Русия разработва нов вид военни операции, за да се защити от САЩ

Високопоставен руски генерал: Не се изключва използване на ядрени оръжия
2 мар 2023 17:00, Елка Василева
205
Русия разработва нов вид военни операции, за да се защити от САЩ
Снимка: архив, БГНЕС

Русия разработва нов вид военни операции, който не изключва използване на ядрени оръжия за защита от възможна агресия от страна на САЩ. Това заяви първият зам.-командващ руските ракетни войски със стратегическо предназначение ген.-лейтенант Игор Фазлетдинов. Мнението му е публикувано в сп. "Военная мисл", съобщава днес московският официоз "Росийская газета".

Още по темата
Според статията на Фазлетдинов САЩ губят своето лидерство в света и оттам идва "агресията" им спрямо Русия – "основен виновник за загубата на американското световно господство". Вашингтон променя и своята риторика, и своя военнополитически курс.

САЩ искат да унищожат Русия, твърди Фазлетдинов. "Разгромът" на федерацията се предвижда да бъде осъществен под формата на стратегическа (глобална) операция в много сфери с крайна цел ядреният потенциал на Русия да бъде сведен до нула.

Експертът не изключва мигновен ядрен удар по Руската федерация, който изведнъж да унищожи близо 70 процента от руските стратегически ядрени сили.

В статията си той изтъква, че "основен инструмент за противодействие срещу опитите да бъдат осъществени агресивните замисли на Пентагона" ще бъде разработвана в момента от руски военни експерти "Операция на стратегическите сили за възпиране".

В рамките на тази операция Русия ще използва различни модерни въоръжения – нападателни и отбранителни, ядрени и неядрени, уточнява генерал-лейтенант Фазлетдинов, цитиран в "Росийская газета".
(БТА, Андрей Шарков)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
30 ти ако имаше малко мозък нямаше да се напъваш по цял ден с коментарчетаа щеше да знаеш че кракна е руска и в момента се доиграва поредната загуба на янките. Вече даже не ти спускат да сваляш Асад. Обама се отказа и няма опорки в тая посока, що така мистър 21 век?
26
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тях, руснаците, все някой ги заплашва. Параноя ги гони.
25
8
 
9
 
! Отговори
Хемус преди 1 година
Според евро-атлантическите философи,чакаме вече една година Русия да фалира,a то се оказа,че икономиката и си бичи здраво,просто минава през посредници!
24
9
 
13
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Благодарение на украинците всички разбраха колко е "велика" болшевишката армия. Есттествено, руснаците пак не се усетиха какво се случи - САЩ ги победиха още преди една година, тоова което наблюдаваме са предсмътните гърчове на Мордор.
23
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия разработи най ново земтръс оръжие
22
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
22 щото Бахмут се казва Артемовск. Ти даже не знаеш кой къде пращаш смотльо. Те руснаците ей така вземат неслужили натовци.
21
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това си е конкуренция а не опит да ги унищожат . САЩ са обиколили Русия и Китай с обрач от колонии Русия и Китай до някъде защото са неконкурентни . Като почнеш от Норвегия Прибалтика Полша Украйна България и свършиш до Тайван Южна Корея и Япония . Естествено колониите ще бъдат смазани и по малките ще изчезнат като народи . Тези които не са клекнали на запада а са в този пояс увеличават населението си като например средна Азия а поробените ще изчезнат това е въпрос на време .
20
9
 
6
 
! Отговори
Ксилофонов преди 1 година
Вечесе чуват гласове от блатата че на русия не и трябват новозавзетите територии а бай китаец им предлага да се изтеглят изцяло от украйна. Кремълския джуджак се спече, руските пропагандони ривът , само за родните ватняци все още всичко въврви по план.
19
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е положението ! Няма руски ресурс аванта, съответно надника от козяк пада ! В резултат - крокодилски сълзи и прайд паради !
18
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американците ги е страх и няма да нападнат директно,те ще другите колонии за тази работа...ето сега е Украйна,като се свършат хората там следващите са Полша,след Прибалтийските републики и т.н.
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
съгласен с н.6 - примативизъм и хитлеристка риторика, тва вече сме го гледали, тва ли е "учил" в германия анент 007! боли го некой за россия, абсоютни "перки", като кимито ...
16
5
 
9
 
! Отговори
Хюго Капет преди 1 година
До Гиб Мелсън А ти като толкова обичаш руснаци, що не идеш в Бахмут да подпомогнеш руските си братя?
15
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакаме третополовите експерти
14
8
 
16
 
! Отговори
САЩ и Запада преди 1 година
3 пъти спасяваха руснаците от гладна смъ'рт и тотална мизерия в последните 100 години, но промоцията вече свърши. Скоро рашките ще ядат само цвекло и шумата от дърветата.
13
5
 
7
 
! Отговори
Декретов преди 1 година
Американците като видяха какво се случи на украинците, страшно се уплашиха и не мисля че вече мислят за нападение. Особено като видяха че на Иванушка не му пука че ще го убият на фронта и тръгва в лобовая атака срещу мини оръдия и танкове само с ръждив автомат в ръка.
12
3
 
32
 
! Отговори
999 преди 1 година
Сащ ще нападне Русия точно НИКОГА. Те са по икономическото завоюване, не по военното.
11
7
 
10
 
! Отговори
Старата песен. преди 1 година
само това слушаме. Мрън, мрън, ядрени оръжия. Мрън, мрън, ядрени оръжия.
10
6
 
17
 
! Отговори
FCKPTN преди 1 година
"Според статията на Фазлетдинов САЩ губят своето лидерство в света и оттам идва "агресията" им спрямо Русия "основен виновник за загубата на американското световно господство"."Аахахахахаххаха така не съм се смял от години
9
10
 
20
 
! Отговори
Германец преди 1 година
Нека позная - безаналогови военни операции? Чебурашки-клоуни :)
8
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боли ги САЩ със БВП 20+ трилиона за Русия с няма и 2. Тия са пълни смешници.