Песков: Холивуд се политизира с филма за Навални

Филмът спечели наградата "Оскар" за най-добър документален филм
13 мар 2023 15:17, Йоана Цонева
73
Песков: Холивуд се политизира с филма за Навални
Снимка: БГНЕС

Кремъл обяви, че присъждането на "Оскар" на документален филм за хвърления в затвора руски опозиционен лидер Алексей Навални показва известен елемент на политизация от Холивуд, съобщава "Ройтерс".

"Навални", който спечели наградата "Оскар" за най-добър документален филм на тазгодишната церемония, показва как критикът на Кремъл се възстановява в Германия след отравяне с нервнопаралитично вещество в Сибир през 2020 г. и работи с разследващия новинарски канал Bellingcat, за да разкрие отговорните.

Още по темата
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че не е гледал филма, но въпреки това смее да предположи, че разбира се има известен елемент на политизиране на темата. По думите му Холивуд не е непознат за политиката.

"Не мога да говоря за никакви кинематографични достойнства на този филм, защото не съм запознат с него", допълни той.

Във филма Навални прехвърли отговорността за епизода с отравянето на екип от агенти от службата за държавна сигурност на ФСБ. Русия отрича да се е опитвала да го убие.

Навални отдавна е трън в очите на президента Владимир Путин, който се грижи да не споменава името му публично. Сега той излежава комбинирани присъди от 11-1/2 години в наказателна колония с висока степен на сигурност за измама и неуважение към съда по обвинения, които според него са скалъпени, за да го накарат да млъкне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В московксата пропаганда думи като "Навални" и "Немцов" са забранени. Не да се говори по сценария за тях, а изобщо да не се споменават - нещо като Тиан ан Мен.
60
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Песков да изпрати сина си на фронта. Стига го е крил.
59
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Навални е агент на САЩ. Типичен представител на 5тата колона, който да внася размирици в Русия. Това го знаят всички. Просто един продажен човек.
58
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Московия ке падне !
57
4
 
4
 
! Отговори
Грозев показа преди 1 година
средния на м0сковията и от Холивуд.
56
4
 
5
 
! Отговори
Z Жиленски V преди 1 година
Британският актьор Хю Грант "подпали" социалните мрежи заради интервю, което даде на червения килим преди началото на Оскарите, в което каза, че това е "най-голямата групова терапия в света". Когато го попитаха какво харесва най-много на Оскарите, той отговори, че е очарователно, че цялото човечество е там. Това е панаир на суетата, каза Грант и добави, че не подкрепя никого конкретно.. САМО ЗЕЛЕНЧУКА, но бащицата Дрън не му дава да се изявява вече, само по потник го искат вече.
55
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ги е яд русняците..., ама който го е яд, да се хапне отзад.
54
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То е ясно, всичко що е против Русия е на почит у англосаксите.
53
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо филма за Сноудън, филма за Асанж не получиха Оскари? Защо Асанж и Манинг гният по затворите и това е нормално, но когато стане дума за навални запада оревава целия свят..... да ви.... на оскарите! Превърнаха се в политкоректна пропаганда. Евровизия, Нобелови награди, спорт, култура, изкуство......краварската про стотия ос ра всичко.
52
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма такъв новинарски канал Белинкат. Няма новини, а един човек с торба лъжи от които прави пари.
51
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОГА ЩЕ ИМА ФИЛМ ЗА полет от 5 етаж!Много руски юнаци полетяха и все на високи държавни постове!Други се самоубиват с по два куршума! Направо за Холивуд!
50
6
 
2
 
! Отговори
А де! къв е? преди 1 година
До За мен: За теб е човека спасяващ света последните 30 години. Ако го нямаше, наглосаксите отдавна да са палнали световна война!
49
2
 
10
 
! Отговори
Политкоректността преди 1 година
печели наградите - политическата критика и сатира печелят публиката. Едно време и при нас в България поети възпяваха работници с червени потници - сега този ентусиазъм се е пренесъл в Холивуд и то благодарение на българин. А на времето си в холивуд правеха филма Коса - дълъг път сме изминали.
48
8
 
8
 
! Отговори
За мен преди 1 година
Въпросът е истината.....Какъв е Путин.....убиец,кръволок,комплексар и отровител.
47
1
 
2
 
! Отговори
ОФчо преди 1 година
Мустак, по-добре да си беше мълчал, щото иначе излиза, че прайш Рекламъ на "Пациентъ". Абе ти да не си от "спящите", признай си, бе, Мустак, шъ ти олекне!
46
5
 
8
 
! Отговори
Насрални преди 1 година
Винаги е бил чуждестаранен агент. Филама е фетъзи категория стил англиската поредица за Бонд ама със усъвремен критерий за интелигентност - някъде под 45 IQ.
45
3
 
2
 
! Отговори
Германия преди 1 година
Така и не даде проби. Сещате се какво лъже-мажене е!
44
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На всеки, който си мисли, че Холивуд не се използва за пропаганда, му препоръчвам да си бие бустера и също да не забравя, че бустери се бият на всеки няколко месеца... :) ... Останалите сме наясно със ситуацията... :)
43
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 44 И как точно се е сложил на дръвника.Путин ще си вземе това което трябва да си вземе ,а ти се надявай на нещо различно.
42
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 44 Първо Путин не е мой човек,аз просто казвам това което виждам.