Лавров: От 2014 г. насам в Украйна се заражда ново огнище на екстремизъм

Киевският режим неудържимо се помпа с оръжие, заяви той
3 мар 2023 12:10, Нели Христова
69
Лавров: От 2014 г. насам в Украйна се заражда ново огнище на екстремизъм
Снимка: БГНЕС

Доставяното от Запада смъртоносно оръжие "изтича" от територията на Украйна в горещи точки в чужбина, заяви руският външен министър Сергей Лавров по време на пленарното заседание на министрите на външните работи на Г-20, посветено на борбата с тероризма, цифровата трансформация, хуманитарното сътрудничество и намаляване на опасностите от бедствия.

Руският първи дипломат изтъкна, че разрастването на тероризма до голяма степен е провокирано от външната намеса на Запада във вътрешните работи на суверенни държави.

"От 2014 г. насам в Украйна се заражда ново огнище на екстремизъм. Киевският режим неудържимо се помпа с оръжие, открито се подкрепят националистически батальони, покрити от главата до петите с нацистки емблеми и татуировки, вербуват се наемници от страни от НАТО и международни терористи. Съществуват доказателства за потока от смъртоносни оръжия от Украйна към горещите точки в чужбина", заяви министърът, чието изявление беше публикувано на уебсайта на руското външно министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега вече знам къде е ада на земята в Московското блато а това не са хора нямат никаква ценност любов и вяра в бога щом вършат такива зверства
53
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия се чуди как да обясни лудостта на Путин Варварска война в 21 век безмислена пуснаха бомбите върху домовете болниците училищата избиват Украйнци без никаква причина Русия е болна обсебена от зло лъжи и пропаганда
52
3
 
2
 
! Отговори
хайдутин преди 1 година
изгражда се като военнопрестьпник
51
6
 
10
 
! Отговори
Я преди 1 година
От 2000 г. в Русия се зароди национализъм другарю Лавров . И много скоро ще се говори за путинизъм, така както се говори за хитлеризъм .
50
1
 
3
 
! Отговори
До до До Московские преди 1 година
100% на млечните! Нима? Сирене си взимам перфектно на 11 лв, кашкавал на 19 от производител. Процентите си ги смятай. Балъците и олио на 7,5 лв взимаха, сега виси на 3 лв. За блатото не споменавай
49
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скрий се бе *** грозен.
48
9
 
7
 
! Отговори
зелени човечета преди 1 година
вежливие руски терористи започнаха да избиват и тормозят местното украинско население още от 2014г.. Как удобно Лавров забрави за този факт?!.ха ха ха ха
47
10
 
11
 
! Отговори
Да да преди 1 година
Смрт на фашистка Русия!
46
4
 
7
 
! Отговори
пфффф преди 1 година
До Московские новости Абе ***, на какво да има инфлация като няма нищо в магазините бе?То първо трябва нещо да се продава а после да има инфлация евентуално.
45
6
 
6
 
! Отговори
Tъй тъй преди 1 година
и как не разбрахте че не може да се бъркате в която чужда държава си пожелаете? После се чудим кви извинения да си изсмучим от пръстите
44
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А от 1945 се заражда екстремизъм в РСМ. И вие имате принос!
43
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тоз как искам му шибна два шамара... Лавров вие започнахте всичко в Украйна защото ви изгониха марионетката. Факт. Дуджанко не умее да губи. Искате многополюсен свят ама оставете хората да си избират полюсите.
42
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лавров, кажи на началника си че ако се бяхте държали цивилизовано през последните 15 години нямаше да ви се разтури държавата.Сори, но днес вече е много късно Русия заминава при СССР.
41
9
 
8
 
! Отговори
Антим I преди 1 година
Вие, русите, ни избавихте от турците, благодарим ви за това; но кой ще ни спаси сега от вас, русите?
40
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Таварщ Лавров, Русия варнарско екстремистки нахлу в Украйна през 2014 година. Екстремизма е патент на Кремъл.
39
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Путин още 21 ва ноемри каза, оставете Украина извън НАТО не се врете на нашата граница." - Ами, виж какво се случва на тия които не са в НАТО. :) То още през СССР всички в тоя съюз бяха подготвени за претопяване. Манията за величие и териториални разширения си е болестно състояние. Кво му пука кой ще е в НАТО и кой не? Нали уж имат силна армия с най-много атоми, която може всичко и ще ги пази?
38
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"хайде бе, кой носи курабийки на майдана, Лавров ли или Нюланд, кой изби покрай майдана сума и народ и изгори 50 човека в културния дом в Одеса" - Ако имаш достатъчно акъл ще се сетиш защо Беркут беше разформирован и ще си отговориш веднага кой е виновен и за "Майдада" и за всичко. Я да видим сам ще се сетиш ли. :))
37
7
 
7
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
Според ларвата всяко действие от страна на Украйна е екстремизъм,а всяко действие на руските окупатори е денацификация и освободително, и ми е много чудно защо този сайт публикува нашироко толкова много изявления на руски фашисти и терористи,когато извършват ежедневни престъпления срещу човечеството.
36
5
 
5
 
! Отговори
до42 преди 1 година
да да, ти знаеш какво има в Сибир и земята каква е.Тя Русия до нивите на Украина е опряла, не че няма свръх производство на зърно и 80% го изнася. Путин още 21 ва ноемри каза, оставете Украина извън НАТО не се врете на нашата граница. Никига не е било ядрени бомбардировачи на САЩ да облитат руската граница излитайки от Харков. Ясно ти е ракета от Харков до Москва за колко долита и от Москва до Лондон или Ню Йорк за колко. Руски Ту160 не излитат от Куба към Флирида нали??
35
5
 
6
 
! Отговори
до37 преди 1 година
хайде бе, кой носи курабийки на майдана, Лавров ли или Нюланд, кой изби покрай майдана сума и народ и изгори 50 човека в културния дом в Одеса , кой потули целуя случай там....кой кажи де, кой беше подписал със САЩ да предостави Крим на САЩ за Военноморски и ВВС бази с уговорка да не се пиднови договора с РФ за базата на ЧФ в Севастопол...я дай да чуем...