Шойгу: Превземането на Бахмут е пробив в украинската отбрана

Според него това отваря вратите за нови офанзиви
7 мар 2023 14:20, Йоана Цонева
179
Шойгу: Превземането на Бахмут е пробив в украинската отбрана
Снимка: БГНЕС

Превземането на Бахмут в Източна Украйна е от решаващо значение за пробиването на дупка в украинската отбрана. Това заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу, цитиран от "Ройтерс".

По думите му това ще позволи на силите на Москва да организират по-нататъшни настъпателни операции по-дълбоко в страната.

Руските сили водят интензивна кампания от месеци, за да завладеят контрола над малкия град. Ако успеят това ще стане първото им значително териториално настъпление от миналото лято.

Още по темата
Освобождаването на Артьомовск (старото име на Бахмут от съветската епоха) продължава, посочи Шойгу. Градът е важен център за защита на украинските войски в Донбас. Поставянето му под контрол ще позволи провеждането на по-нататъшни настъпателни действия дълбоко в отбранителните линии на Украйна, добави той.

Според Шойгу фактът, че Запада увеличава доставките на оръжие за Украйна, няма да промени хода на събитията на бойното поле.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
5
 
6
 
! Отговори
Не преди 1 година
американци, ами марсианци да се включат, укрите няма кой да ги спаси!
140
4
 
3
 
! Отговори
Иван преди 1 година
В Бахмут се вижда колко сте смешни рашките.Ще стане кат в Херсон,скоро който е оцелял се изтегля.А джуджи се крие в бункера.
139
1
 
4
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
само за бахмут почупиха население колкото северозападна българистания преди ковида. сега, на пригожин зековете се прибират амнистирани с ветерански привилегии. да му мислят 20 годишните рускинчета по московските вузове. "те са си такива"
138
5
 
10
 
! Отговори
ББ преди 1 година
защо се самозаблуждавате г-не,никога няма да сте...Котузов например,превърнахте Русия в престъпна организация,убиваща през престъпни като вагнер...убиващи жени и деца с наемници...мюсюлмани...невиждан позор е вашето,"православна" раша на путин плаща на мюсюлмани наемници да убива...православни жени и деца в Украйна...невиждан позор...какви победи...какви нацисти...какви...Света ни не е сляп...вие сте слепците...опозорили Русия---гръмнете се ако ви е останала и капка чест!!!
137
5
 
7
 
! Отговори
Божееее преди 1 година
истината е,че запада ви щадеше в опит да се намери мирно,приехте го като слабост,приятелите ви от китай със заплахи и ултиматуми...да приемем убийствата на жени и деца...като нещо нормално...путин искал да носи земята и животите на Украйна в...ада!и отприщвате Ада!!!да е АД!!!китай и раша донесохте умишлено ковид,продоволствени в ЕС...убивате безмилостно... отговора ще е същият!!!
136
4
 
7
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
"фактът, че Запада увеличава доставките на оръжие за Украйна, няма да промени хода на събитията на бойното поле." Какво ще направите ве монгол, ще ги затрупате с милиони единици "атакуващо месо"? Направо ги изстрелвайте с оръдията!
135
3
 
7
 
! Отговори
Бай Тошо преди 1 година
Тази година превзехме половин село, догодина ще превземем цяло!
134
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** грозното име е това бахмут. Добре, че руснаците си го върнаха, та да си носи истинското име вече.
133
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 152 Шойгу призна, че за украинците да имат цели 11 хиляди жертви на месец е сериозен успех за руснаците и увеличение от 40% на щетите за укринците. Това значи, че украинците дававт средно по 7 хиляди жертви на месец. Всичко останало е руска пропаганда и общи приказки. Самия Шойгу даде информацията, а той знае най-добре, защото е шефа на МО на Русия.
132
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 151 Ми не е първата световна,а и имаше доста информация както и твърдения на самите украински войници,че позициите са им били разбити от артилерия,А и руснаците стоят в отбрана в другите направления.Спред данните руснаците бяха 150000 към 24.02 2022г. и още 50000 от Донбас + тия от Вагнер,а резервите влязоха чак в началото на декември.А според самите украинци общо плюс армията която имаха и мобилизациите до момента цифрата е близо 1милион.
131
1
 
4
 
! Отговори
До 148 преди 1 година
Вие верно ли вярвате на тия глупости? Чет коприлиона украинци са убити и петима руснака, да. Ако това беше истина тая война да е свършила отдавна
130
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПУТИН Е ДОБЪР ЧОВЕК! ТОЧКА.
129
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 147 Тя измишльотини не вървят.
128
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 147 Дрън -дрън Това сме го чели,ама не е вярно.До сега са избити 200000 украинци щото се направиха на интересни да воюват за интересите на господарите си.Според Мосад към 14.01 2023г украинските загуби с 157000 и 243000 ранени, руските загуби са малко над 18000.Пак според този сайт загубите на Вагнер са 30000 от ,които убити 9000 като 90% са затворници.А само в Бахмут и Соледар украинците са загуби около 55000 до момента,а ранените не се знае точно колко са.
127
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Феодална Русия има огромна територия и ресурси с които можеше да евакуира всички фалшиви украинци от Донбас в Мордор но избра пътя на войната и заграбването на украинските земи... Чиста проба фашизъм. В резултат досега са убити и осакатени над 200 хиляди руснаци. Само типичен русоФоб, като дъртото джyдже може да погуби толкова свои сънародници.
126
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 144 Ми я кажи нещо за коренното население на САЩ,друго да не споменавам дето още не могат да се отърсят от него.Пък и не средата на миналия век,ама само това явно има като опорка.
125
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се демонизира САЩ от русофилите е абсурдно и комично при положение, че именно кремълските бандити са убили милиони руснаци преди средата на 20ти век , а сега джyджето в бункера прави почти същото с тази безсмислена война.
124
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 142 Да точно така стана и зелето така разправя.
123
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоя монголец добре ги "освободи" в Донбас, срина им селата и градовете, изби мъжете и изнасили жените. браво товариш Шойгу
122
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 140 И къде са руснаците,ами в Донбас,а хората от Донбас казаха ли,че не искат да са част от Украйна,казаха,а какво получиха,почнаха да ги обстрелват.Някакви други въпроси имаш ли.