре от чуждите. Сега купуваш на шизинг марки правени в Турция. Руснаците имат и бани и вани много преди у нас да се тръгне към урбанизация. Хайде марш с тия опорки.
43
6
 
7
 
! Отговори
Кире преди 1 година
Супер. Само ако не знаете, технологично сте на около 40 години след запада. А и военно както се видя не Ви бива много. Хванете разработете план как да настигнете Южна Корея по БВП, че е смешно държава с територия наполовина на България да има по-високо БВП.
42
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак руски измислици. Русия нападна Украйна. САЩ никога не са нападали бяла страна.
41
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако кървавата вашингтонска хунта, имаше поне малко разум в нацистките си грозни кратуни, никога нямаше да нарушават обещанията си и договорите подписани от тях и да започват кървави войни в Европа, и да погубят стотици хиляди млади хора , както и да съсипат икономически ЕС.
40
5
 
3
 
! Отговори
Гондзов преди 1 година
Родните аталнтици не разбират дълбокия замисъл на цар Путин. Целта не да вземе некъв си Бомбас, а да научи поданиците си да се оправят сами в живота, а не да разчитат на джендърски технологии Войната е само предтекст, защото не може да каже просто на масовката от утре затваряме границите и спираме вноса, нали?
39
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Епа като нема леп, яжте червеи и скакалци.
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Блинкен: Мы призываем Россию продлить зерновую сделку, которая истекает 18 марта и усилить ее и сделать это без промедлений.
37
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако американсктеи синове и дъщери ще умират в Украйна, какво остава за българските.
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съвета за сигурност не е за спасяване за гарантиране смотльо грантов. Кое не ти е ясно. Русия е ядрена държава също и Китай постояни членки в съвета за сигурност. Те имат ядрено оръжие ти нямаш и аааа защо имали. Ами ходи прочети кое как е създадено, не да пищиш като кифла.
35
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
США должны будут отправить своих сыновей и дочерей точно так же, как мы отправляем своих сыновей и дочерей на войну. И им придется воевать, потому что речь идет о НАТО, и они будут умирать t . me/OstashkoNews/57461
34
6
 
5
 
! Отговори
Германец преди 1 година
А телефон, хладилник, вътрешна тоалетна кога? Може и да не са безаналгови. Аналогови също стават. Кога?
33
2
 
3
 
! Отговори
До 31 преди 1 година
Ти да не си с температура бе, тавариш?
32
7
 
6
 
! Отговори
Силиций преди 1 година
Големи гадняри са американците, искат да им откраднат патента за безаналоговите външни тоалетни.
31
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тия са болни мозъци, кво ще спасяваш с ядрено оръжие, пълен идиотизъм, нема ли нормални хора в тоя союз!?
30
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
37 гони те теб параноя. Даже от името ти идва русофоб фобия -страх .Русия е ядрена държава в съвета за сигурност.
29
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой няма да ги напада. Да си вдигнат чуковете от Украйна и войната ще свърши.
28
2
 
5
 
! Отговори
Офчо преди 1 година
Любопитно, защо този "руски експерт" не обясни как и с какво оръжие Щатите биха могли да унищожат внезапно 70% от ядрения арсенал на Русия??? Първо: За да унищожиш шахтно базирана ракета трябва 100Кт ядрена бойна глава точно в шахтата. Второ: Трябва да знаеш точното местоположението на всяка Стратегическа Подводница носител на ядрени ракети! Трето: Трябва да знаеш локацията на всички подвижни ядрени установки "Ярс" . И Четвърто: да намериш начин да преодолееш Системата за рано предупреждение!