Лавров: От 2014 г. насам в Украйна се заражда ново огнище на екстремизъм

Киевският режим неудържимо се помпа с оръжие, заяви той
3 мар 2023 12:10, Нели Христова
69
Лавров: От 2014 г. насам в Украйна се заражда ново огнище на екстремизъм
Снимка: БГНЕС

Доставяното от Запада смъртоносно оръжие "изтича" от територията на Украйна в горещи точки в чужбина, заяви руският външен министър Сергей Лавров по време на пленарното заседание на министрите на външните работи на Г-20, посветено на борбата с тероризма, цифровата трансформация, хуманитарното сътрудничество и намаляване на опасностите от бедствия.

Руският първи дипломат изтъкна, че разрастването на тероризма до голяма степен е провокирано от външната намеса на Запада във вътрешните работи на суверенни държави.

"От 2014 г. насам в Украйна се заражда ново огнище на екстремизъм. Киевският режим неудържимо се помпа с оръжие, открито се подкрепят националистически батальони, покрити от главата до петите с нацистки емблеми и татуировки, вербуват се наемници от страни от НАТО и международни терористи. Съществуват доказателства за потока от смъртоносни оръжия от Украйна към горещите точки в чужбина", заяви министърът, чието изявление беше публикувано на уебсайта на руското външно министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Украйна е блато и трябва да бъде заличена до последниа Укропитек." - Като е блато, защо го искат? Защото е плодородна земя, нали? Каквато в Сибир няма.
33
6
 
7
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Като видя този разпадащ се като восъчна фигура от музея на мадам Тюсо лъжлив пергиш, с морал и достойнство на абсолютната нула, ми се доповръща. Как може да е толкова ***, че да се показва с фланелка на Баския, докато беше в Бали. Мислел си е сигурно, че е нещо като Картие или Гучи восъчния мозък, без да знае, че Баския е един от символите на хората с различна сексуална ориентация. Нещо, което в смахнатата му държава е забранено, а той го рекламира. Мисля, че *** и руснак вече са синоними.
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До Московские новостТова по Дойче веле ли ти го казаха?
31
6
 
6
 
! Отговори
доо 34 преди 1 година
щом до сега не си разбрал какво правят в Донбас руснаците, е безмислено да ти се обяснява, най просто, живеят там от векове, за пивече не ти стига пипето да схванеш
30
6
 
8
 
! Отговори
Cartman1912 преди 1 година
Лавров: От 2014 г. насам в Украйна се заражда ново огнище на екстремизъм.Да, нали точно вие го разпалихте и подклаждахте.
29
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАТЪР
28
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"зведнъж с янките с курабийки от Нюланд почват една шепа преврат" - Какви ги бълнуваш? Украйна от десетилетия беше приготвяна за асимилиране и приобщаване към Русия. Десетилетия наред там бяха НАЗНАЧАВАНИ про-руски марионетни правителства, управлявани от Москва. Виж какво се случи в Беларус когато хората си казаха мнението, че искат да са независима и автономна държава, която сама да решава съдбата си. Дойдоха войници от Русия и смазаха всяка съпротива. В Украйна видяха, че мирно няма да стане.
27
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 14 А какво правят руснаците в Донбас?
26
7
 
5
 
! Отговори
до До Московские нов преди 1 година
абе диванния експерт, то се вижда по магазините им бе, всичко е на 1/3 от нашите цени и това е Москва, един от най скъпите градове в Европа. Хайде по сериозно, ти май в Бг магазин не си ходил, 100% инфлация на яйца и млечни изделия.....остави Кирв,коко и Гълъба кео ти пеят.....
25
3
 
3
 
! Отговори
БГ Полковник преди 1 година
Пра-дядо ми е бил партизанин. Ние лесно се размножаваме, защото ни е хубава средата. Като бактерия в топло мляко завито с хавлия. За нас винаги всичко имаше. Затова сега не ни харесва. Въпреки че пак управляват тия комунисти които масажираха на Бай Тошо ушите. Искаме си комунизма, за да работят другите а ние да получаваме само блага. И да ни пращат с пари от държавата да се учим в чужбина, а за другите само вътре в БГ! Бедните не ме интересуват! За моето семейство храна и "работа" ще има винаги!
24
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна е блато и трябва да бъде заличена до последниа Укропитек.
23
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
много ми е чудно, разни украински мекеретаас, пишман атлантици демократи, как оправдават насилие и беззаконие щом укропите го прилагат. До 2014 имат конституция, парламент, избори всичко ок. Изведнъж с янките с курабийки от Нюланд почват една шепа преврат, размирици, стрелба по правоохранителни органи убийство на мирни граждани. Президента бяга защото ще му светят маслито като на Кадафито и това е демокрация....айде бе....верно
22
5
 
6
 
! Отговори
До Московские новост преди 1 година
Нема грам инфлация у Маскве да знаеш. Официалната, спусната от Кремъл я увеличаваш двойно и отива над 25%. Ама руснака е свикнал с картофи и самогон, другото не го интересува...има стоки и с над 100% инфлация
21
4
 
4
 
! Отговори
до 25 преди 1 година
точно така не са маргаритки, а Гвоздика, Гиацинт...карамфили, зюмбюли.....каквото пивикало срещу Донецк такова дошло срещу Киев...
20
12
 
11
 
! Отговори
Московские новости преди 1 година
В България под санкции ли сте, че имате 50% инфлация за една година? Щото в Русия сме под ДЕСЕТИ ПАКЕТ САНКЦИИ, а инфлация няма. Странни неща се случват в ЕС.
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
това обяснение може да го даваш на деца в детска градина, пи твоята логика за какво има закони конституции, парламенти щом преврата е нещо нормално. И мирен преврат друже няма, прочети в тълковния речник какво е преврат. Сваляне на законна власт с оръжие....найс, а?
18
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Доставяното от Запада смъртоносно оръжие..."===Лавров, вие да не би да ги бомбардирате с маргаритки, бе?
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е възможно. Нали уж войната щеше да изчисти "лошите". Така казваха хората които направиха войната.
16
8
 
7
 
! Отговори
До До И хх преди 1 година
Преврати е имало и ще има! Това обаче не е повод за война! Нашия с вдигнатия юмрук, не донесе ли преврат? Макар и мирен
15
9
 
11
 
! Отговори
българин преди 1 година
на руски лъжи не вярваме, патили сме си от вас